Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az ügyvéd szüleim ellehetetlenítik az esküvőnket, mit tegyek?
Figyi, senki nem sajnálja tőled, amit a szüleid segítettek. De már ne is haragudj, nélküled életképtelen a pasid. Te teremtesz meg mindent ehhez a kapcsolathoz. A pasid semmit nem tesz hozzá. Tiéd a lakás, tiéd a kocsi, neked van bevételed. A barátod otthagyta az egyetemet, mert rájött, hogy dolgozni kell vele. Tanulni kell. Feladta a festést, mert azzal is meló van. Maga az alkotás a szórakozás, de amikor el kell adni a képeket, az kőkemény üzlet és abba munkát kell feccölni. A párodnak ez sem tetszik. Az meg végképp nonszensz, hogy fiatal, egészséges férfiként nem talál munkát, amikor csipognak a cégek, hogy munkaerő hiány van.
Azt elhiszem, hogy roppant izgalmas ez a csodabogár. A szerelmet valószínűleg meg tudod vele élni és együtt úsztok a rózsaszín felhőkön. De közös jövőt nem lehet építeni ezzel az emberrel. Ezt a szüleid is látják.
23# van egyik ismerősöm, aki már házasodott, gyerekük is lett. az asszony egy főnök a cégnél, a férje csak otthon "dolgozik". És apám mesélt már, hogy mennyit panaszkodott, hogy a férfje sok mindent nem csinál meg.
kérdező, tuti te is így fogsz járni :D
Én nem látom hogy ellehetetlenítenék az esküvőt. Egyszerűen csak nem fizetik ki a lagzit. Bármikor összeházasodhattok, nem kell más csak 2 tanú. Kifizetheted a lagzitokat is. Szüleid ezt nem akadályozhatják meg. Szerintem úgy lenne a fer hogy ketten gyűjtöttek össze, de lehetsz nagyvonalú és fizetheted egymagad is. Ez is a ti dolgotok.
Értem a szüleid aggodalmát. Ők külső szemlélőként látják a dolgot. Azt írtad eddig mindegyik barátodat kedvelték tehát arról sincs szó hogy még akarják szabni hogy kivel legyél. Szerintem okos döntés lenne megfogadni a tanácsukat.
Ismerek festőművészt és még neki is van bejárósak állása, mivel a megrendelések ahogy te is írtad nem rendszeresek. Csak kevés festő tud jől megélni a festményeiből mivel befutott névnek kell lenni hogy normális áron el tudj adni egy festményt. Azt hiszem párod kicsit álomvilágban él. Vissza kellene rángatni a valóságba. Van olyan végzettsége amivel olyan munkát tud találni amit szeretne? Ha nincs akkor vagy ne válogasson, vagy menjen vissza az iskolába. Mi lesz ha teherbe esel akkor is te fogod eltartani a gyerekek mellett?
Jól értem hogy a barátod 24 te pedig 34?
#26 Támogatnám benne, hogy fejezze be az egyetemet, megtehetné, hogy újrafelvételizik, elismerteti az eddigi tárgyait és folytatja tovább a tanulmányait, de nem szeretné. Azt senkinek nem kívánhatom, hogy olyasmit tanuljon, amit gyűlöl, amiben nem szeretne később elhelyezkedni, ami csak egy plusz papírt jelentene. Azt is megbeszéltük, hogy nincs olyan szak, amit teljes lelkesedéssel el tudna kezdeni, épp ezért keres munkát, hogy legyen stabil, kiszámítható bevétele.
A gyerekkérdésről: nem szeretnék addig szülni, ameddig nem találom meg az a lelkes, fiatal utódomat, akire teljes egészében rábízhatom a pácienseim, akinek minden tudásom át tudom adni, akire maximálisan számíthatok. Ez reményeim szerint 3-4 év múlva megtörténik. Szülés után szeretnék 1-2 évet a babával otthon maradni, vagy ha ez nem is sikerült, akkor a jelenlegi munkaidőmből jelentősen visszavenni. Igen, jól érted a korunkat.
Én értelek kérdező, az én ffi párom is művész és bár dolgozik rendesen de azért nem lett lakása, kocsija (igaz utóbbi nem is érdekelte). Az én házamban lakunk amit örököltem, a kocsi az enyém és biztos többet adok a havi kiadásba. Engem nem érdekel. Úgy látszik ebben még konzervativ a többség, hogy csak az elfogadott ha a nő költözik be a pasihoz meg a pasi keres többet. Ha nem igy van, akkor mindjart lusta meg berakja magát..
Amúgy meg a különvagyonodat nem tudná vinni válás esetén sem, az egyik kérdező amit irt hogy 50% vitte a volt feleség ott meg az volt a gond, hogy ráiratta a felét... nálad gondolom ez nem áll fenn.
27. Én nem tudom elhinni, hogy ezt a kérdést egy 34 éves nő írta ki, aki egyetemet végzett.
De ha mégis igaz, akkor nagyon naív és álomvilágban él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!