Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az ügyvéd szüleim ellehetetlen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az ügyvéd szüleim ellehetetlenítik az esküvőnket, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Világéletemben nagyon szoros kapcsolatban voltam a szüleimmel, mindent megadtak nekem, amire csak vágytam, mind anyagilag, mind érzelmileg. Az átlagnál jóval tehetősebbek, mindketten ügyvédek. Nem voltak akkor sem mérgesek, mikor bejelentettem, hogy bármi leszek, de ügyvéd biztosan nem, így nem lesz, aki továbbvigye a dédapámig visszavezethető praxist. Végül fogorvos lettem, amit egy percet sem bánok, hogy így alakult. Az eddigi párjaimat kivétel nélkül szerették, mindig azt mondták,ha engem boldognak látnak, akkor ők is azok. A jelenlegi párommal 3,5 éve vagyunk együtt. Pontosan 9,5 év van köztünk a javamra. Mikor összejöttünk, akkor még egyetemista volt, de 7 hónap múlva abbahagyta, mert nem szerette a szakot, amire járt, egy szenvedés volt neki az egész. Elkezdett dolgozni művészeti területen, csodálatos festményeket készít. 4 hónapja voltunk együtt, amikor összeköltöztünk a szüleimtől kapott lakásomba,valamint azóta néha-néha használja a szintén tőlük kapott autómat (neki nincs autója). Nincs havi fix keresete, nagyban függ a megrendelésektől,hogy mennyi pénz landol a bankszámláján. Az elmúlt pár hónapban szinte semmit nem keresett, ezért kitalálta, hogy elmegy munkát keresni, hogy legyen kiszámítható jövedelme, a festés megmarad hobbinak. Számtalan állásinterjún volt, eddig sehova nem őt választották. A következő hónapban megyünk nyaralni Görögországba, eddig felesben fizettük az utazásokat, most kifizettem helyette mindent. Tervezzük, hogy jövő nyáron összeházasodunk. Anno a szüleimmel megegyeztünk abban, hogy állni fogják az esküvőm költségeit. Említettem nekik, hogy szeretnénk jövő nyáron nyélbe ütni a lakodalmat. Erre olyan választ kaptam,hogy azt hittem menten összeesek a meglepettségtől: rendben, állják a költségeket teljes egészében, de ragaszkodnak hozzá, hogy kössünk házassági szerződést a párommal, amiben vagyonelkülönítő rendszert kötünk ki. A lényeg, hogy ne szerezzünk közös vagyont sosem, ha esetleg válnánk, akkor se kerüljek rosszabb anyagi helyzetbe, mint korábban voltam, ne tarthasson igényt semmilyen javamra. Tőlem ez a felfogás teljesen idegen, az utolsó darab bármimet is megfelezném a párommal, akit mindennél jobban szeretek, és azt szeretném, hogy neki legyen a legjobb, akár a saját érdekeim háttérbe szorítása árán is.

2023. jún. 28. 19:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:
95%
Elég bátor vagy. Én nem mennék hozzá olyanhoz, akinek nincs fix jövedelme. Amúgy a szüleid nem lehetetlenítenek el semmit, normálisan gondolkoznak. Ha ennyire akarsz esküvőt és nem akarod, hogy beleszóljanak, akkor nem kell nyújtani a markod a pénzükért, hanem akkor saját pénzből fizetetik.
2023. jún. 28. 20:45
 22/72 A kérdező kommentje:
Döbbenten olvasom néhány kommentelő válaszát. Nem tartozik szorosan a kérdéshez, így nem írtam róla részletesen, de ha már felmerült, akkor leírom, hogy 2 éve szakvizsgáztam, dolgozom állami rendelőben és magánpraxisban egyaránt. Nem keresek rosszul önállóan sem, a szüleim valóban rengeteget segítettek anyagilag a kezdetekkor, most már viszont látják, hogy lassan 34 évesen megállok önállóan a lábamon. Nem az helyzet, hogy minden hónapban adnak X összeget, vagy bármilyen nagyobb értékű vagyontárgyat.
2023. jún. 28. 20:45
 23/72 anonim ***** válasza:
94%

Figyi, senki nem sajnálja tőled, amit a szüleid segítettek. De már ne is haragudj, nélküled életképtelen a pasid. Te teremtesz meg mindent ehhez a kapcsolathoz. A pasid semmit nem tesz hozzá. Tiéd a lakás, tiéd a kocsi, neked van bevételed. A barátod otthagyta az egyetemet, mert rájött, hogy dolgozni kell vele. Tanulni kell. Feladta a festést, mert azzal is meló van. Maga az alkotás a szórakozás, de amikor el kell adni a képeket, az kőkemény üzlet és abba munkát kell feccölni. A párodnak ez sem tetszik. Az meg végképp nonszensz, hogy fiatal, egészséges férfiként nem talál munkát, amikor csipognak a cégek, hogy munkaerő hiány van.

Azt elhiszem, hogy roppant izgalmas ez a csodabogár. A szerelmet valószínűleg meg tudod vele élni és együtt úsztok a rózsaszín felhőkön. De közös jövőt nem lehet építeni ezzel az emberrel. Ezt a szüleid is látják.

2023. jún. 28. 20:56
 24/72 anonim ***** válasza:
13%
Kérdező, csak a kíváncsiság kedvéért áruld már el kérlek milyen nemzetiségű ez a snájdig festegető életművész? Had keverjük be jobban ezt a szuper kis történetet! Ebből lesz 100+ komment is! 😅
2023. jún. 28. 20:56
 25/72 anonim ***** válasza:
90%

23# van egyik ismerősöm, aki már házasodott, gyerekük is lett. az asszony egy főnök a cégnél, a férje csak otthon "dolgozik". És apám mesélt már, hogy mennyit panaszkodott, hogy a férfje sok mindent nem csinál meg.

kérdező, tuti te is így fogsz járni :D

2023. jún. 28. 20:59
 26/72 anonim ***** válasza:
91%

Én nem látom hogy ellehetetlenítenék az esküvőt. Egyszerűen csak nem fizetik ki a lagzit. Bármikor összeházasodhattok, nem kell más csak 2 tanú. Kifizetheted a lagzitokat is. Szüleid ezt nem akadályozhatják meg. Szerintem úgy lenne a fer hogy ketten gyűjtöttek össze, de lehetsz nagyvonalú és fizetheted egymagad is. Ez is a ti dolgotok.

Értem a szüleid aggodalmát. Ők külső szemlélőként látják a dolgot. Azt írtad eddig mindegyik barátodat kedvelték tehát arról sincs szó hogy még akarják szabni hogy kivel legyél. Szerintem okos döntés lenne megfogadni a tanácsukat.

Ismerek festőművészt és még neki is van bejárósak állása, mivel a megrendelések ahogy te is írtad nem rendszeresek. Csak kevés festő tud jől megélni a festményeiből mivel befutott névnek kell lenni hogy normális áron el tudj adni egy festményt. Azt hiszem párod kicsit álomvilágban él. Vissza kellene rángatni a valóságba. Van olyan végzettsége amivel olyan munkát tud találni amit szeretne? Ha nincs akkor vagy ne válogasson, vagy menjen vissza az iskolába. Mi lesz ha teherbe esel akkor is te fogod eltartani a gyerekek mellett?

Jól értem hogy a barátod 24 te pedig 34?

2023. jún. 28. 21:01
 27/72 A kérdező kommentje:
#24 Nem egy tehetségtelen senkiről beszélünk, aki unalmában festeget. Nem az elfogultság beszél belőlem, amikor azt írom, hogy roppant tehetséges, ámulok, hogy mikre képes (nekem 0 kézügyességem van a festéshez). Volt már több festménye kiállítva, de mióta ekkora infláció van, a kereslet is visszaesett, nem marad az embereknek pénze ilyen luxustermékekre, mint a festmények. Az átlagembernek fogalma sincs, hogy mennyi munka van 1-1 alkotásában. Mindketten magyarok nemzetiségűek vagyunk, nem bevándorló, amire célozni próbáltál.
2023. jún. 28. 21:04
 28/72 A kérdező kommentje:

#26 Támogatnám benne, hogy fejezze be az egyetemet, megtehetné, hogy újrafelvételizik, elismerteti az eddigi tárgyait és folytatja tovább a tanulmányait, de nem szeretné. Azt senkinek nem kívánhatom, hogy olyasmit tanuljon, amit gyűlöl, amiben nem szeretne később elhelyezkedni, ami csak egy plusz papírt jelentene. Azt is megbeszéltük, hogy nincs olyan szak, amit teljes lelkesedéssel el tudna kezdeni, épp ezért keres munkát, hogy legyen stabil, kiszámítható bevétele.

A gyerekkérdésről: nem szeretnék addig szülni, ameddig nem találom meg az a lelkes, fiatal utódomat, akire teljes egészében rábízhatom a pácienseim, akinek minden tudásom át tudom adni, akire maximálisan számíthatok. Ez reményeim szerint 3-4 év múlva megtörténik. Szülés után szeretnék 1-2 évet a babával otthon maradni, vagy ha ez nem is sikerült, akkor a jelenlegi munkaidőmből jelentősen visszavenni. Igen, jól érted a korunkat.

2023. jún. 28. 21:14
 29/72 anonim ***** válasza:
45%

Én értelek kérdező, az én ffi párom is művész és bár dolgozik rendesen de azért nem lett lakása, kocsija (igaz utóbbi nem is érdekelte). Az én házamban lakunk amit örököltem, a kocsi az enyém és biztos többet adok a havi kiadásba. Engem nem érdekel. Úgy látszik ebben még konzervativ a többség, hogy csak az elfogadott ha a nő költözik be a pasihoz meg a pasi keres többet. Ha nem igy van, akkor mindjart lusta meg berakja magát..

Amúgy meg a különvagyonodat nem tudná vinni válás esetén sem, az egyik kérdező amit irt hogy 50% vitte a volt feleség ott meg az volt a gond, hogy ráiratta a felét... nálad gondolom ez nem áll fenn.

2023. jún. 28. 21:19
 30/72 anonim ***** válasza:
87%

27. Én nem tudom elhinni, hogy ezt a kérdést egy 34 éves nő írta ki, aki egyetemet végzett.

De ha mégis igaz, akkor nagyon naív és álomvilágban él.

2023. jún. 28. 21:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!