Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az ügyvéd szüleim ellehetetlen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az ügyvéd szüleim ellehetetlenítik az esküvőnket, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Világéletemben nagyon szoros kapcsolatban voltam a szüleimmel, mindent megadtak nekem, amire csak vágytam, mind anyagilag, mind érzelmileg. Az átlagnál jóval tehetősebbek, mindketten ügyvédek. Nem voltak akkor sem mérgesek, mikor bejelentettem, hogy bármi leszek, de ügyvéd biztosan nem, így nem lesz, aki továbbvigye a dédapámig visszavezethető praxist. Végül fogorvos lettem, amit egy percet sem bánok, hogy így alakult. Az eddigi párjaimat kivétel nélkül szerették, mindig azt mondták,ha engem boldognak látnak, akkor ők is azok. A jelenlegi párommal 3,5 éve vagyunk együtt. Pontosan 9,5 év van köztünk a javamra. Mikor összejöttünk, akkor még egyetemista volt, de 7 hónap múlva abbahagyta, mert nem szerette a szakot, amire járt, egy szenvedés volt neki az egész. Elkezdett dolgozni művészeti területen, csodálatos festményeket készít. 4 hónapja voltunk együtt, amikor összeköltöztünk a szüleimtől kapott lakásomba,valamint azóta néha-néha használja a szintén tőlük kapott autómat (neki nincs autója). Nincs havi fix keresete, nagyban függ a megrendelésektől,hogy mennyi pénz landol a bankszámláján. Az elmúlt pár hónapban szinte semmit nem keresett, ezért kitalálta, hogy elmegy munkát keresni, hogy legyen kiszámítható jövedelme, a festés megmarad hobbinak. Számtalan állásinterjún volt, eddig sehova nem őt választották. A következő hónapban megyünk nyaralni Görögországba, eddig felesben fizettük az utazásokat, most kifizettem helyette mindent. Tervezzük, hogy jövő nyáron összeházasodunk. Anno a szüleimmel megegyeztünk abban, hogy állni fogják az esküvőm költségeit. Említettem nekik, hogy szeretnénk jövő nyáron nyélbe ütni a lakodalmat. Erre olyan választ kaptam,hogy azt hittem menten összeesek a meglepettségtől: rendben, állják a költségeket teljes egészében, de ragaszkodnak hozzá, hogy kössünk házassági szerződést a párommal, amiben vagyonelkülönítő rendszert kötünk ki. A lényeg, hogy ne szerezzünk közös vagyont sosem, ha esetleg válnánk, akkor se kerüljek rosszabb anyagi helyzetbe, mint korábban voltam, ne tarthasson igényt semmilyen javamra. Tőlem ez a felfogás teljesen idegen, az utolsó darab bármimet is megfelezném a párommal, akit mindennél jobban szeretek, és azt szeretném, hogy neki legyen a legjobb, akár a saját érdekeim háttérbe szorítása árán is.

2023. jún. 28. 19:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
100%

Túllépve azon, hogy ez egy tipikus nyáriszünetes unatkozós kamukérdés...

KONKRÉTAN mi a kifogásod a szerződés ellen?

2023. jún. 28. 21:46
 42/72 anonim ***** válasza:
94%
Majd gondolj akkor is erre, ha netán 10-20 év után lelép a párod a fele vagyonoddal egy nálad 20 áévvel fiatalabb nőért.
2023. jún. 28. 21:47
 43/72 anonim ***** válasza:
92%

Ennyire nem lehet buta egy 34 éves jó családból származó fogorvos.

Egyértelműen kitaláció, de legalább a jobb fajtából.

2023. jún. 28. 21:47
 44/72 A kérdező kommentje:
#41 Konkrétan az, hogy érzelmi közösségben akarok élni a szerelmemmel, ahol nem az anyagiak dominálnak. Szerződés nélkül, most is odaadom neki azt a pénzt, amire szüksége van, ez ezután sem változna. Nem tudnék azzal a tudattal élni, hogy van neki, ami van, ha épp nincs, akkor így járt, oldja meg magának. Másrészt egy ilyen szerződést ügyvéd vagy közjegyző előtt lehet megkötni, pontosan tudom, hogy mennyibe kerül. Azt nem akarom, hogy anyukám vagy apukám legyen az okirat szerkesztője. Te szívesen tízezreket fizetnél sokat egy olyan papírért,aminek úgy látod, hogy semmi haszna? Nem vagyok tapasztalatlan, voltak randijaim aranyásókkal, ezekből az ismerkedésekből nem véletlen nem lett több, elég hamar kiszúrom azt, ha valakit nem én érdekelek, csak az anyagi helyzetem. Megint más lenne a helyzet, ha a párom tényleg semmit nem csinálna, sosem dolgozott volna egy percet sem, csak egész nap otthon ülne és semmit sem csinálna, ha soha nem keresett volna 5 Ft-ot sem. Minden kapcsolatban vannak nehezebb helyzetek, amin közösen túl kell jutni, ha ennek az az ára, hogy most én fizetem a dolgait rövid ideig, ameddig nem talál munkát, akkor az. Nem állítottam sehol, hogy életem végéig mindenét fizetni fogom, ez átmeneti megoldás. Elfogadom, hogy rengetegen másként gondolkoztok minderről, de ez nem jelenti azt, hogy kitalációt kellene kiáltani a kérdésem és válaszaim láttán.
2023. jún. 28. 22:04
 45/72 A kérdező kommentje:
Szerk.: Te szívesen fizetnél tízezreket egy olyan papírért,aminek úgy látod, hogy semmi haszna?
2023. jún. 28. 22:05
 46/72 anonim ***** válasza:
100%

Többször kihangsúlyoztad milyen jól keresel, szóval ez nem kifogás, hogy súúúlyos tízezrekbe kerül az a papír.

Plusz a házassági szerződés k*ra nem arról szól, hogy "nem tudnék azzal a tudattal élni, hogy van neki, ami van, ha épp nincs, akkor így járt, oldja meg magának". Nyugodtan kitarthatod a kis semmirekellő ficsúrodat tovább.

Hanem arról, hogy válásnál ne vigye a fele vagyonod.

És pont ezért IS kamuszagú a kérdésed 😆

2023. jún. 28. 22:11
 47/72 anonim ***** válasza:
100%

De valószínűleg soha nem fogtok elválni akkor meg mindegy van-e papír nem? Ha meg mégis elváltok a papír véd téged.

Most komolyan el kéne hinni hogy ügyvéd szülők gyereke vagy, gyere le Istenem

2023. jún. 28. 22:15
 48/72 A kérdező kommentje:
#46, 47 Értem, hogy erről szól, ennek ellenére is azt gondolom, hogy felesleges. Szívesen fizetek olyan dologért akár nagyobb összeget is, amire úgy gondolom, hogy szükségem van, amire viszont nem, arra 5 Ft-ot is sajnálok. Vagyunk annyira kulturáltak, hogy meg tudnánk beszélni az anyagiakat egy esetleges válás esetén is, nem vinné el a vagyonom felét szerződés nélkül sem, nem érzem úgy, hogy szükségem lenne a szerződés által biztosított védelemre. Volt már, hogy velem szakítottak, volt olyan is, hogy én szakítottam, ugyan házas még nem voltam, de élettársi szerződés nélkül is kivétel nélkül meg tudunk egyezni.
2023. jún. 28. 22:21
 49/72 anonim ***** válasza:
94%

Oké, reménytelen vagy.

De amúgy akkor minek a kérdés ha csak véded a kanidat, és szajkózod itt a vélt igazad. HIába írtuk le kivétel nékül sokan, hogy ANYÁDÉKNAK IGAZUK VAN.

Tudod mit, tégy belátáaod szerint.

Sok boldogságot.

2023. jún. 28. 22:30
 50/72 anonim ***** válasza:
100%

Nem írtad hogy dolgozott volna, ezért jogosan feltételeztük hogy az egyetemet abbahagyva festésbe kezdett.

Mindig problémák merülnek fel amikor az egyik félnek sokkal több van. Jogos a kétely hogy vajon mit is akarhat a másik. Azért ezt a barátodnak is meg kellene értenie. Még érnie kellene egy kicsit mert úgy látszik fogalma sincs hogy milyen igazán megdolgozni valamiért. Nem fél mert nincs veszteni valója. Ha igazán el akar venni akkor aláírja a szerződést ha erre kéred.

2023. jún. 28. 22:41
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!