Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az ügyvéd szüleim ellehetetlen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az ügyvéd szüleim ellehetetlenítik az esküvőnket, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Világéletemben nagyon szoros kapcsolatban voltam a szüleimmel, mindent megadtak nekem, amire csak vágytam, mind anyagilag, mind érzelmileg. Az átlagnál jóval tehetősebbek, mindketten ügyvédek. Nem voltak akkor sem mérgesek, mikor bejelentettem, hogy bármi leszek, de ügyvéd biztosan nem, így nem lesz, aki továbbvigye a dédapámig visszavezethető praxist. Végül fogorvos lettem, amit egy percet sem bánok, hogy így alakult. Az eddigi párjaimat kivétel nélkül szerették, mindig azt mondták,ha engem boldognak látnak, akkor ők is azok. A jelenlegi párommal 3,5 éve vagyunk együtt. Pontosan 9,5 év van köztünk a javamra. Mikor összejöttünk, akkor még egyetemista volt, de 7 hónap múlva abbahagyta, mert nem szerette a szakot, amire járt, egy szenvedés volt neki az egész. Elkezdett dolgozni művészeti területen, csodálatos festményeket készít. 4 hónapja voltunk együtt, amikor összeköltöztünk a szüleimtől kapott lakásomba,valamint azóta néha-néha használja a szintén tőlük kapott autómat (neki nincs autója). Nincs havi fix keresete, nagyban függ a megrendelésektől,hogy mennyi pénz landol a bankszámláján. Az elmúlt pár hónapban szinte semmit nem keresett, ezért kitalálta, hogy elmegy munkát keresni, hogy legyen kiszámítható jövedelme, a festés megmarad hobbinak. Számtalan állásinterjún volt, eddig sehova nem őt választották. A következő hónapban megyünk nyaralni Görögországba, eddig felesben fizettük az utazásokat, most kifizettem helyette mindent. Tervezzük, hogy jövő nyáron összeházasodunk. Anno a szüleimmel megegyeztünk abban, hogy állni fogják az esküvőm költségeit. Említettem nekik, hogy szeretnénk jövő nyáron nyélbe ütni a lakodalmat. Erre olyan választ kaptam,hogy azt hittem menten összeesek a meglepettségtől: rendben, állják a költségeket teljes egészében, de ragaszkodnak hozzá, hogy kössünk házassági szerződést a párommal, amiben vagyonelkülönítő rendszert kötünk ki. A lényeg, hogy ne szerezzünk közös vagyont sosem, ha esetleg válnánk, akkor se kerüljek rosszabb anyagi helyzetbe, mint korábban voltam, ne tarthasson igényt semmilyen javamra. Tőlem ez a felfogás teljesen idegen, az utolsó darab bármimet is megfelezném a párommal, akit mindennél jobban szeretek, és azt szeretném, hogy neki legyen a legjobb, akár a saját érdekeim háttérbe szorítása árán is.

2023. jún. 28. 19:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/72 anonim ***** válasza:
97%
Teljesen jogos, a vagyont a szüleid halmozták fel és NEKED, nem egy idegen fiúnak. Ez ma vagyonosoknál így szokás. Tök ok.
2023. jún. 28. 19:42
 2/72 anonim ***** válasza:
12%
Jo hülyékugyved letukre. Ha tőled vennék el a kocsit meg a mindent hogy csinald akkor meg a csavoval a szerencséd arra kéne kívancsinak lenni hogy na menne e kitart e melletted kibirjátok e felálltok e.
2023. jún. 28. 19:44
 3/72 anonim ***** válasza:
100%

Okosan gondolkodnak a szüleid. Igazuk van.

Ettől függetlenül nemlehetlenítenek el semmit ezzel, ha házasodni akarsz akkor házasodsz.Ha írsz szerződést írsz, ha nem nem.Azért ezt nem a szüleid döntik el. Ügyvédi hátérrel tisztában Vagy azzal is, hogy a házasság alatt bármiko lehet szerződést írni vagy másikat írni.

2023. jún. 28. 19:46
 4/72 anonim ***** válasza:
94%
Megértem, amit gondolsz, de én is a szüleid pártján állok. Ők keresték meg azt a pénzt, ők vették a lakást, az autót, és NEKED adták egyedül, nem 50%-50%-ban neked és a párodnak. A házassági szerződés meg amúgy sem ugyanúgy néz ki minden esetben (és főleg nem "ne szerezzünk közös vagyont sosem"), hanem te és a párod döntötök a tartalmáról az jogászok segítségével. A szüleid téged akarnak védeni.
2023. jún. 28. 19:47
 5/72 anonim ***** válasza:
93%
Majd ha annyi idős lesz, mint a szülei megérti miért erőltetik. Sajnos szerintem előbb is.Most még nem lát a rózsaszín ködtől, pedig amit le írt a kapcsolatról nem jó jel.
2023. jún. 28. 19:57
 6/72 anonim ***** válasza:
94%
Pedig teljesen igazuk van.
2023. jún. 28. 20:00
 7/72 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen igazuk van. Nem célszerű közösködni egy ilyen életművésszel. Pár év múlva amikor már a rózsaszín köd nem veszi el az eszedet hálát fogsz adni a sorsnak és a szüleidnek hogy van szerződés. Ne legyél ostoba.
2023. jún. 28. 20:00
 8/72 anonim ***** válasza:
100%

De ebben mi az ellehetetlenítés? Ha nem tetszenek a szüleid feltételei, fizetitek az esküvőt a pároddal közösen.

Egyébként érdemes akkor házasságot kötni, ha már elmúlt a nagy rózsaszínködös szerelem és egy kicsit reálisabban látod a kapcsolatotokat.

2023. jún. 28. 20:03
 9/72 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van a szüleidnek.
2023. jún. 28. 20:03
 10/72 anonim ***** válasza:
95%

Szüleiddel értek egyet..

Anno én is naív voktam, nem hallgattam rájuk.

Aztán sajnos válás lett és fele lakást vitte az exem ! Pedig tudta nincs benne pénze.

Csak én ráirattam a felét.

Újra nem követnék el ilyen hibát.

Szüleid csak téged védenek, nem tudni, hogy alakul a jövő.

Kivánom öregedjetek meg együtt, de biztos ami biztos !

2023. jún. 28. 20:07
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!