Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ebben az esetben hogy vennétek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ebben az esetben hogy vennétek fel a férjetek nevét?

Figyelt kérdés

Király a vezeték nevem. Ugye vannak opciók amikor a kötőjeles megoldás vicces lenne. Pl. Nagy-Király, Kiss-Király, Uram-Király, Virág-Király, Szabó-Király, stb...

Ilyen esetben kellene ragaszkodnom a kötőjeles verzióhoz? Vagy csak simán legyek Nagy Kata, Kiss Kata stb...

2022. aug. 10. 10:12
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
34%

Én nem szeretem a kötőjeles verziót, sem azt, amikor fel sem veszi a férje nevét. Szép szokás, érdemes megőrizni.

Kissné Király Petra - szeritnem ez a legjobb forma

2022. aug. 10. 10:54
 12/23 anonim ***** válasza:
44%

#7 vagyok

Miért "nem hasznos" a válaszom? A kérdésre válaszoltam, akkor is ha van aki nem ért velem egyet....??

2022. aug. 10. 11:01
 13/23 anonim ***** válasza:
66%
Nem venném fel sehogy, van saját nevem. Vagy ez nálad nem opció, mindenképpen fel akarod venni? Ha igen, akkor a kötőjeles verziót választanám, a saját vezetéknevemet teljesen biztosan nem cserélném le.
2022. aug. 10. 11:16
 14/23 anonim ***** válasza:
82%
Nem muszáj fölvenned a nevét. Sőt a szentségtörésig megyek, a férj is felveheti a te nevedet és lehet Király Péter.
2022. aug. 10. 11:35
 15/23 anonim ***** válasza:
57%

Miért kéne felvenni a nevét?

Pláne ilyen kötőjeles hülyéskedés.

Csak bonyolítja a dolgokat. Külföldön soha az életben nem fogják tudni leírni a nevedet. A legtöbb számítógépes rendszer a mai napig nem fogadja el a kötőjelet a vezetéknévben. Ismerek olyat aki emiatt ragadt Ázsiában 2 hétre pénz nélkül, és a konzulátusra kellett mennie, ami 500 km-re volt onnan.

2022. aug. 10. 11:55
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

Nem vagyok házasság közelében viszont a barátommal már volt téma a név kérdés. Én imádom édesapámat szóval a jelenlegi vezetéknevemet nem akarom eldobni. A párom vezetéknevét egyszerűen senki nem képes leírni de valamilyen módon mégis szeretném majd felvenni. De nem akarok nagyon hosszú nevet sem. Szóval mi abban maradtunk hogy rövidítve lesz a vezetékneve egy ponttal. Nem tudom ilyet lehet-e. Szóval a te leendő neved így nézne ki az én verziómban:

N. Király Kata

2022. aug. 10. 12:20
 17/23 anonim ***** válasza:
79%

Ezek a rövidített nevek hivatalosan nem léteznek. Nyilván te úgy mutatkozol be, ahogy akarsz, meg művésznév és a többi, de hivatalosan ilyen nem szerepelhet a személyiben, nem intézhetsz ügyet így. Itt vannak a hivatalosan felvehető verziók:

[link]

2022. aug. 10. 12:35
 18/23 anonim ***** válasza:
67%

"A legtöbb számítógépes rendszer a mai napig nem fogadja el a kötőjelet a vezetéknévben. Ismerek olyat aki emiatt ragadt Ázsiában 2 hétre pénz nélkül, és a konzulátusra kellett mennie, ami 500 km-re volt onnan."

Érdekes, én kötőjelesen vettem fel a férjem nevét, ékezetek is vannak benne, és a 2-ik nevemmel együtt rohadt hosszú lett a nevem (most már nem venném fel így), és simán hazajutottam Ázsiából 3 éve.

2022. aug. 10. 13:58
 19/23 anonim ***** válasza:
32%
Sehogy, mert van saját nevem, ami 30+ éven keresztül tökéletesen megfelelt, és szerintem az életem fennmaradó részében is megteszi ;)
2022. aug. 10. 19:18
 20/23 anonim ***** válasza:
68%
A felesègem Nagy-Teknős lett :) de neki tetszik... (èn nem szóltam bele...)
2022. aug. 12. 18:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!