Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben az esetben hogy vennétek fel a férjetek nevét?
Király a vezeték nevem. Ugye vannak opciók amikor a kötőjeles megoldás vicces lenne. Pl. Nagy-Király, Kiss-Király, Uram-Király, Virág-Király, Szabó-Király, stb...
Ilyen esetben kellene ragaszkodnom a kötőjeles verzióhoz? Vagy csak simán legyek Nagy Kata, Kiss Kata stb...
Legyen minél rövidebb a neved.
Maradjon a leánykori.
Kevesebb problémával jár.
Nagy Péterné Király Éva verzióban venném fel, de nevektől függetlenül nekem ez a verzió a legszimpatikusabb.
De csak hogy a 3. válaszolót bosszantsam. :D
Hanyagolnám a kötőjelezést, mert tényleg vicces ilyen vezetéknévvel. Annyi egyéb verzió van, amitől nem lesz nevetséges. Pl. egyszerűen megmaradhatsz a lánykorin, az is egy megoldás.
Én mindig úgy gondoltam, hogy úgy fogom felvenni, vagy nem felvenni a férjem nevét, ahogy tetszik. Tehát ha passzok az én nevemhez kötőjelesen, akkor úgy, ha szebb, mint az enyém, akkor átveszem (én nem ragaszkodom a sajátom megtartásához), ha nagyon nem tetszik, megtartom.
Amúgy felveheted úgy is, hogy pl a férjed Kiss János, akkor a te neved K. Király Kata :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!