Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mennyire gáz, vagy ritka, hogy irtózok minden esküvős, lakodalmas dologtól, témától? F
Nem magával az esküvővel van a bajom, elköteleződéssel, hanem minden haccacáréval, ami ezt körülveszi. Rosszul vagyok az egésztől, ami ehhez kapcsolódik: ruha, zenekar, meghívó, felhajtás, galamb, 150 vendég....
Én abszolút a 2 tanú, polgári esküvő pártján vagyok.
Nagyon ritka vagyok? :)
8-as!
Tudod, az én véleményem legalább ugyan annyit ér, egy kapcsolatban, mint a másiké.
Ahogy írtad "de én szeretnék esküvőt, ha nem is 150 főset, de esküvőt."
A vőlegényed nem akart, de Te ugyan úgy a saját akaratodat érvényesítetted, nyilván ő belement. Na de az ő véleménye, hogy nem akar nem ugyan annyit ér? Miért nem Te "engedtél"? Szerintem fordítva ugyan annyira jogos a dolog.
Tudom, a nőkkel ebben a témában nem érdemes vitára kelni.
Aki nem hajt fejet az akaratod előtt, annak a hacacáré fontosabb mint te?
Szerintem te magadról beszélsz.
7-es. Például nem ismered az adott embert, a családjának a történetét, az anyagi helyzetét, a múltját stb.
Szerintem nagyon sok olyan helyzet van, ahol nagyon is érthető, miért nem akar valaki nagy csinnadrattát.
Másrészt, tartom a véleményem, hogy a csinnadratta semmit nem jelent az elkövetkező évekre, évtizedekre. Lásd a rengeteg példát.
"Plusz azt írtad, hogy szakítanál, ha nem lennétek egy véleményen. Ez megint azt jelenti, hogy a lakodalom fontosabb, mint a párod. Tudom, minden kompromisszum kérdése."
Oké, akkor forgassuk ki egymás szavát:
"Szerintetek mennyire gáz, vagy ritka, hogy irtózok minden esküvős, lakodalmas dologtól, témától?"
Ebben sehol se esik szó arról, hogy te nem az elköteleződéstől tartassz, hanem magától a ceremóniától.
Ha egy pasi csak ennyit mond, és hidd el, sok pasi csak ennyit mond, mert nem tudja normálisan kifejteni a véleményét, akkor az igenis azt jelenti, hogy ő nem keres komoly kapcsolatot, nem akar megállapodni.
Az egy dolog, hogy kifejtetted a leírásban, hogy te nem félsz az elköteleződéstől. De a partnered nem gondolatolvasó. Ha ő elkezd beszélgetni az esküvőről és te pofákat vágsz akkor ő annyit olvas ki belőle, hogy nem tervezel vele házasodni. Akkor mit várjon tőled?
Értem én, hogy nem szereted az ilyeneket. De a legtöbb nő azóta álmodozik az esküvőjéről, mióta az anyja ágyneműcserénél odaadta neki a fehér párnahuzatot és a kislány azt a fejébe tűzve elképzelte ahogy a fátyol hull a hajára. Akinek pedig azóta is fontos ez, az had ragaszkodjon az elképzeléséhez. Egy napról van szó, utána meg egy életről. Ha egy napig nem bírsz kompromisszumot kötni, hogy várjon el valaki tőled 50 év boldogságot?
A vőlegényem nem nem akart. Ő gondolom nem gondolkodott a lagziján már ovis korában. És ő - bár veled ellentétben ő nem röhögött ugye az én elképzelésemen, nálunk az ilyesmi nem szokás - nem volt harc, hogy ki engedjen, nem engedett, hanem egyeztettük az elképzeléseinket.
Ő nem elzárkózott és kiröhögött engem, hanem nem volt konkrét elképzelése. Természetesen akkor is együtt élnénk a továbbiakban is, ha 2 tanús, vagy semmilyen esküvőnk nem lett volna.
DE
Ő tudja, hogy nekem ez fontos. Akkor miért ne tegyen boldoggá? Nem áldozatot hozott, ahogy ezt te próbálod ráhúzni a helyzetre.
12-es.
Akinek fejet hajtok az akarata előtt, annak fontosabb a haccacáré mint én.... Így is mondhatod nem?
Ezért is jó olyan párt találni, aki hasonló véleményen van, és a vita már meg is van oldva.
16
Akkor találj ilyen párt. Ki állít meg?
"A vőlegényed nem akart, de Te ugyan úgy a saját akaratodat érvényesítetted, nyilván ő belement. Na de az ő véleménye, hogy nem akar nem ugyan annyit ér? Miért nem Te "engedtél"? Szerintem fordítva ugyan annyira jogos a dolog.
Tudom, a nőkkel ebben a témában nem érdemes vitára kelni."
Bocs, nem az vagyok akinek ezt címezted, de reagálok rá:
A legtöbb férfi nem tesz energiát az esküvőszervezésbe. A legtöbb férfinak kell maga a szép és kifinomult látvány, de ha akarna se tudna dönteni aközött, hogy az asztalon liliomdíszités legyen, vagy gerbera. Nem terveznek ezzel, mert javarészt úgy gondolják a nők dolga.
És épp ezért a nők éveken át álmodoznak róla. Neked semmit se jelent a párod álma? Amit éveken át tervezett? Neked az az egy nap, ami neki a világot jelenti, semmit se mond?
Te az esküvődre úgy gondolsz mint egy 2 barátos ügyintézésre. Ezt bármikor, bármiylen esetbe meg tudod valósítani, mert 2 barátot elhívni, hogy együtt csináltassatok új lakcímkártyát, bármikor lehet. De egy esküvőt leszervezni nem lehet bármikor és bárkivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!