Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Elvegyem a Kedvesem, születend...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvegyem a Kedvesem, születendő gyereke (i) m anyját feleségül?

Figyelt kérdés
Már jóideje együtt élünk, közösen vettünk lakást, és nyáron az utód is érkezik. De közben kilóg a hátsó felünk a gatyából, jószerivel csak hiteleink vannak, én nem úgy vagyok vele, hogy ha valamit csinálunk, akkor azt csináljuk rendesen. Az, hogy beszaladunk az anyakönyvvezetőhöz, mondunk egy (kettő) igent, meg utána eszünk egy sütit valahol (mert kb. ennyi fér a keretbe a gyűrű mellé), az minden, csak nem rendes. Ezt neki is elmondtam, úgy érzem értette és elfogadta, de a lányoknál ezt sosem lehet tudni. :S Szerintetek?
2008. dec. 16. 11:45
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Van, aki úgy gondolja, hogy a két tanús esküvő nem esküvő, és csak másfél millába kerülő, százfős lakodalom az elfogadható. Mert mi aztán megmutatjuk, milyen világraszóló esemény az, hogy összeházasodunk!

Van, aki ezzel nem ért egyet. Ezek közé tartozom én is: az én esküvőmön nem volt semmi flanc, egyszerű polgári esküvő volt. Csak a legszűkebb rokonság és a legjobb barátok voltak ott, összesen harmincan voltunk, az egész kijött 300 rugóból, és miután mindenki adott ajándékba annyit, hogy az ő része kijöjjön a vacsorából, az egészet nullszaldóra hoztuk ki. Merthogy mi sem vagyunk anyagilag eleresztve, mégis mindenki nagyon jól érezte magát, és gyönyörű emlék azóta is.

Valahol szerintem ez az egész arról szól, hogy két ember elhatározza, hogy jóban-rosszban kitartanak a másik mellett egy életen át, nem arról, hogy megmutassuk az egész országnak-világnak, mekkora dínomdánom lesz. Ez az én véleményem, lehet nem egyetérteni.

2008. dec. 16. 16:17
 12/29 anonim ***** válasza:
90%

Szia,sziasztok!

OFF(bocsi):Amikor én ilyen válaszokat adtam,mint előrébb írók,úgy egy-két éve,nullára értékeltek,végre megjött pár embernek a józan esze,jó látni.

Szóval:A véleményem egybehangzó a többiekével miszerint:Zenészként eddig kb.450 lakodalomban volt szerencsém részt venni,és bizony a lagzik 99%-a nem az ifjú párról,hanem a vendégekről szól,én eddig 3 olyan lagziban voltam,ami teljesen "ifjú pár központú" volt,és sokkal meghatóbb és közvetlenebb,mint bármelyik másik.

Nekünk 4 év együttélés után 10 fős lagzink volt,mert anyumékat nem akartam adósságba verni,és nekünk ÍGY volt jó.

Nem volt fehér ruhám,de nagyon szép fotók lettek,és arról a pontról nem is beszélek,hogy 21 órára otthon voltunk azzal az érzéssel,hogy minden teljesült,amire vágytunk,de mégsem az van,hogy jesszus,hajnali 5 óra,és még pakolni kell hullafáradtan,meg elszámolni.

MInden nő vágyik esküvőre,és bizony én biztos beájultam volna,ha a kezem a párom a Karácsonyfa alatt kéri meg.MOndjuk nem maradtunk el sokkal,mert engem a 20.ik szülinapomon kért meg a párom,az összes rokon előtt,naná,hogy telesírtam a zsepimet a családom többi női tagjával együtt.

Elfogadni sztem csak azért fogadja el,mint előttem is írták,mert annyira szeret,hogy képes még ilyenről is lemondani.

Én azt tanácsolom,hogy kérd meg a kezét a fa alatt,és tényként közöld,hogy pénzetek ugyan nincs,meg jön a baba,és arra kell a több lóvé,de szeretnéd a nevedre venni őt,és így még apaságit sem kell tenned.Nem hiszem,hogy erre azt mondja hogy:NEM.Tartsatok egy szűk körű,de annál szebb esküvőt és sok boldogságot!

2008. dec. 16. 16:18
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
én a harmadik vagyok. azért majd irjál hogy döntöttél:-) HAJRÁ!
2008. dec. 16. 18:53
 14/29 anonim ***** válasza:
84%
Szia én négy éve vagyok a párommal, 4hónapja volt az esküvőnk. Mi albiban lakunk, vannak hiteleink. Az esküvőben anyuék is segítettek valamennyire, és csak 20ember volt, de annyira megterhelt minket anyagilag, hogy azóta is érezzük. Elment rá minden pénzünk és csak mégtöbb tartozásunk lett. Mind a ketten gürizünk mégsem tudunk mindent befizetni. Én azt mondom az a lényeg, hogy szeressétek egymást, és hogy egészséges babátok legyen. Ha rendes esküvőt akarsz, akkor az több százezerbe kerülhet, amit szerintem költsetek inkább a babára. Mi már elkezdtük szervezni az esküvőt, amikor kiderült, hogy terhes vagyok. Akkor megállapodtunk a párommal, hogy elhalasztjuk a lagzit és inkább a babánkra költjük a pénzt. De sajnos elvetéltem így mégis megtartottuk az esküvőt. Ha tényleg ennyire nem álltok jól anyagilag, szerintem ebben a helyzetben inkább a bébire koncentráljatok. Vegyél neki egy eljegyzési gyűrűt, jegyezd el, de az esküvővel szerintem még várjatok. De persze a döntés a tied:-) Sok sikert és sok boldogságot!:-)
2008. dec. 16. 20:30
 15/29 anonim válasza:
88%
Nekünk még a karikagyűrűnk sem aranyból van (nem rendesen csináltuk), 2 tanús esküvő volt és nem érdekelt a két tanú sem, csak a férjem :) meg én. Ahogy írtad sütiztünk utána. Örülök, hogy így volt. Egyébként akkor is megkérheted a kezét szent este (vagy egyébb újévi ünnepekkor), ha utána egyeztetitek, hogy mi az ami mindkettőtöknek jó. Lehet, hogy a párodnak fontosabb, hogy ez neked is úgy legyen, ahogy szeretnéd, mint, hogy most rögtön. Ettől még egy nőnek a "szándék nyilatkozat" sokat jelent.
2008. dec. 16. 21:46
 16/29 anonim válasza:
90%
Igenis vedd feleségül azt a lányt!Megérdemli a gyűrűt is azt is hogy hivatalosan hozzád tartozzon.Ő is áldoz annyit hogy gyermeket szül Neked akkor miért tétovázol?!A lakodalom nem fontos,de az igen hogy hivatalosan egymáshoz tartoztok.Sokan úgy gondolkoznak hogy csak egy papír,pedig azt jelenti hogy a férfi hivatalosan is elismeri hogy az nő akivel össze házasodik az hozzá ,csakis hozzá tartozik.Ha meg nem jön össze a dolog tisztességesen is ellehet válni nem úgy mint az élettárs csak előszedi a táskát és tovább áll mint egy vándorló! Mindenesetre sok boldogságot kívánok Nektek és születendő gyermeketekhez sok örömöt.
2008. dec. 17. 10:18
 17/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Egyelőre még gondolkozom tovább.

Egyébként gyűrűt már kapott a múlt karácsonyra (arany, köves, amolyan ellegyzési).

vannak akik félreértettek, a csináljuk rendesen azért nem azt jelenti, hogy fehér limuzin, meg tüzijáték, meg valamelyik megasztáros fellépőnek, meg hasonlók. De egy esküvői ruha már önmagában nem kis pénz, még akkor is, ha esetleg tudnánk bérelni (ami kétséges, mert nem egy átlagos alkatú a kedvesem). A szűk család is akikkel rendszeres kapcsolatban vagyunk 30-40 ember.

Mi alapján döntsön az ember, hogy akkor most akkor kit sértsünk meg azzal, hogy nem hívjuk el?

Minden esetre elgondolkozok még a dolgon. Mégegyszer köszönöm a válaszokat.

2008. dec. 17. 11:03
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Mi könnyen eldöntöttük hogy kit hivunk meg. nem hivtunk meg senkit :-)))))csak a két tanút. és nem bántam meg. én az a fajta vagyok, aki óczkodik a szerepléstől, fehér ruha, dinom-dánom. nem szeretek szerepelni, nincs rá szükségem, hogy csak rám figyeljenek. pénzük se volt, ahogy most sincs. utálom azt a szót, hogy élettárs. a mónika só fogatlan statisztái jutnak róla eszembe. ennél sokkal szebb, ha azt mondhatom, hogy férjnél vagyok.
2008. dec. 17. 13:13
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
figyi még mindig a harmadik vagyok. Ha azok az emberek igazán szeretnek akkor megértik hogy igy szeretnétek és pont. ilyenkor kiviláglik ám ki a rendes rokony:-) én a menyasszonyi ruhámat varrattam varrónőnél csodaszép lett olyan amilyet akartam és 20.000 ből kijött anyaggal együtt. szovaL ezek is megoldhatók ha meg akarod oldani.
2008. dec. 17. 13:34
 20/29 A kérdező kommentje:

Kedves "figyi még mindig a harmadik"!

értem én, hogy mit mondasz. Egy dologgal van csak a baj. Mi nem így akarjuk, csak ezek a lehetőségeink. Ez azért lényeges különbség.

2008. dec. 17. 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!