Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy gondolta, hogy elmegyünk az esküvőre?
5-ös, igaz barátot meghívott volna a lagziba/vacsorára is, erről meg ennyit.
Csupán az esküvőért én sem utaznék át fél országon.
Kérdező, ezt nem értem:
"átsétálunk városon belül a városházára, hanem vonat, szállás, és akkor az az egész, hogy ott találkozunk, gratulálunk, valamikor odaadom a pénzt és mehetünk haza?"
Ez esetben MILYEN pénzt? Csak esküvőre vagytok hívva, semmi pénzezés nincs ilyenkor.
Honnan tudod, hogy lesz-e egyáltalán lagzi? A vírus miatt, most elég bizonytalan mikor mit lehet majd meg mit nem.
Amúgy ha annyira sajnálnád, hogy megszakad a kapcsolat, akkor nem szakítanád meg. Csak a magad életét keseríted ezzel a dacos sértődöttséggel.
Akkor most én is le leszek fejezve.
A legjobb barátnőm 15 km-re él Tőlem, kb. Budapest túloldalán. 3-4 hetente találkozunk (a vírus kivétel volt), de 5-6 hónap alatt nem jutottunk el odáig, hogy személyesen átadjuk neki a meghívónkat. Segített a szervezésben, a ruha választásban, a koszorúslányom és teljesen evidens volt végig, hogy jön, csak a meghívót felejtettem el mindig vinni magammal, vagy olyan helyen találkoztunk, hogy előre megbeszéltük, hogy ne "cipeljük", ne gyűrjük... Tegnap adtam fel postán, mert már marha cikinek éreztem, hogy pont ő nem kapta még meg és már nem találkozunk az esküvőig, ő meg csak röhögött, hogy mit problémázok ezen.
Ez a kérdés tökéletesen mintázza azt, hogy nem vagyunk egyformák és lehetetlen mindenkinek megfelelni. Én azt gondolom (és így is állok mindenkihez), hogy egy esküvő a pár napja! Legyen minden úgy, ahogy ők szeretnék, én barátként, családtagként alkalmazkodom. Cserébe nekem is jól esik, ha a mi napunk olyan lehet, amilyet mi szeretnénk és a barátaink, szeretteink alkalmazkodnak hozzánk. Szerencsére nálunk ez tökéletesen meg is van. Egyáltalán nincs sosem feszültség amiatt, mert postázta valaki a meghívót, amiatt mert piknik lesz a szertartás után, vagy egyáltalán nem lesz semmi utána.
Bevallom, az viszont nekem is fura, hogyha valaki szívesen lát valakit a szertartásán, de megvendégelni a lagziban már nem kívánja. Tudom, hogy ez régen szokás volt és talán helyenként még mindig, de egy jó baráti kapcsolatban számomra ez érthetetlen, valóban.
Én valószínű megpróbálnék kommunikálni és elmondanám, hogy egy picit rosszul esett. Ne érezze, hogy emiatt nem megyek el, de ne is tűnjek el durcásan az életéből emiatt.
A #35-össel és a #36-ossal értek egyet. Szerintem nem állt szándékában megbántani, egyszerűen csak nem gondolta, hogy ennyire felháborodsz azon, hogy postán küldte el a meghívót. Döbbenet, hogy ezért itt valaki egyből leigénytelenezte a menyasszonyt...
Egyébként milyen Isten háta mögötti faluban tengeted a napjaidat, hogy ennyire kétségbe vagy esve attól, hogy el kell menned egy városba, ahol már korábban is jártál? Simán meg lehet tervezni az útvonalat a neten, még az utcaképet is látod. Van egy olyan érzésem, hogy ez meg a meghívás módján való problémázás csak mellébeszélés, és egyszerűen nem akarsz elmenni, meg jól esik kibeszélni a "barátnődet".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!