Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez így jó elosztás? Az anyukáj...

Ez így jó elosztás? Az anyukája szerint pénz sóvár vagyok h az ő fizetését akarom beosztani, amikor elmegyünk hétvégén bevásárolni. (csak ételt veszünk ilyenkor)

Figyelt kérdés

Én nettó 140.000et a férjem nettó 220.000at keres. Amikor összeköltöztünk és vettünk egy panel lakást, megosztottuk a költségeket, ami alapvetően akkor nem tűnt rossznak, bár nekem akkor is voltak kétségeim (úgy voltam vele próbáljuk ki) én fizetem a lakáshitelt, kb 50e a biztosítást és a számlákat ami még további kb 45e. és persze a saját szükségleteimet (bérlet, tisztálkodó szerek ilyesmi 10-15e) Ő fizeti az autó hitelt ami kb 25e és elvileg egész hónapban abszolút ő felel a kajáért. Ebből mára annyi lett, hogy munkanapokon én fizetem a kajámat, reggeli ebédet is (kb 10-15e ből 22 munkanap). Megoldom. Hétvégén megyünk csak (időhiány miatt is) "nagybevásárolni" mert ekkor lenne nekünk is jobban lehetőségünk normálisan enni (munkahelyi adottságok miatt), de ő már akkor is húzza a száját ha 1 kiló húst akarok még venni, szerinte én túl sokszor csinálok kaját hétvégén (szerintem nem de igaz h mindkét nap ebédelünk levet és másodikat). Én nem akarom beosztani az ő pénztét, de sajnos nekem már nem igen marad annyi h hétvégén még pluszba kaját vegyek. (nagybevásárláskor" sem költünk többet mint 6-8000e ft) Nektek mi a véleményetek? Én nem érzem teljesen fernek, hogy hétvégén még egy reggelinek való felvágottat is ennyire meg kelljen gondolni, mert amúgy nem keresünk annyira szarul :s És itt Tolna-megyében nem annyira drága az élet.

25/N

2014. dec. 8. 10:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Számomra az a furcsa,hogy nem vagytok közös kasszán.Nálunk minden megy a közösbe és onnan fizetünk mindent.Anyukával meg ne foglalkozz,nincs semmi köze hozzá.
2014. dec. 8. 10:43
 2/14 Kései Sirató ***** válasza:
100%

A legfurcsább az egészben: az én és ő kifejezések túlzott használata. Mi lenne, ha közös lenne a számlátok és minden bevétel és kiadás is közös lenne, ahogyan a lakás és kocsi használata is az, vagy tévedek?

Ketten 360 ezret kerestek, ketten fizessétek az összes kiadást: a számlákat, biztosítást, kaját, mindent!

Mi is mindketten dolgozunk a férjemmel, nálunk a házasság közösséget jelent, ketten vállaljuk a terheket is.

Tájékoztasd az anyósodat, hogy nincs köze a ti közös bvevételetekhez. Jogi értelemben is vagyonközösséget jelent a házasság, ahol persze lehet vagyonjogi szerződést is kötni, de az általában valamelyik fél különvagyonára szokott vonatkozni (általában valamilyen ingatlanra), nem a napi bevételekre és kiadásokra. Szóval: kezdjetek el közösen élni!

2014. dec. 8. 10:45
 3/14 anonim ***** válasza:
54%
Anyukája tudja, hogy te mennyit költesz a közös dolgokra? Mert ha csak a fia álláspontját ismeri, akkor teljesen téves információk alapján ítél el téged. Beszélj vele, és főként beszélj a férjeddel, készítsetek egy új költségelosztást. Ehhez nagyon nagy segítség, ha egy ideig az összes költséget írjátok mindketten.
2014. dec. 8. 10:48
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem egészen világos, hogy most a "költekezéseddel" csak anyósodnak van problémája, vagy a férjednek is. Anyósodnak egyszerűen semmi köze nincs az egészhez, tök mindegy mi a véleménye. A házasság vagyonközösség, ha te semmit nem keresnél jogilag akkor is közös lenne a bevételetek, tehát ugyanúgy jogod van költeni, mint a férjednek. Ha viszont a férjed húzgálja a száját egy kiló húsra, akkor ez azt jelenti, hogy neki sem tetszik a dolog. Ez a probléma, nem az anyós. Ebben az esetben neked kell eldönteni, hogy neked megfelel-e a külön kassza és akkor a mostaninál igazságosabban kell elosztani a költségeket, pl. mindent felezni.
2014. dec. 8. 10:55
 5/14 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem ez a legnagyobb problema amikor kulon kassza van egy parkapvsolat, elettars, vagy egy hazassagban. Mert szamolva van, ki mire kolt, kb hogy allhat anyahilag a masik fel.. stb....

szerintem jobb a kozos kassza, legalabbis nalunk igy van , es nincs vita veszekedes belole, a ferjem megkapja a penzt, es itthol van az en penzemel egyutt, en fizetem a szamlakat, en jarok bevasarolni is, en dontom el hogya kalkulaljam a penzt hogy jusson is de maradjon is. Pl veszek magamnak cipot vagy ruhat nem kerek engedelyt sot a ferjemnek is megveszem egyedul mert ismerem az izleset.

O nem vesz ki penzt magatol hanem megker engem, hogy mennyit adhatok neki, nos nalunk azert van igy a kassza hogy en osztom be, mert a ferjem nem tud olcson es praktikusan vasarolni, tole kifolyik a penz.

Fizeteskor a szamla befizetese utan, en vasarolok be kb 80 e ft ert ebbe mar benne van a cigi is (mind2 dohamyzunk)

. Es utanna max hetente 1x megyek le a boltba, esetleg kenyeret venni, vagy ha epp valamit megkivanunk akkor megveszem a hozza valot. Ezenezen kibul meg eltudunk menni estelge 1 mozi vagy egy etereme, de nincs veszekedes.

pl tv vasarlas vagy ami esetleg dragabb arrol persze ertesitem a ferjemet a nagyobb osszegeknel, egyutt dontunk!

nalatok az a problema, hogy igen a parod nagyon (penzehes) , hiszen csak hetvegen fozol es az bevasarlas 8 ezer ft valoban nem sok.

27.N felesėg

6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ!

Én is a közös kassza híve lennék, egy ideig abban voltam hogy úgy is vagyunk, mindent időre kifizettem és tudtam hogy most már nem tartozunk semmilyen szolgáltató felé és még ott van amit a férjem keresett, milyen jó. Csak az utóbbi időben vettem észre hogy valahogy nagyon meg akarja fogni a kiadásokat (ami rendben is van, eddig is minden hónapban tettünk félre) csak az kezdett furcsa lenni, hogy pont pár ezer ft-nyi ételen akarja ezt megtenni, amit ráadásul 2en ennénk több napik, szóval nem arról van szó hogy én egy ebédre költenék 4-5e ft-ot. Amúgy minden más ki van fizetve hó elején, szóval ezért nem értem a dolgot.

De köszönöm a választ mindenkinek, egyetértek veletek.

7/14 anonim ***** válasza:
73%

Te nagyon baka (japán szó, nézz utána :D) vagy.

Simán te fizettél sokkal többet, mikor a párod jobban keres. Ezt nem hiszem el. Ha nem vagytok közös kasszán, akkor miért tetted ezt?

Az anyósnak semmi köze a dolgokhoz, mondjad a párodnak, h ne pofázzon sztem bele, mert ez ek tudja b**zni a kapcsolatot is sztem.

Mondjuk a párod arcán is van bőr, ha ez hosszú távon ment, h te 140-ből 95-öt költöttél, ő meg még kaját se akar hétvégente.

Na, de van egy jó megoldásom: felezzétek a költségeket mindig, s nem lesz baj abból, úgy nem egyszerűbb?

De lehet, h csak én értettem félre: te 95, ő rosszabb esetben 65.

2014. dec. 8. 12:32
 8/14 anonim ***** válasza:

Bunkó leszek, vagy nem is tudom mi erre a jó szó, ne pontozzatok le pls., inkább csak gondoljátok át.

Vmennyiből jó úgy, h külön kasszán van a két fél, főleg ekkora fizetéskülönbséggel. Mégpedig azért, mert fel kell készülni a legrosszabbra is, h válás van, ami a mai világban sajnos gyakori, remélem, h nálatok nem lesz!!!

Ezért lenne jó a 25/N-nek megbeszélni, h ha a párja ennyire sóher, akkor mindent felezni, mert e legrosszabb dolog esetén sokkal rosszabbul járt.

2014. dec. 8. 12:40
 9/14 anonim ***** válasza:

Ha mindig mindenki külön kasszán lenne(többek között) és attól félne hogy "teatyaúristenegyszerúgyisvégelesz" valószínűleg nem költözne össz senki senkivel,ettől függetlenül van igazság abban, amit az utolsó mond.

DE.

Mi a párommal azt csináljuk,hogy a fontos dolgokat,mint például a lakás bérleti díj,rezsi,kaja azt felezzük,ezek után félrerakunk,majd külön-külön megvesszük/kifizetjük a többi fontos dolgot,mint például a bérletek,telefonfeltöltés és egyéb kiadások.

Ha valamelyikünk szeretne új ruhát,másik sportfelszerelést,azt bizony saját zsebből fizeti.

De egymással szemben nem vagyunk ennyire szigorúak,előfordul hogy éppen én ki tudok neki fizetni valamit,vagy ő ad pénzt valamire(eddig konfliktus nem volt ebből).

A kaját meg úgy oldottuk meg hogy hétvégén főzünk,az elég szerdáig kb,és szerdán ha úgy esik összeütünk valami gyorsat.

Kis közösködéssel,költségek felezésével,ennyi fizetésből lehet jobban kijönnél/kijönnétek.

2014. dec. 8. 13:13
 10/14 anonim ***** válasza:

9#

annyira van igazság az írásomban, h leírtad kb. ugyanazt. :D kisebb dolgoknál még jó, h lekaksizza, h mit fizet a párjának, de a kérdező nem kisebb dolgokról beszél.

2014. dec. 8. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!