Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez így jó elosztás? Az anyukáj...

Ez így jó elosztás? Az anyukája szerint pénz sóvár vagyok h az ő fizetését akarom beosztani, amikor elmegyünk hétvégén bevásárolni. (csak ételt veszünk ilyenkor)

Figyelt kérdés

Én nettó 140.000et a férjem nettó 220.000at keres. Amikor összeköltöztünk és vettünk egy panel lakást, megosztottuk a költségeket, ami alapvetően akkor nem tűnt rossznak, bár nekem akkor is voltak kétségeim (úgy voltam vele próbáljuk ki) én fizetem a lakáshitelt, kb 50e a biztosítást és a számlákat ami még további kb 45e. és persze a saját szükségleteimet (bérlet, tisztálkodó szerek ilyesmi 10-15e) Ő fizeti az autó hitelt ami kb 25e és elvileg egész hónapban abszolút ő felel a kajáért. Ebből mára annyi lett, hogy munkanapokon én fizetem a kajámat, reggeli ebédet is (kb 10-15e ből 22 munkanap). Megoldom. Hétvégén megyünk csak (időhiány miatt is) "nagybevásárolni" mert ekkor lenne nekünk is jobban lehetőségünk normálisan enni (munkahelyi adottságok miatt), de ő már akkor is húzza a száját ha 1 kiló húst akarok még venni, szerinte én túl sokszor csinálok kaját hétvégén (szerintem nem de igaz h mindkét nap ebédelünk levet és másodikat). Én nem akarom beosztani az ő pénztét, de sajnos nekem már nem igen marad annyi h hétvégén még pluszba kaját vegyek. (nagybevásárláskor" sem költünk többet mint 6-8000e ft) Nektek mi a véleményetek? Én nem érzem teljesen fernek, hogy hétvégén még egy reggelinek való felvágottat is ennyire meg kelljen gondolni, mert amúgy nem keresünk annyira szarul :s És itt Tolna-megyében nem annyira drága az élet.

25/N

2014. dec. 8. 10:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem hinném hogy ugyanazt írtuk,ugyanis az úgyis vége lesz kissé paranoid gondolkodással nem értek egyet.
2014. dec. 8. 14:44
 12/14 anonim ***** válasza:

sokallja az 1 kiló húst ... :-)

de gondolom, ha meg van sütve, megeszi :-)

2014. dec. 8. 16:10
 13/14 anonim ***** válasza:

fel kell készülni, meg úgyis vége lesz azért nem ugyanaz.

nem vagyok pesszimista, de sztem az elemzők is figyelembe veszik a legrosszabb lehetőséget, ami történhet, s arra is készülnek vmilyen szinten.

a többi része viszont ugyanaz volt, amit írtam.

2014. dec. 8. 16:10
 14/14 anonim ***** válasza:

Hát ez nekem fura...Sosem értettem miért van külön kassza egy házasságban.Ha esetleg jön a baba,és gyesen leszel,akkor is a kis gyesedből kell fizetned a te és a baba szükségleteit?

Mi közös kasszán vagyunk,a férjem dupla annyit keres mint én.Sosem volt ebből probléma.Most pl táppénzen vagyok,sajnos volt egy nagymütétem,még kb 1 hónapig nem is fogok dolgozni..Ő keresett 170 et,én kaptam 50 et..Nem volt ebből probléma...Mikor összejöttünk,nekem volt egy hitelmentes lakásom,neki egy svájci frankos..Akkor keresett 110 ezret abból 80 volt a hitel...Akkor az én pénzemből éltünk.Szerintem hosszú távon ez nem jó,hogy külön kasszán vagytok,főleg hogy ennyire sóher a férjed..

2014. dec. 16. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!