Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy gondolta, hogy elmegyünk az esküvőre?
Jó, lehet, nem érthető, de tudja, hogy nem vagyok semennyire ismerős Bp.-en, sem világutazó nem vagyok, nekem már a helyszínt megtalálni is kihívás, máskor, ha látogattam, kijött elém a vonathoz. Persze van, GPS, menjünk egy nappal korábban, stb.
Aki engem meghívott esküvőre, az igen, elbumlizott hozzánk, utazott fél napot, jöttek, mintha vendégségbe jöttek volna, ajánlottak fel szállást, de ott lagziba is hívtak. Ha már többszáz km-t utazik az ember.
Érdekes,amikor a mi rokonságunkan lagzi volt,és az ország másik végéből jöttek,akkor nalunk vagy más rokonnál lettek elszállásolva,mi meg aludtunk matracon a földön.
Azért az alap dolog,hogy a szállásért nem fizettetek a vendéggel,ha már eljön,és nem két forintot ad.Az utiköltséget mindenki magának fizette,de ha más nem lefoglalok annyi szobát,amire szükség van.
De figyi, mibe telik visszakérdezni? Az a baj, hogy te elkönyvelted, hogy nincs is tekintettel rád, mert postán küldte a meghívót és ebből levontál egy következtetést. Nem tudom hány fős esküvőről beszélünk, de 100 vendégnél azért nagyon nehéz 100 félé szakadni, akkor is ha egyébként a jóindulat dolgozik benne. Ha el akarsz menni, akkor google térkép elő, tervezd meg az utazást, ha elakadsz vhol, megkérdezed tőle, ha el akar hívni segíteni fog.
Tényleg nem értem, hogy miért ítélkezel felette ilyen hamar, ha egyszer a barátnőd, aki ráadásul szeretné, hogy ott legyél élete egyik legfontosabb napján és még írod is, hogy nem biztos, hogy a lagzira hivatalosak se vagytok.. Szóval nem tudom, gondold ezt át sztem.
Attól függ, milyen kapcsolatban vagytok. Nekem van olyan barátom, akiknek örömmel mennék a szertartásra is még úgy is, hogy utazni kell három órát. Mert fontosak.
De ha nem vagytok amúgy sem olyan szoros kapcsolatban, akkor mondd meg, hogy köszönöd a meghívást, de sajnos neked most az idődbe (pénztárcádba) nem fér bele a 3 óra oda, majd 3 óra visszaút.
A postai úton küldött meghívóval nekem speciel semmi problémám nincs. Még mindig jobb, mint chat-en közölni... Mondjuk úgy udvariasabb, hogy előtte felhív, hogy szeretne meghívni, de nem tudja elvinni a meghívót személyesen, ezért postázza. De ezen én nem akadnék fenn. Nyilván mindenki dolgozik és nincs arra kapacitás, hogy mindenkinek elvigye, akikkel amúgy nem is találkozik gyakran (most az más kérdés, hogy én nem hívnék meg olyat, akivel nem találkozom rendszeresen).
"ott találkozunk, gratulálunk, valamikor odaadom a pénzt és mehetünk haza?"
Ha nem vagy hivatalos a lagziba, akkor nem muszáj nászajándékot adni. Vagy ha ragaszkodsz hozzá, elég valami apróság.
Meg kell köszönni a meghívást válaszlevélben, közölni, hogy sajnos nem tudtok elmenni, és nagyon sok boldogságot kívánni!
Ennyi.
Nem vagyok hivatalos a lagziba, úgy mondtam neki, hogy csak az esküvő miatt nem mennénk el, mert kellene szállás meg az út is hosszú. Erre mondta, hogy de nem érti, miért nem megyünk el a szertartásra. Hát mit tudok még erre mondani, hogy szállás, út, nem találok oda, 6+ órát utazok fél óra miatt vagy mennyi egy esküvő, nem tudom.
A 100 fős lagzi nem azt jelenti, hogy 100 különböző helyszínre kell menni, általában a rokonság valamennyire egy helyen lakik, vagy közelben, ha nem is egy településen.
Számomra nagyon fura, hogy annyira nem tart jó barátnőnek, hogy a legziba meghívjon, de felháborodik, hogy a szertartásra nem mész el. Nekünk nem volt lagzink, csak egy vacsora a szűk családdal, 12 fő velünk együtt. Néhány barátot/távolabbi rokont mi is hívtunk a szertartásra, volt, aki 200km-re lakott, és szólt előre, hogy bocsi, de nem jön. Tulajdonképpen meg se lepődtem, a csak a szertartásra meghívottak közül többen nem jöttek el. Eszembe se jutott megsértődni.
Mi egyébként külön jeleztük is nekik, hogy ne hozzanak ajándékot/pénzt, mert kellemetlenül éreztem volna magam, hogy készülnek, mi meg egy pogácsával sem kínáljuk meg őket. Szerintem ha csak a szertartásra mennél, akkor nem kell ajándék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!