Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért hiszik azt az emberek,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért hiszik azt az emberek, hogy az esküvő róluk szól?

Figyelt kérdés
Mostanában Facebookon is jött velem szembe nem egy poszt, ahol azon hisztikéznek emberek, hogy az ifjú pár nem olyan ételr szeretne, mint ők, nem hívja az egész pereputtyot vagy például kitiltja a nyivákoló, taknyos gyerekeket az esküvőről, különösen a templomból. Mi a hiszti tárgya? Miért hiszik ezek az emberek, hogy azért fog bárki pattogni, hogy más esküvőjén az ő fenekük legyen kinyalva, az ő gyerekük szórakoztazva, el legyenek szállásolva, mindezt a pár pénzéből. Aztán elkezdenek fenyegetőzni, hogy márpedig ők akkor nem mennek, nem adnak nászajándékot... Hűha, mintha bárkinek hiányoznának...
2020. júl. 24. 19:34
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
A kérdés talán úgy helyes, hogy más esküvője róluk szól.
2020. júl. 24. 19:35
 2/13 anonim ***** válasza:
66%

Lehet úgy is hozzáállni, hogy kizárólag a párról szól, és senki más nem érdekes. De ebben az esetben elég, ha ketten ott vannak, meg a két tanú.

Amikor azért hívja meg az ember a szeretteit és a barátait, hogy együtt örüljenek a boldogságuknak, akkor azért illik legalább arra odafigyelni, hogy ne cse.sszenek ki a másikkal szándékosan. Mondjuk a vegetáriánus unokahugi ne csak pörköltet választhasson, a cukros nagyi ehessen legalább egy diabetikus sütit, a terhes nővérének ne kelljen 12 órát utaznia a helyszínre, és hasonló lelki finomságok.

Ha meg nem, akkor tessék elfogadni, hogy xy és családja nem lesz jelen, és nem ad nászajándékot. Ennyike.

2020. júl. 24. 19:41
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy oda-vissza dolog. Szerintem intelligens ember felfogja, hogy az esküvőn ő vendég és aszerint vislekedik, nem pedig kiskirálylányként. De igen, én is láttam már ilyet, hogy elharapóztak a dolgok néhány esküvőn és én is csak csóválom a fejem.
2020. júl. 24. 20:44
 4/13 anonim ***** válasza:
90%
Alapjáraton szerintem azt hívja meg az ember az esküvőjére, akivel jóban van és jóban is akar maradni.
2020. júl. 24. 20:50
 5/13 anonim ***** válasza:
31%
Templomi esküvőnél kicsit furcsa a gyerekek kitiltása, mivel a keresztény elvekkel ez eléggé szembemegy. Ilyenkor látszik, hogy sokaknál csak rongyrázás a templomi esküvő. Polgári szertartásnál is az volna a lényeg, hogy az ifjú pár megosztja örömét a családdal, barátokkal. Sajnos minél inkább törekszenek a tökéletességre, annál többeket bántanak meg.
2020. júl. 24. 23:50
 6/13 anonim ***** válasza:
37%
Az esküvő egy közös ünnep, a pár együtt ünnepel a násznéppel. Értem én, hogy ne a vendégsereg s.gge legyen nyalva... akkor ugye nem sértődik meg az ifjú pár, ha nem tömöm meg az ominózus borítékot, hogy ki legyen fizetve az álomruhától kezdve a rongyrázás minden eleme, és esetleg a leendő közös otthonhoz is hozzájáruljak.
2020. júl. 25. 05:59
 7/13 anonim ***** válasza:
66%
Nagyon sokan elveszítik menet közben az esküvő értelmének a lényegét. A pár és a vendégek részéről is.
2020. júl. 25. 09:22
 8/13 anonim ***** válasza:
75%
Bizonyos családokban/kultúrákban sajnos valóban van egy fajta elvárás a pár felé az esküvő nagyságát, milyenségét tekintve. Néhányan mikor az ismerőseim megtudták, hogy nekünk csak kis esküvőnk volt a közeli családdal bártornak neveztek engem. Később egy erdélyi barátnőm mesélte, hogy ők pl azért nem tudtak összeházasodni évek óta, mert ők is kis esküvőt akarnak és a csalédban áll a bál emiatt.
2020. júl. 25. 14:26
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól is függ szerintem, hogy miről van szó. Ételeknél szerintem fontos, hogy mindenki találjon neki megfelelőt. Hiába a párról szól az esküvő, de egyben ők a vendéglátók. Én egyáltalán nem eszem halat, de ha lesz a tálon, akkor nem fogom "kitiltani". Ahogy pl. megértem, ha vegetáriánus a pár, de ha násznép 80%-a nem az, akkor kicsit furán veszi ki magát, ha nincs hús. Függetlenül attól, hogy én zöldségeken is elvagyok egy este, de van, aki nem.

Az viszont szerintem érthető, ha valaki nem akar gyerekeket, főleg kisgyerekeket.

"Templomi esküvőnél kicsit furcsa a gyerekek kitiltása, mivel a keresztény elvekkel ez eléggé szembemegy."

Nézd, én minden vasárnap járok szentmisére. Időnként katasztrófa, mert a gyerekek játszótérnek használják a templomot. Trappolnak, üvöltenek, rohangálnak, sikongatnak, semmit sem lehet hallani. A kedves szülők meg nem értik meg, hogy más odafigyelne az imádságra, és egy dolog, hogy ők 0-24 órában ezt hallgatják és megszokták, de mások nem... Tisztelet a kivételnek, mert ismerek én is olyan szülőt, aki első nyikkanásra viszi ki a gyereket. De sajnos - elvileg hívő körökben sem - a többség nem ilyen.

Nekünk a házasságkötés szentség. Egyszeri pillanata a pár életének. Én szeretném ezt kellő érzülettel, ráhangolódással megélni, és nem úgy, hogy közben egy jó hangos "kakilni kell!" vagy "mikor megyünk haza?" bekiabálás kíséri. Ha ennek az az ára, hogy meg kell mondani a szülőknek, hogy ne hozzák a gyereket, akkor sajnos az az ára...

2020. júl. 26. 17:11
 10/13 anonim ***** válasza:
67%

Nálunk voltak gyerekesek, mi is voltunk gyerekekkel, mindenki kivitte az első nyikknál (a legtöbben ezért csak az ajtónál grasszáltak). Viszont ha nem hozhatták volna, eljönni sem tudtak volna. Minden pár a rokonságban, barátainknál gondolt a kicsikre, úgy választottak helyszínt, hogy nekik is volt hol rohangálniuk, valahol be is szervezték őket és buborékfújást szolgáltattak rizsszórás helyett :)

(És nálunk, ill. ahol még voltunk templomban szokott lenni külön gyermekmegőrző, valahol korcsoportonként gyerekistentisztelet is. Szerintem nagyon jó dolog, hogy a gyerekekkel együtt nem zárják a szülőket pár évre.)

2020. júl. 26. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!