Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Baj van ezzel ahogy szeretném...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Baj van ezzel ahogy szeretném vagy sem?

Figyelt kérdés

26N vagyok párom 30 F

1 év múlva lesz az esküvőnk,kicsit másabb mint a hagyományos cigányzenés,zabáltassuk a népet dolog

Amit tudni kell: szűk családi kör 10 fő

Párom szülei, húga,és keresztanyja

Nálam a barátnőm és családja 4 fő ( igen nekem nincsenek szüleim)

Csak polgári esküvő lenne, nem vagyunk vallásosak

Lenne 1 fotós kb 4 órára

Csak is kizárólag párom és én fizetünk mindent,semmi pénzt nem várunk el senkitől

A volcz birtokot választottuk szertartásnak és étteremnek

Az étteremben kiválasztottunk egy menüt,lenne egy tányér leves

Főételnek baconbe tekert szűzérmék áfonya szószban,hercegnő burgonyával

És egy szelet sajttorta

Szóval az egész esküvő, szűk család, szép meghitt kulturált vacsora,kis hangulatos zenével és kb ennyi

Mivel ez a 10 fő, telefonfüggő, megkérnénk őket,hogy tegyék el legalább a vacsoráig a telefonokat,voltam olyan esküvőn, ahol szegény barátnőm elsírta magát, hogy kifizettek 150 ezer Ft a fotósra, és amikor körbe szeretett volna nézni a szeretteire, semmi mást nem látott mint a mobilozo arcokat, a fotós a megígért 500 képből tudott 275 csinálni.

Személyes tapasztalatbol így döntöttünk

Nem lenne cigány zene és nem zabáltatnánk a népet

Ez a 10 fő konkrétan lehülyézett,hogy ez nem is esküvő,hol marad a vőfély a ceremónia mester és sorolhatnám....

miért nem értik meg,miért nem fogadják el

Az a bajuk,hogy nem lesz korlátlan pia és zabálás vagy mégis mi ?

Ennyire szörnyű lenne?

2020. máj. 10. 05:06
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
80%
"Nem lenne cigány zene és nem zabáltatnánk a népet" igazából ez a mondatod mindent elmond rólad. Az emberek általában esznek az esküvőn, és nem zabáltatod őket hanem megvendégeled életed egyik legfontosabb napján. Ettől apáribbat el sem tudnék képzelni jelenleg, ez a nem zabáltatod a népet dolog igen bunkóra sikeredett. Még jó h ilyen esküvőre még sose hívtak, el se mennék.
2020. máj. 10. 08:14
 22/42 anonim ***** válasza:
80%

Ó, sajnálom! Időnként vannak itt a tiédhez hasonló kérdések, amik arról szólnak, hogy a család, násznép elégedetlen az esküvői tervekkel, és követelőznek. Nem tudom, milyen alapon.

Minden más esemény jól példázza, hogy egy személyesebb jellegű rendezvény NEM a meghívottakról és az ő igényeikről szól elsősorban.

Ha azt mondom a barátaimnak, hogy ünnepeljük a szülinapomat egy kávézós-sütizős beszélgetéssel egy cukrászdában, ők sem jönnek azzal, hogy mi az, hogy nem lesz torta, papírcsákó, lufik és zene, meg ilyenkor nem cukrászdába kell menni, hanem egy bárba, és hajnalig kell partizni, és ez így nem is szülinap. Bakker... kinek a szülinapja?

Ha elhívom anyósomat karácsonyi ebédre, akkor sem ő szabja meg, mi legyen a menü, milyen legyen a teríték, a szalvéta, a dekoráció az asztalon, mi szóljon a háttérben és miről beszélgessünk.

A lányom ovis fellépésére sem azért megyek el, mert nekem akkora buli, hanem azért, hogy ő örüljön, mert szeretem.

Az esküvői meghívottak valamiért sokan fordítva ülnek a lovon, sokakkal pedig elszalad... :)

Én meg nem szeretem, ha egy lagzin vőfély puffogtat ízléstelen vicceket, meg mulatósra pörgetnek, mégsem rinyálok senkinek, hogy legyen szíves inkább csak egy csendes vacsorával ünnepelni az esküvőjét. Elmegyek, örülök, hogy gondoltak rám, és láthatom a nagy eseményt, meghatottan nézem a boldogságukat. Az ízlésem ellen való lagzin pedig szépen elvagyok, a műsort megnézem, ha nem akarok táncolni, akkor inkább beszélgetek. Ki lehet bírni, nem lesz tőle semmi bajom.

Visszatérve rátok.

Templom: a templom NEM ESKÜVŐI kellék, hanem vallási. Ritka manapság az annyira vallásos pár, akiknél indokolt a templomi esküvő. A többiek számára csak giccses díszlet, ahol végighazudozzák ("hiszünk, a parancsolatok szerint élünk, Isten színe előtt esküszünk meg) az egyházi szertartását egy olyan vallásnak, amely szerint a hazugság főbűn, és teszik ezt mindössze azért, mert "jajdeszép a templom, jajderomantikus, jól mutat a képeken". Nem mélyen vallásos embernek nem kell templomban esküdni, mert semmi köze hozzá.

Pia: nem kell beb....ni az esküvőn. Lehet ünnepelni kultúrlényként.

Kaja: idősebb korosztálynak mániája, hogy ha a kaja nincs meg legalább négyszer annyi, mint ami elfogy, akkor kevés. Igaz, falatra kiszámolni meg kicsit sóher dolog. Ha a menü mellé rendelnétek még egy kis svédasztalos kaját, onnan csipegethetne pluszban, aki akar.

Telefon: a sógornődben erősebb a mobilfüggőség mint az illemtudás, erre nem tudok semmi szépet mondani.

2020. máj. 10. 08:22
 23/42 anonim ***** válasza:
81%

Összességèben nincs baj az elképzeléseitekkel. A telefonra az esküvőnkön a fizetett fotós mondta, hogy csak bezavarnak, ha mobillal vakuznak, miközben ő profi képeket csinálna.

A kajára az lenne talán kompromisszum, ha vegyes tálat kérnél, akkor van kicsit nagyobb választék, a mennyiség meg kb ugyanannyi. Hagyomány miatt vagyonokat költeni élő zenére, templomban bohóckodni vagy 100 embert szórakoztatni hülyeség. Nem bohóc leszel, hanem menyasszony. Anyósnak is értenie kéne a különbséget.

2020. máj. 10. 08:42
 24/42 anonim ***** válasza:
15%

20as az mióta ingyenkaja hogy "naszajandekba legalább a bekerülési költség + valami a párnak"?! Ha ingyenkaja lenne nem is morognanak előtte...

És általában 20 ezernek saccoljak a kaját/fő. Annyiért meg khm legalább finomat és bosegeset.

2020. máj. 10. 09:11
 25/42 A kérdező kommentje:

Személyes tálakra gondoltuk még 2*4 személy

Még valami pluszba

Azért én se szeretném ha éheznênek

2020. máj. 10. 09:14
 26/42 anonim ***** válasza:
26%

Rendben van ez az egész így. De azt a 10 főt zabáltassátok meg rendesen.

Ez Magyarország, ilyenkor mindenki halálra akarja magát enni:)

2020. máj. 10. 09:23
 27/42 anonim ***** válasza:
100%

24# “ 20as az mióta ingyenkaja hogy "naszajandekba legalább a bekerülési költség + valami a párnak"?!”

Ha elolvastad volna a kérdést is rájöttél volna hogy itt nem erről van szó.

Nézd csak a 10. sort a kérdésnél.

2020. máj. 10. 09:35
 28/42 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem ez az egy nap legyen mindenkinek olyan, amilyet ő szeretne. A vendégekkel pedig tudatni kell, hogy a ti napotok, ez most olyan, amilyennek ti szeretnétek. Ha valaki nem tud együtt örülni veletek, akkor ne jöjjön el. Mi ezzep viszonylag gyorsan rövidre zártuk a témát, viszont az arogáns megnyilvánulásnak sehol nincs helye. Attól, hogy nektek még így lesz az igazi a nagy nap, másnak máshogy lesz. Ahogy titeket nincs joga leszólni senkinek emiatt, úgy nektek sem kéne így megnyilvánulni egy hagyományosabb esküvőről, pláne nem kell senkinek a zsebében kotorászni ismeretlenül.
2020. máj. 10. 10:28
 29/42 anonim ***** válasza:
89%
A mi esküvőnk is ilyen volt, pontról pontra. Volt szájhúzás, igen, csak "sajnos" minket nem érdekelt. :D
2020. máj. 10. 10:29
 30/42 anonim ***** válasza:
100%

A mi esküvőnkön 14-en voltunk, nagyon hasonló volt a tiétekhez. A kaja elsőre nekem is szemet szúrt, de írtad, hogy lesz több/többféle, szerintem így már rendben van. Az italról csak annyit írtál, nem lesz korlátlan - hanem? Mindenki kérhet két üdítőt, a többi meg önköltséges lesz? Mert ezer dolgot takarhat ez szerintem. Nálunk korlátlan italfogyasztás volt, de őszintén este 6-tól 9-10-ig (mivel nem volt lagzi, tánc, csak kis halk zene, így nem maradt senki tovább, mert minek) alig fogyott valami. A köszöntő pezsgőn kívül egy ember ivott alkoholt, kb 3 pohárral. De mégse volt senkinek az az érzése, hogy itt most nem lehet inni. Gondolom, egy 10 fős vacsora alatt senki nem fogja részegre inni magát.

Az mondjuk, hogy felnőtt embereknek külön szólni kell (és kikérik maguknak), hogy az esküvői szertartás alatt ne a telefonjukat nyomkodják, nálam kiveri a biztosítékot, őszintén szólva én ilyent el sem tudok képzelni. Mert írod, hogy a vacsoráig kérnéd ezt - miközben tart a szertartás, vagy később a csoportkép keszítése közben az emberek nekiállnak facebookozni?

Illetve még egy dolog, amit nem említettél, majd ne felejts el gondolni rá: a fotós kap vacsorát/inni?

2020. máj. 10. 13:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!