Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A vendégek elszállásolása? Mi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A vendégek elszállásolása? Mi nem szeretnénk?

Figyelt kérdés
Októberben lesz az esküvőnk. A vendégeink kb. fele 40-45 fő 100 km-re lakik. Én (a menya) nem számoltam a szállásolással, mert nálunk nem szokás és fel sem merült bennem (a szüleimben sem-mindenki hazavezet reggel), erre a párom szülei most mondják, hogy kell, mert bunkóság nem adni szállást éjszakára. Kicsit kész a helyzet, mert sem anyagialg, sem időben nem számoltunk rá. Most mi legyen?? A legolcsóbb kollégium is 3000-4000/éjszaka... :(
2010. júl. 21. 22:43
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
26%
17.47-es, két gyermekemnek szerveztem eddig esküvőt. Nem vagyunk gazdagok, de ha meghívok valakit, alap, hogy gondoskodok róla, mind a szállásáról, ha szükséges, mind pedig arról, hogy jól érezze magát. Nálunk az a természetes, ha meghívunk valakit, nem ő fizeti a szállást, akkor elmegy inkább egy nyaralásra, na ott ő fizet. Az én vendégeim még soha nem fizettek, nem hotel az én lakásom. Annyi vendéget kell hívni, amennyiről tudunk gondoskodni. Ráadásul nem faluban lakunk, nem adták össze a rokonok a kaját, étteremben tartottuk mindkét esküvőt, az utolsó pohár kóláért is fizettünk. A távollakók elszállásolásáért is fizettünk. Jóval több mint 1 millióba került egy esküvő, sokáig gyűjtöttünk rá, de nálam alap, hogy a gyermekeimnek megadjam ezeket, ha nem tudtam volna ennyit összespórolni, kevesebb vendéget hívtam volna. Egyébként meg megtlérült, mert a vendégek nálunk legalább annyi értékben adnak pénzt nászajándékra, amennyibe a vacsora kerúl, de ez a minimum, a legtöbben inkább többet. Természetesen az a pénz a gyerekeké lett, nem fogadtam volna el tőlük az esküvőre. Mi nem dohányzunk, nem alkoholizálunk, sőt én kávézni sem szoktam. Mivel nincsenek káros szenvedélyeink, ezzel sok pénzt meg lehet spórolni, mindig beosztással éltünk. De ha nem lett volna, hívtunk volna 25 v. 30 vendéget. Ne tartsanak 90 fős lakodalmat, ha akkora gond nekik. Bár ha elolvastad a kommentjeit, az anyósa természetesnek veszi, hogy szállásolják el a vendségeket, mert ő még tudja mi illik. Az meg egyenesen felháborító, hogy mindenki fizesse a szállásköltséget, nos, rengeteg esküvőn voltam, de ilyet még nem is hallottam. Esetleg szendvicset ne vigyenek magukkal? Akkor még kaját ysem kell rendelni. Mondom, addig nyújtozkodj, ameddig a takaród ér. Ha nem tudsz 90 embert ellátni, hívj 20-at, de azoknak gondoskodj a jólétéről. Azt hiszem , ide csak azért kell a 90 ember, hogy vigyék a sok pénzt nászajándékba, de lehetőleg minél kevesebbe kerüljenek. Na ez a kihasználás! Ez nem a lakodalomról és a szeretetről szól. Arra meg már nem is szólok, hogy reggel, fáradtan, esetleg 1-2 pohár alkohollal menjenek vezessenek haza. Épp csak azt nem momndják nekik, kész, vége, takarodó. Remélem lesz annyi esze a fiünak, hogy nem veszi el ezt a nőt. Szegény szülőket (a fiú szüleit sajnálom) jót égnek majd a rokonság előtt egy ilyen menyasszonnyal.
2010. júl. 22. 19:25
 42/53 anonim ***** válasza:
95%
Lehet, Utolsó. Csak hogy ha megnézed azt, amit a Kérdező írt, abból kitűnik, hogy szegények végiggondolták ezt az esküvőt, összeírták, hogy miből állnak majd össze a költségek, összeírták, hogy mennyi pénzt tudnak összeszedni (nyilván az esküvő időpontját ez is befolyásolta), meghozták a szükséges kompromisszumokat. És most, már majdnem a finisben kiderül, hogy ezt a költséget kifelejtették. És valószínűleg már nincs miből húzni és átcsoportosítani a pénzeket. Lehet, hogy már a meghívók is kimentek és már az sem lehetséges, hogy akkor 20 emberrel kevesebbet hívnak meg. Ebben a helyzetben nem az a megoldás, hogy lebunkózzák az illetőt. Életében most szervez először ilyesmit és feltehetőleg egyedül, a saját pénzén!!! Én szerintem a vendégek akkor is jól fogják magukat érezni, ha nincsenek elszállásolva. Nem kell mindenkinek alkoholt inni és nem kell egész éjjel inni. Ha valaki iszik 2 pohárra, eszik, táncol, szükségét intézi, izzad, akkor hajnalra nem sok alkohol marad benne. Álmosan vezetni: inkább ez a ciki. De aki ettől fél, az GONDOLJON erre... és jelezze és kérjen segítséget. Bár ha nincs rá pénz, akkor nincs rá pénz, akármi is történik. Jah, és tökre jó, hogy Te ilyen tökéletes vagy, mindig tökéletesen odafigyelsz a másikra (csak akkor a korábbi hozzászólás stílusát nem értem), a többiek meg mind bunkók, akik máshogy gondolkodnak, vagy mások a lehetőségeik. Király!
2010. júl. 22. 20:06
 43/53 anonim ***** válasza:
39%
Ha elolvastad volna a hozzászólásaimat, egyáltalán nem bunkóztam le a kérdezőt, ő bunkózta le magát a kérdésében. Megírtam a válaszokat, nos akkor bunkóztam le, mikor láttam, hogy aki mást írt, mint amit ő hallani akart, azt mind lepontozta. QA fiú szülei idejében szóltak, októberben lesz az esküvő, addig még van idő. Nem vagyok tökéletes, de ha szervezek valamit, valóban igyekszek mindenre odafigyelni. Ez a vendéglátás a mi TÁG családunkban alap, engem így neveltek, nálunk ez a szokás. Ahány ház, annyi szokás, de az alapvető illemszabályokat azért illik ismerni. De mondom tőlem rántottával is etethetik a vendégeket, ezek után piszkosül nem érdekel mit csinálnak. Szerencsére engem még nem hívtak ilyen lakodalomba. Akinek ez jó, menjen.
2010. júl. 22. 20:36
 44/53 anonim ***** válasza:
93%
A párja szülei bunkózták le! Jha, és ha valaki lebunkóz valakit, akkor te már simán megteheted?! Amúgy meg leskótoztad. Hát nem kéne. Mások a szokások, ennyi. Ő nem gondolt rá, mert náluk nem szokás. Ennyi. Ezért nem skót, és nem bunkó. talán nem rendezett meg 2 tökéletes esküvőt a 2 gyerekének... És ki a fenét érdekel, hogy miként pontoznak? vagy van aki a %-ért válaszol? amúgy azt is érdemes lenne észrevenni, hogy a válasz hasznosságát pontozzák: vagyis amikor már 3-szor írják azt, hogy "szállásold el", akkor az már nem új és hasznos információ, hanem egymás ismételgetése. Szavazós jellegű kérdésnél végülis ez is hasznos...
2010. júl. 22. 20:45
 45/53 anonim ***** válasza:
58%
jah, még valami. VAn olyan törzsi nép, ahol a férfiak megsértődnének ha találkozáskor férfi családtagjaid nem emelgetnék meg az ő heréiket, mert náluk így történik a "jó napot" köszönés. VAlószínűleg a férjed, párod, fiad letörné ezért egy másik pasi kezét, lábát, derekát. Mindkét fél lebunkózná a másikat, pedig ez csak szokás kérdése. Ennyit a reakciótokról!
2010. júl. 22. 20:48
 46/53 anonim ***** válasza:
31%
Én Magyarországon élek, elsősorban az itteni szokásokat ismerem. Többek között Protokollt is tanítok. De részemről lezártam a témát. Tövábbi szép estét!
2010. júl. 22. 21:03
 47/53 anonim ***** válasza:
61%

Bocs,hogy beleszólok a vitátokba,de én továbbra is azt mondom,hogy ez nem szokás kérdése.Hanem odafigyelés a másikra.Ha én azt akarom,hogy ők ünnepeljenek velem a nagy napomon,akkor foglalkozzak már velük annyira,hogy nem várom el hogy reggel fáradtan utazzanak haza.

És nem,én sem szerveztem még meg több tökéletesre sikerült esküvőt,most lesz az első,de mikor a vendéglistán gondolkoztunk,az volt az első gondolatunk,hogy a több száz kilóméterre lakó rokonokat hogyan szállásoljuk el.Nincs rá pénzünk?Akkor szűk családi körű esküvő lesz.Tehát ez nem gyakorlat kérdése.

Az esküvőnek vannak persze költségei,nem is kevés.De ez nem egy plusz dolog,hanem ez is az esküvő költségeibe tartozik.

2010. júl. 22. 23:04
 48/53 anonim ***** válasza:
92%

21:03, aki olyan magasabbrendűnek érzi magát, hogy protokollt tanít: a régi orosztanárok tanítottak úgy, hogy 1 órával jártak a tanítványaik előtt.

A protokoll azt írja elő, hogy a nem helyi lakosokat egy szállodában szállásolják el, amit az örömszülők fizetnek.

Számolj egy főre 25-30ezer Ft-ot.40 főre 1 milla.

Enyveskezűék ki tudnák fizetni, normál ember nem annyira.

Kedves kérdező!

Egyszerű, józan gondolkodású emberek között úgy van, különösen, ha jó rokonok, hogy a helyben lakók elszállásolják a saját lakásaikban, vendégágyakon, matracokon, kanapékon, sőt a reggelit is megoldják.Szervezés kérdése, telefonon, e-mailben, levélben jóelőre le lehet zongorázni, hogy ki hol fog eldőlni.

Lehet gondolkozni, hogy melyik barátságosabb megoldás.

2010. júl. 22. 23:10
 49/53 anonim ***** válasza:
Mivel minden normális ember legalább annyi értékben visz ajándékot, amennyibe kerül az ellátása, úgyis bekalkulálnák a vendégek, szállással együtt több ajándékot illik adni.
2010. júl. 22. 23:15
 50/53 anonim ***** válasza:
33%
23:15 Netán úgy gondoltad, hogy a szálloda számlát 6 kávéfőzővel, mosó és szárítógéppel, vagy Zepter edényekkel fizetik ki, vagy kiárusítást rendeznek ezekből a lagzi másnapján?Vagy bankkölcsön svájci frank alapon?
2010. júl. 23. 00:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!