Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A vendégek elszállásolása? Mi nem szeretnénk?
Lehet olcsóbb lenne egy buszt bérelni, sofőrrel. Amikor vége a lagzinak csoportosan hazaindulnak. A buszon lehet aludni, a sofőr pedig végzi a dolgát. Persze őt is illik ellátni vmi étellel, alkoholmentes itallal.
Itt Pest környékén ez a szokás. Ja és egyre inkább divat a nappali esküvő is. Délelőtt 11 templom, aztán ebéd ami kb 5-6-ig eltart, közben tánc. Este 9-10 re mindenki otthon van. és volt egy jó napja!
"gratulálok"
Én gratulálok neked. Azért jövök ide nyílván, hogy nálamnál okosabb embereket kérdezzek meg, pl téged.
Busz jó ötlet.
Nyugi, nálunk sem szokás (Baranya megye), pedig mindenkinek 100 fő körüli esküvője volt a családban, mi amikor voltunk lagziban Zalában (3 óra kocsival), akkor egy rokonnál aludtunk, aki szintén ott volt az esküvőn, kicsit távolabbi rokonként (unokatestvér), mi még távolabbi rokonok voltunk, és megbeszéltük ill. felajánlották, hogy aludjunk ott, meg oda menjünk lepakolni (klány voltam) stb., de a házigazdák ott sem gondoskodtak a távolabbi rokonoktól, nem is vártuk el.
A buszt én is jó ötletnek tartom, de mérjétek fel előtte ki igényli, vagy esetleg olcsóbb (de igényes) kollégiumi szállás (én voltam anno szegeden fiú kollégiumban oszt. kiránduláskor, hát olyan borzalmas helyen azóta se aludtam...), azért 100 km még nem olyan vészes, 1 óra alatt megvan, egy családból egy valaki nem iszik, én mondjuk simán kibírnám piálás nélkül...
"Nekem nem szimpatikus az, amikor sokan csak az ingyenkaja-pia kedvééért megy el az esküvőre."
A válaszod első felével egyetértek, de a második részével nem!
Aki utazik több száz kilométert (de még akkor is ha helyben van)(idegen kollégiumban, vagy rokonoknál alszik esetleg többedmagával, valószínűleg kényelmetlenebbül mint otthon, hacsak nem egy 4*-os szállodában van a szállás), új ruhát vesz (mert általában muszáj újat venni), ajándékot/pénzt ad, az egész napját "rááldozza", az nem hiszem, hogy ingyen vacsoráért teszi...
tegnap 23:33 vagyok
Mindenkinek köszönöm!
Szerintem nem az esküvő az, ahol kényelmesen kell aludni.
Bár nem vagyunk pénzesek, senkitől nem kérünk ajándékot, mert ez nem az az ünnep.
Ettől függetlenül, fogunk szállást keresni, ha csak ezen múlik, ne tudjon olyan könnyen kibújni az ünneplés alól a kedves vendég, dolgozzon meg azért, ha nem akar eljönni... :) Ha már itt tartunk... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!