Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Titeket, hány év együtt járás után jegyeztek el? 24/F
Nálunk lánykérés volt, de kifejezetten eljegyzés nem, mert rögtön házasodtunk is:-D
5 éve voltunk akkor együtt. 7 éve vagyunk házasok (tehát 12 éve élünk együtt). 2 gyermekünk is született.
5 év után most karácsonykor :D *-*
mi együtt élünk 22l
23/F voltam, és nagyon vágytam már a páromra, kifejezetten szenvedtem. (19 évesen volt már egy német jegyesem, de a távolság széttépte a kapcsolatot.)
Segítséget is igénybe vettem, és akkor találkoztam a jövendőbelimmel egy szilveszteri mulatságon. Reggel elváltunk egymástól, "ne írj, ha nem válaszolok" mondtam neki. De kinyomozta a címem, és levelezni kezdtünk. Ez volt februárban. Majd találkoztunk néhányszor, távol laktunk egymástól. Márciusban éjszakás műszakban végezve buszra szálltam, és felkerestem. Nem vittem semmit magammal. Szigorú apósom nekem szegezte a kérdést, mi a tervünk az elkövetkezendőkben. "Áprilisban elveszem." mondtam, csak hogy meglepjem. A jogszabály miatt erre csak májusban került sor. Mivel egy közös utat már előtte megszerveztem, a lakodalom után rögtön indultunk is nászútra. Utána meg sorkatonai szolgálat 2 év. Havonta egyszer hazaengedtek. A nőtleneket fél évente. Nekem ezért érte meg. Még le se szereltem, a munkahelyem kiutalt nekünk egy lakást, azóta is ott élünk. 39 éve. Az első 38 év elég nehéz volt, de már kezdem megszokni. Felneveltünk 3 stramm gyereket. Sokan irigykedve tekintenek ránk, hogy mennyire szeretjük egymást.
Az eljegyzés attól is függ, hogy mennyire tetszik a két fél egymásnak.
Van egy hét után történő eljegyzés is.
Ám....
Az ismerkedéstől számított idő az esküvőig jó ha legalább egy éves.
Addig mind a két fél megismeri egymás gyengéit és erősségeit és felelősségteljes kijelentést tudnak tenni arról, hogy akarnak-e együtt élni örökre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!