Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
18 évesen,4 év együtt járás után korainak gondolnád
az eljegyzést?
Volt ilyen osztálytársnőm gimiben, aki 14 évesen jött össze a barátjával, össze is házasodtak érettségi után, majd 23 évesen el is váltak. Kinőtték egymást.
2018. márc. 8. 18:47
Én nem bántam meg.Nekem is 18 évesen volt.Ha mindketten szeretitek egymást lehet Happy and. Bár együtt vagyok a párommal de volt hullámvölgy és próbatétel 14 év alatt.De nincs mit megbánni azon h korábban h döntöttem.
2018. márc. 8. 18:47
Izabella: "Happy end"... Tanulni kellett volna még 18 évesen.
2018. márc. 8. 18:54
Igen. Gyerekkorban a 4 év nem olyan, mint felnőtt korban.
2018. márc. 8. 18:58
Még sok impulzus érhet titeket az életben, főleg ebben az életszakaszban amit az életkorotokból adódóan nem biztos, hogy megfelelő módon tudnátok kezelni.
Lehet jó vége is, de jóval nagyobb a valószínűsége, hogy nagyon hamar befuccsol. Ha szétnézel a huszas korosztályban, a kapcsolatok sem nagyon tartanak 3-4 évnél tovább. Ilyen rizikófaktor mellett pedig felesleges bekockáztatni, hogy 20-21 évesen már elvált nőként próbálj meg újra ismerkedni.
Persze a döntés a tietek.
Régen bevett szokás volt korai életszakaszban házasodni, de akkor még teljesen más okok miatt történt az egész. Szülői nyomás, kénytelenek voltak együtt boldogulni, rövid időn belül családot alapítani, közel sem volt ennyi lehetőség új emberek megismerésére és sokkal jobban leszólta őket a közösség, ha elváltak.
2018. márc. 8. 19:00
Ha elvagytok így is akkor minek?!
2018. márc. 8. 19:03
Én igen, de én az akkori önmagamból tudok csak kiindulni, amúgy személyfüggő...de keveseknek sikerül szerintem utána hosszú távon együttmaradni.
2018. márc. 8. 19:06
Hát... sok mindentől függ. Ha magamrs vezetem vissza, nekem korai lett volna, nem bírtam volna ezt a fajta kötöttséget.
2018. márc. 8. 19:12
Szerintem nem az eljegyzés az önmagában nem "baj". 18 évesen korai házasodni, szerintem, én egy-két évvel idősebb vagyok, de még eszemben sincs ilyesmi és még jó pár évig nem is lesz. Ugyanakkor az eljegyzés nem azt jelenti, hogy rögtön össze is kell házasodni. Úgy meg mi értelme van? Nyilván semmi, max. annyi, hogy ez is lehet egyfajta kapocs és jelzi a szándékot, ilyesmi. Ugyanakkor rengeteg tini, fiatal csak egy szimpla gesztusnak tekinti ezt vagy hogyan mondjam. Nekem már gimiben is volt csomó barátnőm, akiknek megkérték a kezét és jegyben jártak a barátjukkal, gyűrűt is kaptak meg minden (volt aki az érettségi banketten be is jelentette), de nem akartak még házasodni és végül csomóan szakítottak is, tehát a többség nem tekint erre olyan komolyan. Ilyen szinten szerintem abszolút belefér, szerelmesek, szeretik egymást és már 4 éve együtt vannak...lehetséges, hogy nem lesz belőle semmi, de az is lehet, hogy később is ugyanígy együtt lesznek és akkor már esküvő is lesz.
2018. márc. 8. 19:15
Nem. Ma már semmi értéke nincs úgy sem. Lassan a házasságnak sem. Ki-be járkálnak az emberek, mint a búcsúban.
2018. márc. 8. 19:35
Kapcsolódó kérdések: