Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány év együtt járás után tartjátok korrektnek az eljegyzést?
Úgy értem, hogy teszem azt 2 év után, vagy várnátok még sokkal többet? Milyen körülmények mellett egyeznétek bele (értem itt azt, hogy problémát jelentene nektek, ha pl. együtt éltek a szülőkkel, vagy még nem költöztetek össze?)
Utána mikor akarnátok az esküvőt? Eljegyzés után, hamar, vagy évekig jegyben járnátok?
Elméleti a kérdés, bármilyen választ szívesen fogadok, kort és nemet megköszönöm, ha írtok, és a BUNKÓK/PARASZTOK/ "CSAKAZÉRTÍROKHOGYIDETROLLKODJAK" EMBERKÉK KÍMÉLJENEK :)
én nem rajongok a házasságért (3...2...1... lepontozás start!), szóval nálam nem lenne nagy kérdés ebből. mondjuk én a jegyben járást feleslegesnek tartom. Manapság már nincs gyakorlati jelentősége, nem kell a másikat lefoglalni, hiszen együtt is élhettek a házasság előtt. És sokszor látom azt, hogy semmit nem számít a jegyben járás. Ha egy párocska nem tart össze akkor később úgyis felbomlik, ha pedig szeretik egymást, akkor meg lesz lagzi így is úgy is.
2 év együtt járás korrekt. Szerintem. Akkor kb. ki lehet ismerni egy embert.
Szerintem életkor és függetlenedés kérdése az egész. No meg a párra tartozik.
Nekünk 5 év után volt az eljegyzésünk (akkor voltam 22, a párom 21) az esküvőnk jövő augusztusban lesz, eljegyzés után két évvel. Azért döntöttünk így, mert a párom jövőben végzi az egyetemet (6 éves), s nem akartuk, hogy stabil jövedelem meg ilyenek nélkül kötelezzük el magunkat, gyereket is csak ez után szeretnénk.
Szerintem akkor kell eljegyzést tartani, ha belátható időn belül házasság is követi, vagyis nem csak azért mert másnak is van gyűrűje, vagy "csak úgy", főleg nem 18 év körül....
Amúgy a jegyben járás, vagy a kapcsolat időtartama esküvő előtt szerintem relatív..Van a páromnak egy nagybátyja, akik 5 éve vannak együtt, ők már házasok, mi meg 7 éve, de mi még nem. A tesómék 4 éve vannak együtt, már gyerekük is van, házasok is (a sógorom jól keresett, stabil hátterük volt, adott volt minden).
Úgyhogy szerintem nem fekete vagy fehér.
A párnak kell megfeleljen, házassággal vagy anélkül is lehet boldog lenni....
Van egy néni a szomszédomban, ő piszkál folyton azzal, hogy "hosszú betegségnek halál a vége..."...vélozgatva a kapcsolatunk hosszúságára, házasság előtt. Semmi köze hozza.
24-L
"Ezért én nem tartom jónak, ha gyerekek játszanak vele, miközben otthon laknak anyucinál és csak összejárogatnak. "
Ez úgy hülyeség, ahogy van. Csak az utóbbi 10-20 évben divat nagy tömegben kipróbálni egymást és utána házasodni, korábban enélkül is házasodtak, és érdekes módon, most, amióta összeköltöznek házasság nélkül, és utána házasodnak, nagyobb a válási arány.
Egyébként kérdező, azon múlik az eljegyzés, ahogy ti éreztek! Mi egy percet sem laktunk együtt, amikor megvolt az eljegyzés, nemsokára esküvő.
Csak hogy az én álláspontom is itt legyen:
Én azon a véleményen vagyok, hogy először érdemes összeköltözni, vagy eljegyzés után hamar külön menni a szülőktől. Az eljegyzés végülis azt jelzi hogy készen állunk a házasságra, így szerintem hülyeség ezt úgy csinálni, hogy az egyik, vagy mindkét fél a szülőknél lakik még. Mi is úgy tervezzük, hogy ha lesz saját keresetem (hónapok kérdése), akkor a párommal szedjük a sátorfánkat, és új életet kezdünk együtt, majd utána jöhet az eljegyzés, ha már összeszoktunk ilyen téren is :)
Igen, lakva ismerkszik meg az ember - és igen, a szerelem kémiai része max 2 év. Költözzetek össze. Engem másfél év eggyüttélés után kért meg a Párom. Jövőre házasodunk. :)
Persze nagymamám ki volt akadva, hogy milyen már, hogy összeköltözünk házasság nélkül - de ő még máshogy gondolkodik. Szerintem így volt a legjobb, ahogy most vagyunk. Megismertük egymás erősségeit, gyengeségeit, mihez van kedvünk, milyen, amikor nincs kedvünk, hogyan tudunk egy csapatként együttműködni... Ha ez működik, lehet hivatalossá is tenni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!