Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány év együtt járás után tartjátok korrektnek az eljegyzést?
Úgy értem, hogy teszem azt 2 év után, vagy várnátok még sokkal többet? Milyen körülmények mellett egyeznétek bele (értem itt azt, hogy problémát jelentene nektek, ha pl. együtt éltek a szülőkkel, vagy még nem költöztetek össze?)
Utána mikor akarnátok az esküvőt? Eljegyzés után, hamar, vagy évekig jegyben járnátok?
Elméleti a kérdés, bármilyen választ szívesen fogadok, kort és nemet megköszönöm, ha írtok, és a BUNKÓK/PARASZTOK/ "CSAKAZÉRTÍROKHOGYIDETROLLKODJAK" EMBERKÉK KÍMÉLJENEK :)
Attól függ. Ha fiatalon, tizenpár évesen jönnek össze, nem kell 2 év után az anyakönyvvezetőhöz rohanni, vagy amint betöltik a 18-at. Túl fiatalok még, ilyen esetben totál rendben van, hogy járnak 6-8 évet is akár, főleg, ha sokáig tanulnak stb. Felnőttek esetében más, ott helyénvaló a 2-3 év, pláne, ha együtt is élnek, mert akkor már biztosan kiismerték egymást, és - jó esetben - képesek ilyen súlyú döntéseket felelősen meghozni. Nálunk 3 év után volt eljegyzés.
A másik kérdésre: szerintem az eljegyzésnek úgy van értelme, ha belátható időn belül esküvő is van. Ha esküvő nincs tervben, akkor minek? Az nekem csak ilyen kirakateljegyzésnek tűnik, hogy örüljön a nő, meg mutogassa a gyűrűjét, aztán kész. Én úgy gondoltam, hogy egy éven belül legyen meg lagzi is, így volt, márciusban kért meg a párom, decemberben elvett. Mondjuk ő is úgy gondolta, hogy csak akkor kér meg, ha el is vesz egy éven belül.
Kicsit off: írta az egyik válaszoló, hogy az összeköltözéssel tömegesen próbálják ki egymást az emberek. Szerintem ez hülyeség, ne általánosítsunk. Én egy férfival költöztem össze, 2 és fél évvel később hozzámentem feleségül, nem próbálgattam tömegeket, szerintem ezzel elég sokan így vannak.
2 év után szerintem is ki lehet ismerni a másikat, ha meg még nem biztosak ebben én nem hinném, hogy sokkal később jönne ez az érzés. Viszont vannak körülmények, amik ezt késleltetik(nem az érzést, magát az eljegyzést)például ha nagyon fiatalok még, nem tudnak külön költözni, egyetem befejezése, biztos egzisztencia. Szerintem felesleges és zavarnak az olyanok, akik nem is tervezik a házasságot. Vagy csak 3,4,5 év múlva. Igenis, ha eljegyzés van 1 vagy 1,5 év múlva legyen esküvő, akkor már el lehet kezdeni szervezni az egészet. Mi 1,5 éve vagyunk együtt, szeretnénk összeházasodni, de jelenleg ezt még 2 évig nem tehetjük meg. Ezért jövőre tervezzük az eljegyzést, azaz kb. 1 évvel az esküvő előtt.
Nő/23
Ha nem tinikről, hanem felnőtt emberekről beszélünk, akkor lánykérésre 1 év nálam a max várakozási idő. Ha nem kér meg akkor sincs semmi baj, csak nem pocsékolom az időmet tovább egy olyan emberrel aki nem úgy képzeli el az életét ahogy én. (házasságban élni, nem élettársi kapcsolatban)
Mert én úgy gondolom, ennyi idő alatt lehet tudni, hogy azzal akivel az ember egy párt alkot, akarja e leélni az életét vagy sem.
Mert az évek telnek, és nekem nem volt felesleges időm arra hogy 3-4 éveket csak járogassak valakivel, aztán hopp, 30 éves vagyok és már nem kellek egy pasinak se, mert a normálisabbak ilyenkor vagy házasok, vagy komoly kapcsolatuk van...aki meg nem, az sem 30 évest választ hanem 22-25 éves nőt.
Nálunk mondjuk 1 hónap után volt lánykérés a férjemmel. Még nem éltünk akkor együtt. Mindketten otthon laktunk a családunkkal. Iskolába jártunk. Ezért is nem házasodtunk össze hamarabb. A férjem már fél év után el akart venni, csak ugye suli volt...és csak később lett munka.
Én 24, a férjem 21 éves volt a lánykéréskor. Az első évfordulónk előtt kicsivel költöztünk össze, és 6 hónapra rá házasodtunk. 25-22 évesen.
Nem mondtam volna igent az összeköltözésre, ha nem vagyok előbb menyasszony. Hogy miért? Mert nem költöztem volna össze senki olyannal aki előbb nem mutatta ki felém azt a szándékát, hogy velem akarja leélni az életét, és el akar venni feleségül. Ezért is van az hogy nem éltem együtt 4-5 pasival az IGAZI szerelmem előtt, mert nem dobtam össze mindenkivel a szennyest. Csak egy emberrel, aki már a férjem.
Mivel Decemberi esküvőt akartunk, karácsony előttit:) , és az évfordulónk meg június elején van, így jött ki a másfél év kapcsolat esküvő előtt. Többet pedig nem akartunk várni a házassággal Nem volt mire várni:) Megvolt minden ami kellett. Olyan esküvőt csináltunk amilyet mi akartunk, és mi fizettünk mindent.
Szóval 17 hónapot voltunk jegyesek. Nem tartom jónak a hosszú jegyességet, mert egy idő után komolytalan...
És nem mondtam senkinek soha olyat, hogy előbb kérj meg, aztán összeköltözhetünk. A férjem magától kért meg. Az egyik exem is magától kért meg, bár az a kapcsolat az összeköltözést már nem érte meg, mert szakítottam.
28N
Egy, max. 2 év után eljegyzés, aztán egy éven belül esküvő. Felesleges húzni egymás idejét. Ha jó a kapcsolat, mehet a házasság,ha nem, akkor meg ki kell szállni, és pont.
Nagy divat mostanság a függetlenség, a 30 felett házasodás, a 6+ év után házasodás, a nem házasodás. Én ezt jó nagy marhaságnak tartom. Nem azért, hogy leszóljam, mert nem, csak abból szokott gond lenni, ha a felek mást akarnak. Engem ha nem vesznek el, vagy nem vagyok biztos magunkban, megyek tovább, és kész, ez vagyok én, más meg csinálja, ahogy neki jó. Ennyi.
Ez változó nagyon, attól függően hogy milyen korúak, milyenek a körülményeik...
Ha 2 önálló, kereső, dolgozó, együtt élő felnőtt emberről beszélünk, akkor egészségükre 2 év után.
Ha 2 18 éves még tanuló tiniről, hát akkor megvannak a magam gondolatai azért :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!