Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hány év együtt járás után...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hány év együtt járás után tartjátok korrektnek az eljegyzést?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy teszem azt 2 év után, vagy várnátok még sokkal többet? Milyen körülmények mellett egyeznétek bele (értem itt azt, hogy problémát jelentene nektek, ha pl. együtt éltek a szülőkkel, vagy még nem költöztetek össze?)

Utána mikor akarnátok az esküvőt? Eljegyzés után, hamar, vagy évekig jegyben járnátok?

Elméleti a kérdés, bármilyen választ szívesen fogadok, kort és nemet megköszönöm, ha írtok, és a BUNKÓK/PARASZTOK/ "CSAKAZÉRTÍROKHOGYIDETROLLKODJAK" EMBERKÉK KÍMÉLJENEK :)

2014. jún. 14. 13:52
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Én 4 éve vagyok együtt párommal, 1 éve költöztünk össze. Elég óvatos és körültekintő ember vagyok, csak ebből a szemszögből tudok nyilatkozni.

Mindig is úgy gondoltam, hogy egy stabilan felépített kapcsolat ott kezdődik ha minden helyzetben megismerjük a másikat és semmi sem tabu a másik előtt.

Ez pár hónap járás alatt nem tud kiderülni. Épp ezért szerintem elengedhetetlen az összeköltözés a járás és a házasság között.

Egy volt tanárom egyszer azt mondta ,, a házassághoz nem elég a szerelem". Ezt persze nem úgy kell érteni, hogy nem kell szerelem hozzá, az az alap, de több is kell annál. Összeköltözéskor ismerszik meg leginkább, hogy működik e a kapcsolat, hogy a problémákban mennyire tudtok társak lenni, hogy szereted e annyira a másikat, hogy támasza legyél és ő is támaszod lehessen minden helyzetben. Ha eddig a szülőkkel élt valaki eleve hozzá kell szokni egy új élethelyzethez, hogy elköltöztél, most már minden rajtad áll, ha pedig valakivel együtt teszed ezt magadat is egy új nézetből fogod megismerni.

Mi még nem vagyunk papíron házasok, de minden szomszéd ,,férjed" ,,feleségedet" mond, mert ez látszik rajtunk. Szeretnénk összeházasodni, nem azért nem tesszük, csak mi úgy vagyunk vele, hogy ha eljegyzés megvolt, akkor jöhet rögtön az esküvő is. Utána pedig a gyerek is jöjjön. Ehhez egy megfelelő alapot szeretnénk biztosítani, így amit megkeresünk ketten azt most mind a házba rakjuk. Remélhetőleg 2 év múlva már egyenesben leszünk.

Hogy ne csak magamat mondjam példának:

Az ismerőseim között lévő emberekből, 2-nek is sikerült még összeköltözés előtt összehozni a gyereket szerelemből, sajnos már egyedül nevelik a gyereküket. Hozzátenném boldogan, egy gyermek minden körülmény között áldás, de amit jó esetben 2 ember közös együttműködéséből és szeretetéből kellene megoldani, azt nekik egyedül kell cipelniük és ez nehéz. Már mindkettőjük visszacsinálná magát a kapcsolatot, nem a gyereket persze. Ugyan akkor van 2 ismerősöm is aki pár év együtt járás után házasodott és már a gyerekek is jöttek utána rögtön, ők is boldogok remélem ez így is marad. Nem igazán lehet általánosítani ebben a témában, hisz úgy is az történik ami meg van írva. Jó esetben rátalálsz arra a társra akit sosem kell megbánnod és ennek kiderítésére, hogy jó irányba haladsz e csak néhány ,,óvintézkedést" tehetsz, mielőtt kimondod az igent.

2014. jún. 25. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!