Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretném, ha feleségül venne. Akkor nem szabad odaköltöznöm hozzá?
Itt minden válaszba ezt olvasom. Közben meg nem is ismerek olyanokat, akik házasság előtt nem éltek már együtt. . Valahogy nem értem miért ne lehetne együttélés közben meghazasodni? ? Nekem inkább arról szól a dolog, hogy jóban rosszban ezentúl mindig. Nem lagzi vagy ruha érdekel házasság alatt. Hanem az elköteleződés. Volt hosszú kapcsolatom, nem vett el, igaz nem emiatt, de vége is szakadt az együttélésnek.
Ezt azért írtam le, mert gyk-s szemlélet szerint : ha együtt éltek minek házasság? Akkor nem úgy a logikus, ha viszont nincs házasság, akkor a nő lelép?
Biztosan nem mennék hozzá olyan emberhez, akivel nem éltem együtt.
Lakva ismerszik meg az ember.
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__parka..
"Ez az egyik legroszabb szokásuk , ők azt hiszik hogy őssze kell költözni ahoz hogy hozzá is menj ez rőhejes!!"
Atya isten. :D Igaz, sokkal jobb egy vadidegennel házasodni, teljesen jogos.
“Ez az egyik legroszabb szokásuk , ők azt hiszik hogy őssze kell költözni ahoz hogy hozzá is menj ez rőhejes!!”
Mindig örömmel fogadom erdélyi testvéreink kritikáját. Szerencsére ők sokkal jobban tudják mi a helyes és mi nem számunkra, szegény megtévelyedett anyaországiaknak.
Legyen szó választásokról, vagy párkapcsolatokról.
Isten tartsa meg a jószokásotok!
Erdélybe az is szokás, hogy igaz, hogy mindketten 80 évesek vagyunk, de kötelező csokolommal udvozolni egymást. Aki letegezi a vele egykorút, az egy büdös paraszt.
Szerencsére a válás ugyanolyan hagyomány arra is, .mint felénk! Útóvégre (ezt igy mondják arra) végeredményben mindegy laktak e házasság előtt vagy sem!
Köszi a válaszokat.
Vadidegen ???? Te miről beszélsz te gyerek?? Miért azt gondolod hogy ha együtt élsz valakivel megismered?
Az erdélyi lányok és fiúk pont ezért sokkal jobbak . Pont ezért nincs annyi válás mert nem költözünk össze házasság előtt utána meg vén kisasszonyok maradunk mert 5-6 év után dobnak . Na ezért sokkal biztosabbak az erdélyi lányok . A válás ugyanaz persze .
Azért az "együtt élünk" meg a "vadidegen" között van pár fokozat.
Én nem erdélyi vagyok, de én is mindig úgy voltam vele, csak azzal költözöm össze, akivel leélném az életem (ebben régimódi vagyok), bár a házasság nem fontos (ebben nem). Nem félek, hogy lakva nem ismertük meg egymást, mert voltunk már a párommal nyaralni, 2-3 hétig is (szabadúszók vagyunk), ismerem a családját (sok lejön abból, hogy viselkednek egymással a szülei), szóval eléggé kiismertem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!