Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szeretném, ha feleségül...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szeretném, ha feleségül venne. Akkor nem szabad odaköltöznöm hozzá?

Figyelt kérdés

Itt minden válaszba ezt olvasom. Közben meg nem is ismerek olyanokat, akik házasság előtt nem éltek már együtt. . Valahogy nem értem miért ne lehetne együttélés közben meghazasodni? ? Nekem inkább arról szól a dolog, hogy jóban rosszban ezentúl mindig. Nem lagzi vagy ruha érdekel házasság alatt. Hanem az elköteleződés. Volt hosszú kapcsolatom, nem vett el, igaz nem emiatt, de vége is szakadt az együttélésnek.

Ezt azért írtam le, mert gyk-s szemlélet szerint : ha együtt éltek minek házasság? Akkor nem úgy a logikus, ha viszont nincs házasság, akkor a nő lelép?

2019. ápr. 12. 06:23
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem picit kevered a kettot. En nagyon sokszor latok itt noket, akik azon sirnak, hogy nem veszi el oket a pasi, aztan kiderül, hogy mar 4-5-6 eve együtt laknak, es meg a temarol se beszeltek. De gyerek az mar lehet van ketto is. Ilyenkor azert szoktak mondani, hogy minek venne el, mert mar ok reg tul vannak azon a szakaszon, ahol ennek meg kellett volna tortennie, es nem volt koztuk megfelelo kommunikacio. 2 gyerek es mondjuk 5 ev kozos HAZtartas utan mar valoban hova hazasodjanak? Ilyen helyzetbe ha valaki hazasodni akar, jobb nem belecsuszni, mert valoban nagyon keves az esely ra, hogy a faszit majd 4 ev együtteles utan hirtelen megszallja a szentlelek es hazasodni akar. Mikozben mar amugy is ugy el evek ota mint a hazasok, es talan gyerekei is vannak.

Ezekre az esetekre szoktak ezt mondani. Nem arra, amikor ket ember megfelelo kommunikacioval megbeszeli, hogy "oke, en 2 even belül szeretnek hazas lenni, mit szolnal hozza, ha a következo evben kiprobalnank az egyuttelest, es utana lenne eljegyzes mondjuk egy evvel?". Ezzel semmi baj nincsen, erre nem is mondana senki azt, amit az elozo szitura. Ha vannak tervek (es meg is vannak valositva, mert ha barmelyik fel huzza az idot, akkor ott nincs ertelme csodara varni), akkor azzal nincs semmi baj.

De a legjobb, ha ugy teszel, ahogy te szeretnel elni, es ami a te sajat ertekrendednek megfelelo.

2019. ápr. 12. 07:54
 12/28 anonim ***** válasza:
85%

Ha szeretnéd, hogy feleségül vegyen, akkor őszintén beszélgetnetek kéne a házasságról. Nem várni a sültgalambot, hogy hátha majd most évfordulón/szülinapon/karácsonykor/akármikor majd szervez a férfi valami romantikus lánykérést, aztán évek telnek el és a férfinak igazából esze ágában sincs megkérnie a nőt.

Én pl. nem költözök össze a párommal házasságig, de ezt megbeszéltük és mindketten így tartjuk jónak.

2019. ápr. 12. 08:22
 13/28 anonim ***** válasza:
94%

". Többször olvastam itt hogy x éve együtt, gyerek van mégse kéri meg a férfi"

Pont ezért kell beszélgetni a párunkkal sokat. Egyébként gyerek után tényleg ritka már az eljegyzés, az általában előtte szokott lenni. Bár szerintem a közös gyerek mélyebb kapocs, mint a házasság.

2019. ápr. 12. 09:04
 14/28 anonim ***** válasza:
77%

Egyreszt a gyk tele van szinglikkel akik tenyleges tapasztalat nelkul osztjak az eszt es elrugaszkodott elkepzeleseik vannak az eletrol (tisztelet a kivetelnek).

Masreszt neked kell tudnod mennyire nyom a latba h hazaskent elj boldogan v hazassag nelkul es h a parodnak mennyire termeszetes v termeszetevel ellenes a hazassag es az azzal jaro kotottsegek/fogadalmak/ertekrend.

Eltem hazassagban ahol a ferjem parhuzamos kapcsolatot tartott fenn (pedig eltunk elotte egyutt es en hu voltam hozza es magatol kerte meg a kezem, nem nyomasra) es elek jelenleg elettarsi kapcsolatban ami papir nelkul is nagyon jol mukodik (bar hozzateszem iden osszehazasodunk mert neki fontos h a felesegenek nevezzen), csak csupan mert ket osszeillobb ember kerult egymas melle. A papir nem vedettseg.

Ha osszekoltozes nelkul vallalsz be egy jo esetben eletre szolo kapcsolatot, belecsuszhattok abba a hibaba h egyutteles soran derulnek ki annyira bosszanto dolgok amikkel keptelenseg egyutt elni, viszont ekkor mar ott a fogadalom h joban rosszban, benyeled/ osszecsiszolodtok vagy valas lesz.

Nem azert nem hazasodnak a ferfiak mert mar mindent lattak, hanem mert nem erzik azt h ez AZ a no akit el akarnak venni vagy korabbi tapasztalatok/ berogzodesek folytan soha senkit nem akarnak elvenni de ettol fuggetlenul elhetnek boldogan egy novel eletuk vegeig.

Ez szerintem egyutteles soran erezheto h rad koncentral, hozzad, melletted kotelezodott el.

2019. ápr. 12. 09:10
 15/28 anonim ***** válasza:
24%

Igen igazad van. Soha nem értem minek kell összeköltözni házasság nélkül.

Ezt csak ti magyarországiak csináljátok s aztàn 5-6 év múlva vége van . Járjatok x időt utána házassodjatok ,semmi értelme összeköltözni mert abból 90% hogy vége lesz .

2019. ápr. 12. 09:10
 16/28 anonim ***** válasza:
64%
15: keress utána a próba házasság fogalmának. Erdélyben elég régi hagyománya volt akkoriban, amikor mi magyarok még a házasság előtt nincs szex résznél tartottunk.
2019. ápr. 12. 09:44
 17/28 anonim ***** válasza:
Lakva ismerszik meg az ember. Még a legjobb párkapcsolatok is képes megingatni amikor összeköltöznek, mert akkor már nem csak a jó oldalát hanem a rossz oldalát is látják egymásnak, egymás szokásaihoz kell alkalmazkodni, egymás rigolyáihoz, és sok kompromisszumot kell kötni. Aztán a másik ilyan ami megviseli a kapcsolatot az majd az első gyerek. Amúgy rossz a gondolkodásod ha azért nem akarsz összeköltözni hogy elvegyen. Ha elvesz akkor is össze fogtok költözni, és akkor miért lesz jobb ha akkor derülnek ki egymás negatív dolgai? Attól nem fog örökké veled maradni, ha valami nem fog tetszeni a másikban összeköltözés után, akkor mindegy hogy házasok vagytok vagy sem, ha egyikőtök menni akar akkor menni fog. Nem értem miért hiszik sokan azt hogy a házasság majd jobban össze tartja őket. Akkor nem lenne ennyi válás. Szóval inkább költözzetek össze ismerjetek meg egymást jobban, minthogy később a válást kelljen intézni.
2019. ápr. 12. 10:22
 18/28 anonim ***** válasza:
25%
Te hozzámennél valakihez, akivel még nem is éltél korábban együtt? Csak azért, mert a gyakorin páran ezt mondták? Hát ennyi ésszel inkább ne is házasodj.
2019. ápr. 12. 10:32
 19/28 A kérdező kommentje:

18as írtam, hogy szerintem is jó, ha együtt élünk előtte.

Az előző kapcsolatomat meg kell hogy mondjam többek közt azért is rugtam fel olyan könnyedén, mert úgy gondoltam, ez a pasas nem hinném, hogy komolyan akar engem, hisz el se vett, nem ígért nekem semmit és én sem neki. Hiába, hogy gyerek is van már.

2019. ápr. 12. 11:50
 20/28 anonim ***** válasza:
39%

Nem nézek én semmit. Ès nem règi módi ez . Itt Erdélyben nem költözünk őssze csak házasság után és így is van a módja . A magyarországiak ezt csinálják ősszeköltöznek , élnek akár egy fél életet mind vén kisaszony utána pedig szakitanak . Ez az egyik legroszabb szokásuk , ők azt hiszik hogy őssze kell költözni ahoz hogy hozzá is menj ez rőhejes!!

2019. ápr. 12. 17:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!