Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Nők és férfiak! Mennyi idő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők és férfiak! Mennyi idő után ésszerű egy eljegyzés?

Figyelt kérdés

Mennyi idő után mondjátok azt hogy kiismertétek egymást és belevágtok?

A korai időzítés sejtet valamit? Vegyük a két végletet, mondjuk 2 hónap ismerkedés, de nem együttélés után vagy több év együttélés esetén. Melyik a jobb? Nyilván a több éves együttélés jobb, mert kiismerik egymást, a 2 hónap utáni szerintem inkább zsákbamacska.

Mik a tapasztalatok a korai eljegyzésről? Minden esetben jól sült el?

2019. márc. 30. 20:11
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

En is ugy gondolom, hogy 2-3 ev egyutteles utan mar tenyleg ismeri ket ember annyira egymast, hogy ha minden szuper akkor elkotelezodjenek egymas irant.

En is ugy erzem, hogy bizonyos kor felett, ha 3-4 eves kapcsolatban ez nem tortenik meg, akkor ott valamelyik fel nem biztos a dolgaban es nem mindig a pasi. Ismertem olyan not, akit eljegyeztek, de 6 evig halogatta az eskuvot, mert nem szerette igazan a parjat, hogy hozza menjen... ki erti, hogy miert van ilyen kapcsoaltban..?

2 honap nagyon keves, szerintem egyutteles nelkul semmikeppen nincsen ertelme, de persze ettol fuggetlenul alakulhat jol.

2019. ápr. 2. 02:09
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha valóban házassági szándékkal történik, nem csak járnak utána tovább, akkor marha korai a 2 hónap. Szerintem az a legjobb, ha kiderült, hogy tudnak is hosszabb távon együtt élni. A korai időzítés nekem csak annyit mond, hogy nagyon hamar le akarja tudni/be akarja biztosítani magát az illető. Nem szokott jó vége lenni.
2019. ápr. 2. 14:52
 23/29 A kérdező kommentje:
#22, általában a gyors dolgoknak nincs jó vége. Például ha adott egy parancsoló férfi és egy buta, naiv nő, aki pillanatnyilag boldog és azt hiszi megbízhat az illetőben, akkor esélyes hogy minden téren ki lesz használva a nő, de főként anyagilag. Ezek a gyors eljegyzési ötletek olyan semmirekellő férfiak szokása, akik a kutyának se kellenek és kell nekik 30 fölött egy biztos alap a nő személyében. Ilyen alakokkal akik összeakadnak, jópár példa alapján sose szabadulnak.
2019. ápr. 2. 17:37
 24/29 anonim ***** válasza:

Fél, 1 évet mondanék. Én legalábbis kb ennyi idő után már szerettem volna. Helyette 2,5 hónap után kért meg a férjem:D Ettől még ismertük egymást, nem egy szokványos randizgatós 2,5 hónap volt a mi kapcsolatunk már az elején sem. Rengeteget beszélgettünk, és sok időt töltöttünk együtt. És éreztük mindketten, hogy összetartozunk. Nem voltak kétségeim mikor igent mondtam. 1,5 év kapcsolat után házasodtunk össze. 9 éve vagyunk együtt:)

Szerintem nem szerencsés általánosítani, hogy aki x hónap után kér meg azzal tuti zsákbamacska. Saját tapasztalat, hogy nem az. Egy kapcsolatba SENKI más nem lát bele, csak azok akik benne vannak. Ennyi.

Én a magam részéről össze sem költöztem volna azzal akivel kapcsolatban azt érzem, hogy nem ismerem eléggé. Nem éltem volna senki olyannal együtt, aki meg sem kérte a kezemet, ha nincs semmi konkrét a jövőnkre nézve ami tettekben is megmutatkozik. (mi 1 éve voltunk együtt mikor összeköltöztünk)

Nem egy ismerősöm járt úgy, hogy jaj hát a pasi ezzel még várni akar, hogy ismerjék meg egymást ezért éljenek együtt x évig.

????? Akit nem ismerek eléggé azzal össze sem költözök.

Aztán az ilyen x év együttélés után, mikor már a párja beszélgetni szeretett volna a házasság témáról, a pali hárított, jött a -majd eljön az ideje- című parasztvakítás, vagy elviccelte a dolgot a pasi, vagy kitalálta, hogy ő mégse akar házasodni, az csak egy papír, anélkül is szereti, imádja stb. Majd eltelt még 1-2 év és lelépett másik nővel, akit 2 éven belül feleségül vett minden rinya nélkül. Több hasonló eset is van az ismerőseim közt. Az egyik régi barátnőm konkrétan 3 pasival szívta meg ezt eddig. Fél éve hagyta ott a legutóbbi pasija, ez most 4 év után. 33 éves már és teljesen kétségbe van esve, hogy megint szingli, megint egyedül maradt, ilyen korára már rég gyereket akart meg házasságban élni. A házasság, de még az eljegyzés is sok pasinak büdös, mert elköteleződés. Főleg a házasság. Azzal azért az ember már felelősséget vállal a kapcsolatáért, következményei vannak stb.

2019. ápr. 2. 19:14
 25/29 A kérdező kommentje:
A kérdésem aktuális történet a családban. Örülök hogy vannak ilyen 2 hónapos happy end lánykérés és házasság sztorik. Amit sajna én tapasztalok, ami miatt a kérdés is íródott, az korántsem egyenes történet a srác részéről. És mivel nincs együttélés csak netes beszélgetés ill. hetente találkozás, így abszurd az eset.
2019. ápr. 2. 19:23
 26/29 anonim ***** válasza:
Attol fugg hany evesek. 30 korul vagy folott ha gyorsan szeretnenek gyereket is egy ev korul realis lehet akar mar a hazssag is. 20-as evek elejen en minimum 3 evet mondanek ha nem 5-ot. Ha hozzamentem volna a pasimhoz akiert 20 evesen eltem-haltam... hat na. Meg kell ernie a sajat szemelyisegednek mielott mast is magad melle fogadsz. Szerintem.
2019. ápr. 29. 23:57
 27/29 A kérdező kommentje:
#26, nem rólam szól a kérdés, de nagyjából egyetértek veled! Bár én 30 évesen is meggondolnám a korai eljegyzést, mert azért ismerkedésre elég 1 év, de rögtön beleugrani az idő szűke miatt a babába, hát azt már nem. Ha bírtam várni 30+ évet a gyerekre akkor lesz ott még pluszban 2-3 év hogy tényleg meggyőződjek érdemes e időt pazarolni az illetőre.
2019. ápr. 30. 08:01
 28/29 anonim ***** válasza:
Kerdezo, nem tudom, hogy hany eves vagy, de a 30 folotti nok tobbsege mar nem akar varni plusz 2-3 evet. Ha beakad hogy gyereket akarnak akkor ott vege van a turelemnek. Ez osztonos. Persze van akinek hamarabb jon el ez a vagy es van akinek kesobb.
2019. ápr. 30. 09:50
 29/29 A kérdező kommentje:

#28, 30 éves ffi vagyok és közeli nő hozzátartozóm ihlette a kérdést. Náluk 2 hónap után történt az eljegyzés, a vőlegény egy hadd ne mondjam milyen ember, csak rosszat tudnék írni róla. Iszákos és veszélyes alak, nyilván az önös érdekei miatt döntött a korai eljegyzés mellett mindegy alapon, mert már neki semmi esélye a normális életre, de ezzel egy ártatlan életét fogja tönkretenni.

Épp emiatt írtam, hogy aki 30 évet várt, az tud még várni pár évet egy tisztességes és jó férfira. A nők nem igen rohannak bele rögtön a szülésbe, ha feltűnik egy apajelölt. Ahhoz anyagi, érzelmi biztonság kell. Pár hónapos kapcsolat nem anyagi és érzelmi biztonságról szól, azt még idővel kell felépíteni semmit sem siettetve. A türelem mindennek az alapja, kénytelen kelletlen alapon semminek sincs értelme.

2019. ápr. 30. 10:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!