Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők és férfiak! Mennyi idő után ésszerű egy eljegyzés?
Mennyi idő után mondjátok azt hogy kiismertétek egymást és belevágtok?
A korai időzítés sejtet valamit? Vegyük a két végletet, mondjuk 2 hónap ismerkedés, de nem együttélés után vagy több év együttélés esetén. Melyik a jobb? Nyilván a több éves együttélés jobb, mert kiismerik egymást, a 2 hónap utáni szerintem inkább zsákbamacska.
Mik a tapasztalatok a korai eljegyzésről? Minden esetben jól sült el?
En is ugy gondolom, hogy 2-3 ev egyutteles utan mar tenyleg ismeri ket ember annyira egymast, hogy ha minden szuper akkor elkotelezodjenek egymas irant.
En is ugy erzem, hogy bizonyos kor felett, ha 3-4 eves kapcsolatban ez nem tortenik meg, akkor ott valamelyik fel nem biztos a dolgaban es nem mindig a pasi. Ismertem olyan not, akit eljegyeztek, de 6 evig halogatta az eskuvot, mert nem szerette igazan a parjat, hogy hozza menjen... ki erti, hogy miert van ilyen kapcsoaltban..?
2 honap nagyon keves, szerintem egyutteles nelkul semmikeppen nincsen ertelme, de persze ettol fuggetlenul alakulhat jol.
Fél, 1 évet mondanék. Én legalábbis kb ennyi idő után már szerettem volna. Helyette 2,5 hónap után kért meg a férjem:D Ettől még ismertük egymást, nem egy szokványos randizgatós 2,5 hónap volt a mi kapcsolatunk már az elején sem. Rengeteget beszélgettünk, és sok időt töltöttünk együtt. És éreztük mindketten, hogy összetartozunk. Nem voltak kétségeim mikor igent mondtam. 1,5 év kapcsolat után házasodtunk össze. 9 éve vagyunk együtt:)
Szerintem nem szerencsés általánosítani, hogy aki x hónap után kér meg azzal tuti zsákbamacska. Saját tapasztalat, hogy nem az. Egy kapcsolatba SENKI más nem lát bele, csak azok akik benne vannak. Ennyi.
Én a magam részéről össze sem költöztem volna azzal akivel kapcsolatban azt érzem, hogy nem ismerem eléggé. Nem éltem volna senki olyannal együtt, aki meg sem kérte a kezemet, ha nincs semmi konkrét a jövőnkre nézve ami tettekben is megmutatkozik. (mi 1 éve voltunk együtt mikor összeköltöztünk)
Nem egy ismerősöm járt úgy, hogy jaj hát a pasi ezzel még várni akar, hogy ismerjék meg egymást ezért éljenek együtt x évig.
????? Akit nem ismerek eléggé azzal össze sem költözök.
Aztán az ilyen x év együttélés után, mikor már a párja beszélgetni szeretett volna a házasság témáról, a pali hárított, jött a -majd eljön az ideje- című parasztvakítás, vagy elviccelte a dolgot a pasi, vagy kitalálta, hogy ő mégse akar házasodni, az csak egy papír, anélkül is szereti, imádja stb. Majd eltelt még 1-2 év és lelépett másik nővel, akit 2 éven belül feleségül vett minden rinya nélkül. Több hasonló eset is van az ismerőseim közt. Az egyik régi barátnőm konkrétan 3 pasival szívta meg ezt eddig. Fél éve hagyta ott a legutóbbi pasija, ez most 4 év után. 33 éves már és teljesen kétségbe van esve, hogy megint szingli, megint egyedül maradt, ilyen korára már rég gyereket akart meg házasságban élni. A házasság, de még az eljegyzés is sok pasinak büdös, mert elköteleződés. Főleg a házasság. Azzal azért az ember már felelősséget vállal a kapcsolatáért, következményei vannak stb.
#28, 30 éves ffi vagyok és közeli nő hozzátartozóm ihlette a kérdést. Náluk 2 hónap után történt az eljegyzés, a vőlegény egy hadd ne mondjam milyen ember, csak rosszat tudnék írni róla. Iszákos és veszélyes alak, nyilván az önös érdekei miatt döntött a korai eljegyzés mellett mindegy alapon, mert már neki semmi esélye a normális életre, de ezzel egy ártatlan életét fogja tönkretenni.
Épp emiatt írtam, hogy aki 30 évet várt, az tud még várni pár évet egy tisztességes és jó férfira. A nők nem igen rohannak bele rögtön a szülésbe, ha feltűnik egy apajelölt. Ahhoz anyagi, érzelmi biztonság kell. Pár hónapos kapcsolat nem anyagi és érzelmi biztonságról szól, azt még idővel kell felépíteni semmit sem siettetve. A türelem mindennek az alapja, kénytelen kelletlen alapon semminek sincs értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!