Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Nők és férfiak! Mennyi idő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők és férfiak! Mennyi idő után ésszerű egy eljegyzés?

Figyelt kérdés

Mennyi idő után mondjátok azt hogy kiismertétek egymást és belevágtok?

A korai időzítés sejtet valamit? Vegyük a két végletet, mondjuk 2 hónap ismerkedés, de nem együttélés után vagy több év együttélés esetén. Melyik a jobb? Nyilván a több éves együttélés jobb, mert kiismerik egymást, a 2 hónap utáni szerintem inkább zsákbamacska.

Mik a tapasztalatok a korai eljegyzésről? Minden esetben jól sült el?

2019. márc. 30. 20:11
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
15%
2 hónap után maga az öngyilkosság ilyet meglépni, nem vall felnőtt gondolkodásra. Nyilván nem tudunk se jó, se rossz választ adni, mert mindenkinek a saját döntése. Én amikor találkoztam a feleségemmel már akkor tudtam hogy nem kell más, 7 hónap után eljegyeztem, megismerkedésünk után 2 héttel hozzám költözött. Életem legjobb döntése volt.
2019. márc. 30. 21:17
 12/29 anonim ***** válasza:
60%

Egyik barátnőmet 2 hónap után jegyezte el a párja... Egy év után volt az esküvő, évek óta boldogok azóta is. De ők már vagy több éve ismerték egymást és barátok voltak, mielőtt összejöttek volna. Szóval nem kell ezt sem élből elítélni.

Egyébként meg a pártól függ és főleg azon, hogy milyen kríziseket élnek át. Ha úgy hozza az élet, hogy ezek hamar jönnek és közösen át tudnak lendülni, akkor hamarabb kiismerik egymást és lehet rá közös jövőt alapozni. De nekem volt, hogy igazán 2 év után derült ki, hogy milyen is valójában a másik (és nem pozitív értelemben). Nem volt rossz ember, csak akkor kezdtem érezni, hogy nem bírnék ki egy életet vele...

2019. márc. 30. 21:47
 13/29 A kérdező kommentje:
12, ha korábban már ismerték egymást, így érthető a 2 hónap és nincs benne meglepetés, mert tudták milyen a másik. De tök ismeretlen kapcsolatban 2 hónap után ez érdekes. 2 hónap alatt szerelem sem tud kialakulni, mert ez az időszak még az ismerkedési idő lenne.
2019. márc. 30. 22:00
 14/29 Laylah ***** válasza:

Akkor elmondom a mi sztorinkat röviden.

Neten ismerkedtünk meg, azon belül is egy videojáték keretein belül. Egy-két nappal később elkezdtünk facebookon beszélgetni, minden lehetséges szabad pillanatot messengeren töltöttünk úgy, hogy ő Magyarországon, én meg Angliában laktam, és még a munkaidőnk beosztása sem egyezett. Mégis, annyira megfogott a személyisége, hogy 2-3 hét alatt fülig beleszerettem és viszont. 29 nap után megkért, hogy legyek a barátnője (megjegyzem, hogy addig egyszer sem találkoztunk személyesen).

Az első találkozásunkra ez után 2 hónappal került sor, visszajöttem Magyarországra egy wellness-hétvége erejéig, amire meghívott, és megismertem a családját is. Egy hónappal később újra eljöttem, előbb hozzájuk, majd a saját családomhoz, és mielőtt visszautaztam volna, ismét nála töltöttem 3-4 napot. Másfél hónapra rá ideköltöztem hozzá, azóta is együtt vagyunk, ennek most egy éve, április közepén.

Egy szó mint száz, van, amikor bejön a gyors tempó is.

Viszont az eljegyzésről mindkettőnknek az a véleménye, hogy nem szabad elsietni, 2-3 év legyen meg előbb együtt.

29N

2019. márc. 30. 23:41
 15/29 anonim ***** válasza:
45%

A tobb eves egyuttelesre alapozni mas miatt lutri, mint az elkapkodott eljegyzes. Ilyenkor szokta az egyik fel, jellemzoen a fiatalember benyogni a varazsszot, hogy az csak egy papir, minek az.

Szerintem a legjobb az, ha meg az osszekoltozes elott megbeszelik, hogy kinek mik a tervei es utana egy, masfel, ket ev mulva keruljon sor az eljegyzesre, majd rovid idon belul az eskuvore. Nem jo halogatni sem, mert akkor semmi nem lesz belole.

2019. márc. 31. 00:00
 16/29 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem 2-3, max 4 év után.

Én csak a saját tapasztalatomról tudok írni. 5 éve vagyok együtt a társammal, és ő 1-2 év múlva akar eljegyezni. Őszintén szólva már egyáltalán nem érdekel, mi lesz. Megalázó látni, hogy minden ismerősömet (akik utánunk jöttek össze) elveszik, az én kezemet meg megkérni se kéri meg. A családom is már csak legyint rá, ők (se) hisznek bár benne, hogy valaha is menyasszony, feleség lehetek.

2019. márc. 31. 00:05
 17/29 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem egyéni esetek vannak, mindenkinek másképp ideális a dolog, nincs egy checklist, hogy mit kell együtt átélni ahhoz, hogy biztosan működjön egy házasság. Sosem lehet biztosra menni, egyszerűen csak vállalni kell a kockázatot (vagy nem), hogy 15 év együttélés, három közös gyerek, közös kocsi, lakás, kutya és vállalkozás utáni eljegyzés is végződhet válással és két hónap után is maradhatnak együtt boldogan életük végéig, ha úgy alakul.
2019. márc. 31. 08:08
 18/29 A kérdező kommentje:
Igen, egyéni eset minden eljegyzés. Más a helyzet 1 éves kapcsolatnál ahol mindkét fél közösen akarja és jól kijönnek együtt, szülőkkel is. Ez a közösen akarás az hogy nem a fiú erőlteti. Kell idő ahhoz hogy tudja a nő biztosra ki mellett akar megöregedni. Nagyon sok házasságban már az első hónapokban kiderül hogy a férj nem az akinek mutatta magát és akkor ott tart a dolog hogy fél éves vagy 1 éves házasságot próbál megmenteni a nő. Egy eljegyzés általában nem játék amiből nem lesz semmi, vonja maga után az esküvőt is. Szerintem a gyors eljegyzés nem igaz érzelmeken alapszik, milyen érzelem lenne, ha még nem ismerik egymást?
2019. márc. 31. 09:35
 19/29 anonim ***** válasza:
42%

De kérdező, azt tegyük hozzá, hogy sokaknál alapból gyorsabban alakul ki az érzelem is. Én 2 hónap alatt már bőven szerelmes vagyok, ha addig nem (sőt, ha sokkal előtte még nem) vagyok szerelmes, akkor nem is folytatom tovább az ismerkedést. Nálam ez nagyon gyorsan lezajlik, mondhatod, hogy fellángolás, mondhatod, hogy csak rózsaszín köd, de eddig akinél 1-2 hét alatt nem éreztem azt a pezsgő szerelmet, annál soha nem éreztem később sem baráti kedvelésnél erősebbet, míg akinél már a legelején megvolt ez az érzés - az egyszerűség kedvéért nevezzük szerelemnek - , az később sem lankadt. Ha valaki ilyen típus, annál nem mondhatod, hogy a 2 hónap az kevés és nem érzelmeken alapul. Te lehet, hogy lassabb és megfontoltabb típus vagy, nálad lehet, hogy ez túl gyors lenne, de nekem például ez nem így működik. Tegyük hozzá persze, hogy 2 hónap alatt nálam az a normális, hogy átlagosan addigra már minimum olyan 50 alkalommal találkoztunk (vagyis pár nap kihagyásával mondhatni minden nap), szóval nem is mindenki ez a 2 hónap alatt 8x fut össze alkat.

2 hete ismertem a férjem, amikor összeköltöztünk, és bár én még nagyon fiatal voltam (21), nem volt kétségem afelől, hogy ez egy helyes döntés volt. Nálunk 2 év együtt élés után jött az eljegyzés, de semmi sem alakult volna másképp, ha azonnal megkéri a kezem, mert tény ami tény, az eljegyzés/házasság valóban csak a papírban különbözik az együtt éléstől, már ami a gyakorlati szempontokat érinti (érzelmi szempontokat most hagyjuk). És már jó pár éve házasok vagyunk, tehát még csak azt se mondhatom, hogy ez egy ilyen hirtelen valami volt, ami korán is elhervadt.

Igaz, hogy mindenki magából indul ki, de azt azért el kell ismerni, hogy mások vagyunk, más igényekkel és más temperamentummal, ami értelemszerűen a kapcsolatainkban is megmutatkozik. Nem húzhatjuk rá az egész világra a számunkra ideális eseményeket/tempókat, mert nekem például feleslegesnek érződne mondjuk most 30 közelében egy olyan kapcsolat, ahol évekig csak tingli-tangli kapcsolatban élünk, és majd valamikor egyszer talán 2-3-4-5 év múlva megkéri a kezem. Minek várni addig? Ha az ember az elején nem biztos a dolgában, később sem lesz az, csak mindenki más idejét is pazarolja. De nem mindenki ilyen kis hamari, szerencsére nem is kell egyetértenünk a kérdésben. A lényeg az, hogy az ember a párjával legyen egyetértésben, senki más véleménye nem számít igazán.

2019. márc. 31. 10:34
 20/29 anonim ***** válasza:
Engem 3 hónap után kértek meg, de úgy, hogy előtte 2 évig nagyon szoros viszonyban voltunk egymással. Értsd, nagyon, érzelmileg. Ennek 2 éve, azóta is együtt élünk, nyáron lesz az esküvőnk.
2019. ápr. 1. 20:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!