Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mit tegyek, ha nem akarok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha nem akarok hozzá menni?

Figyelt kérdés

Sziasztok, a kérdés kissé bonyolult, és hosszú.

A párommal már régóta együtt vagyunk, és van egy kisbabánk is, de nem vagyunk házasok. Igazából én az egész terhességem alatt és sokáig utána is végig vártam, hogy megkérje a kezem. Volt mikor meg is kérdeztem- de csak ritkán, hogy ugye azért el fog majd venni, ugye nem úgy van vele, hogy van már egy gyerekünk, minek házasodni... ilyenkor kifogások jöttek: most nincs pénz / most nincs idő ezzel foglalkozni / de ő úgy akarja megkérni a kezem hogy utána nem sokkal házasodjunk is és most ez nem alkalmas / türelem rózsát terem, stbstb. Egy ideig nem is beszélt erről egyikünk se, de tavaly barátok szóba hozták a dolgot, és végül össze vesztünk a párommal mert én elmondtam, hogy mióta terhes voltam erre vártam, minden jeles napon gyűrűt reméltem ajándékként, erre ő megint a szokásos kifogással jött. Akkor ott elmondtam neki, hogy jó, többet nem fogok várni, nem akarok mindig "csalódni" ünnepnapokon, nem akarok mindig irigykedni azokra az ismerősökre akik házasodnak, ha már az sem elég hogy gyereket szültem neki, akkor nem kell házasodni, sokan leélik egymás mellett az életüket enélkül a papír nélkül is, legalább megspóroljuk az árát és az időt és a procedúrát amit erre kellene töltenünk. Így zártuk le a beszélgetést, és úgy is csináltam mintha nem lenne ezzel semmi gondom, de belül megpusztultam annyira fájt, mire szépen lassan tényleg elfogadtam, hogy sose leszek menyasszony/feleség.

A napokban a családja viszont célozgatni kezdett arra, hogy a párom mostanában meg akarja kérni a kezem, és legnagyobb megdöbbenésemre bepánikoltam! Hányni tudnék a gondolattól, hogy azután a beszélgetés után megkérje a kezem, hogy oltár elé kéne állnom menyasszonyi ruhában, és a lagzikat egyébként se szeretem. Ma már én vagyok úgy vele, hogy nekem így jó, szeretjük egymást, van egy csodás babánk, minek ennél több? Egyszer már meg is jegyeztem egy eljegyzési bulin hogy én így vagyok boldog, megértem akinek fontos, de nekem ez nem kell, ha mi tenni akarunk még egy lépést az inkább még egy baba legyen. (Ő is hallotta ezt.) Mit tegyek? Álljak elé és mondjam meg, hogy "Figyi, ne kérd meg a kezem mert nem akarom!"? Rettegek, hogy egyszer csak beállít egy gyűrűvel, nem tudnék igent mondani, pedig tényleg nagyon szeretem, nem akarom emiatt elveszíteni! (Köszönöm ha elolvastad és normálisan válaszolsz.)

2019. márc. 21. 03:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
13%

Szerintem elég csúnya volt amit mondtál neki, ha minden megvan és végre ő is felkészültnek érzi magát miért rontanád el te a boldogságotok?

Soraidból úgy látom ez egy jó kapcsolat, nem hiszem hogy egy ilyen beszélgetés miatt végleg ki kellene lőni az esküvőt.

Ha nem tudsz túllépni az árnyékodon, akkor meg persze mondd el neki hogy komolyan gondoltad mit mondtál

2019. márc. 21. 03:27
 2/16 anonim ***** válasza:
32%

Lehet ezért le leszek pontozva, de őszintén szólva nem érdekel. A házasság kötelékét az emberek találták ki.

És igazság szerint tényleg csak egy papír.

És ahogy van a mondás, hogy a tömeg képes követni egy ember tetteit, így sokan úgy vannak vele, hogy a más házasodik, akkor nekem is kell.

Ez majdnem olyan, mint mikor valaki meglát egy fajin telefont, elmutogatod néhány ismerősödnek és egyből mindegyiknek az kell. Régen a házasság köteléke sokkal szentebb dolog volt, mint szerintem napjainkba.

Elég csak a statisztikára szempillantást vetni, hogy hány házasság köttetik, de ezzel szembe még is rengeteg gajra is megy. Több házasság megy tönkre, mint amennyi működő képes lenne. És igazából ez a divat manapság.

Elhiszem, hogy sokaknak fontos, de sokan félnek is.

És nevetségesnek tartom, hogy egy amúgy jól működő kapcsolatot ezzel tesznek tönkre. Mert hisztiznek, erőltetik, mint ahogy te is tetted.

2019. márc. 21. 03:30
 3/16 anonim ***** válasza:
75%
A házasság egy döntés a másik melett, elég szoros kötelék. De ha valaki nem képes a másik mellett dönteni, miközben arra jó, hogy kielégitse, mosson rá, főzzön rá, sőt még gyereket is csinál neki, aki közös hát az süllyedjen el.
2019. márc. 21. 04:45
 4/16 anonim ***** válasza:
83%

Teljesen megértelek, hogy ennyi idő után már te sem akarsz hozzámenni.

Eleve nekem logikátlan, hogy akinek csak egy papír, az miért nem képes azt a qurva papírt aláírni annak a kedvéért, akinek ez jelent valamit? Itt bukik ki, hogy neki se csak papír, de számára valami olyat jelent, amit nem akar.

2019. márc. 21. 06:04
 5/16 anonim ***** válasza:
92%
Van köztes opció is, ha nem akarsz nagy esküvőt, és hasonlók,de maga a papír nen zavarna. És ahogy levettem ő sem akar nagy esküvőt.. megmondhatod neki, hogy hozzámennél,de nem akarsz felhajtást. Bebattyogtok 2 tanúval meg a gyerekkel, szülőkkel a hivatalba, még csak menyasszonyi ruha sem kell, kimondjatok az igent, esztek valahol egy jót,és később ha vágysz/vágytok rá lehet egy nagyobb szertartás. Még örülni is fog hogy pár forintnál nem kell rá többet költeni.
2019. márc. 21. 06:39
 6/16 anonim ***** válasza:
68%
Akkor ne menjél hozzá.Probléma megoldva.
2019. márc. 21. 08:10
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nem tudom ki pontozott le mindenkit, pedig szerintem egyáltalán nem értelmetlen válaszok érkeztek, felpontoztam mindenkit.
2019. márc. 21. 12:18
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Kettes, te gyagya vagy. Nem azért mennek tönkre a házasságok, mert megköttetnek, hanem mert az emberek nem képesek kompromisszumra, nem tisztelik a házasság intézményét, stb. De látom te házasság ellenes vagy, csak akkor ezt ne vetítsd ki másra is. A kérdezőéknél is az volt a baj, hogy egyik sem volt képes normális kommunikációra. A pasi csak mismásolt, meg hitegette a kérdezőt, holott megmondhatta volna, hogy nem akarja elvenni. Mert nem akarta, mert a pénz még az idő csak kifogás. Veszel 10 ezerért 2 ezüst gyűrűt és 2 tanúval összeházasodsz. Ez testvérek között is 10 ezer Ft, és kb. 10 perc! A kérdező meg nem kommunikálta le, hogy ez így neki nem jó, hanem ráhagyta és magában örlődött. Abban igazad van, hogy ezek után én sem házasodnék a kérdező helyében, de alapból nem a házassággal van a baj.
2019. márc. 21. 12:20
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Sztem én hasonlóan reagáltam volna mint te, az ember egy idő után már belefárad bizonyos dolgokba. Ha megkérné a kezed már inkább rosszul esne, teljesen megértelek. Ezt a vonatot már hagytad elmenni az utolsó beszélgetésetekkor, mostmár ne tolasson vissza. Én kerek perec megmondanám h már házasságot nem akarok, lehet megsértenéd, de amit te éltél át annak idején az mi volt? Összeomlott egy világ benned, a visszautasítást ő is le tudja nyelni, mindenki azt kapja amit érdemel.
2019. márc. 21. 14:44
 10/16 anonim ***** válasza:
5%

8-as, 2#-es vagyok:

Nem vagyok házasság ellenes. Középső bátyámnak 14 év házassága ment tönkre. Nem sokkal utána jött össze a jelenlegi barátnőjével, akivel már 3-4 éve vannak együtt, és tavaly házasodtak. Nem vagyok házasság ellenes.

Csak elmondtam, hogy régen szégyen volt, ha egy gyerek házasságon kívül született. Lenézték és meggyalázták azokat az embereket, ahol ilyen történt. Sőt, sokszor próbálták is titokba tartani, hogy ne hozzanak szégyent a családra.

A házasság kötelékét az egyház találta ki, és alkotta meg.

Nem vagyok ellene, de két ember nem attól lesz egy, mert alá ír egy papírt. És marhára gáznak tartom azt, amikor egy nő ezért hisztizik, meg hagyja ott az amúgy jól működő kapcsolatát, mert a pasi nem akarja feleségül venni. Szóval aki itt arról beszél, hogy nem tiszteli a párját a férfi, hogy aláírjon a nő számára és neki fontos papírt, akkor a nő hol tiszteli a férfit, hogy ő nem szeretné? Két oldalú kés.

Sokan szerintem egyáltalán nem biztosak abban, hogy még 10 év múlva is együtt lesznek. És szerintem sokan ezért sem szeretnék vállalni ezt a dolgot.

2019. márc. 21. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!