Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi történik akkor, ha egy férfi el akarja jegyezni a pàrjàt, de nem hajlandó térdet hajtani előtte?
#7:
Az említett példákban a térdhajlítás a tisztelet és a hűség jele.
Innen ered az is, hogy a férfi letérdel a lánykéréskor: "végleg leteszi a fegyvert", hűséget is fogad, hisz az lenne a házasság egyik alapja. Ahogy a tisztelet is.
Ezt te csuklóból elutasítod, mert te nem hódolsz be egy nőnek. Erre annyit tudok írni, hogy amíg ez számodra megalázás, addig ne kérd meg, nem ő lesz a te Nagy Őd.
Nem làtom a pàrhuzamot a fegyver letétele és a térdhajtàs között. A letérdelés behódolàs jele egyértelműen, a fegyver letétele meg a békességé.
Térdet hajtani egy nőnek...basszus. Salamon kiràly az anyja előtt hajolt meg, de az màs volt.
Én nőként nagyon kellemetlenül érezném magam, ha a barátom így kérné meg a kezem.
De nem vagyunk egyformák.
Erről beszéltem. Köszi a választ.
Bàr gondolom a többiek szerint te biztos pasi vagy, nem is nő :D
Na mind1 zàroljuk a topikot, mert ezek azt vàrjàk el, hogy a pasi térdet hajtson nekik, hiàba mondom, hogy ez fassàg szal nincs konszenzus.
Mindenesetre tonnaszàmra fognak olyan csókàt talàlni, efelől nincs kétség. :D
Topik OFF
Nem beszéltél semmiről.
ERről meg aztán pont nem. Csak valaki leírta, hogy ő nem akarja, mindenki más meg igen. De ezt megláttad, és ezzel érvelsz, ez elg gáz..
"Feminàn is azt tanàcsoljàk"
Mint etalon forrás... :D
Én nőként nem szeretném, hogy a párom letérdeljen elém. Semmi romantikusat nem látok ebben, "amerikaifilmes", színpadias és nyálas.
Az eljegyzés nekem egy közös döntés, ez a letérdelős műsorszám a lényegről venné el a figyelmet.
De kár felfújni ennyire ezt a témát. Ez minden párnak a magánügye.
Màr csak azt kellene akkor megtudni, hogy mi jàr azoknak a nőknek a fejében, akik elvàrjàk a térdelést.
Én pasiként sosem vàrnék el a pàromról semmilyen megalàzó rituàlét. Tipikus szektàs mentalitàs ez, miszerint a szeretet alatt valami olyanra veszi rà az embert, ami nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!