Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mit gondoltok arról, ha egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok arról, ha egy férfi csak akkor hajlandó megkérni egy nő kezét, ha a nő is elmegy dolgozni?

Figyelt kérdés

Egy csomó ilyen kérdést olvasok itt mostanában és a saját környezetemben is tapasztalom, hogy sok férfi konkrét feltételhez köti az esküvőt, de sokszor már az eljegyzést is, és gyakran kikötik, hogy csak akkor hajlandók ténylegesen megkérni a lány kezét, hogyha a lány előtte befejezi az iskolai tanulmányait (adott esetben megszerzi a diplomáját), és/vagy munkát keres!

Nektek mi a véleményetek erről?

Szerintetek jogos ez egy férfi részéről, hogyha ilyen elvárásai, kikötései vagy feltételei vannak már egy sima eljegyzéshez is? Vagy ha addig nem hajlandó komolyabban házasságról és esküvőről beszélni, amíg a nő nem talál magának ugyanúgy munkát és nem megy el ő is dolgozni?

Szerintetek elfogadható ez a hozzáállás a férfiak részéről vagy sem?

2016. jan. 26. 13:14
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
19%
szerintem baromság.. de maga a házasság is. csak a vagyonról szól..
2016. jan. 26. 13:17
 2/37 anonim ***** válasza:
92%

Nőként mondom, hogy abszolút jogos, bár ott már baj van, ha magától nem akar elmenni dolgozni, hanem az lenne a jó, ha eltartaná...

21/L

2016. jan. 26. 13:18
 3/37 anonim ***** válasza:
88%

Persze, hogy elfogadható.

A hazásság egy hosszabb, közös jövőre tett szándék, egy biztosnak mondható jövőkép nélküli emberrel pedig nem lehet komolyan tervezni.

A házasság komoly teher, felelősség és kompromisszum, nem egy fényűző álomesküvő és kész.

Ám fordított esetben ugyanúgy kíváncsi lennék, mennyi nő menne feleségül egy munkanélkülihez aki az anyjával él. Mert ott ugyancsak ez van, nem lehet rá jövőt alapozni.

2016. jan. 26. 13:19
 4/37 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, egy házasságkötéshez, azaz egy család alapításához kell egy stabil háttér, hogy hosszú távon működjön, hogy megteremtsétek a feltételeket pl egy gyerekvállaláshoz, vagy egy közös lakáshoz, az kettőtök feladata. Ezek nem olcsó mulatságok, és bár nem a pénz az alapja egy boldog kapcsolatnak, de hosszú távon valamiből meg kell élnetek saját erőtökből. Ha ezen célok eléréséhez csak az egyik fél tesz hozzá, akkor az csúnyán kihasználás. Szóval sztem nem nagy elvárás, hogy keressen némi pénzt (nem kell százezreket), amit mehet aztán a közösbe, amiből megvalósíthatjátok a közös céljaitokat.
2016. jan. 26. 13:20
 5/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is teljesen jogos igény, hogy addig nem kéri meg. Sőt a pasi helyében akkor se rohannék nagyon a házassággal a meg a gyerekkel, nehogy az legyen a vége, hogy esküvő után otthon ragad.

A nőknek is jobb így, nem függenek anyagilag egymástól, és ha baj van, saját lábra tud állni. Egy kapcsolatról se lehet elmondani az elején, hogy örökké fog tartani.

2016. jan. 26. 13:21
 6/37 A kérdező kommentje:

Ennél a kérdésnél a srác (ha jól értem) 2 év együttlét után még nem kérte meg a jelenleg is tanuló barátnője kezét. A srác már dolgozik, és azonnal össze is költöztek a lánnyal, amint a srác munkát talált. A srác persze azóta egyedül tartja fent (többé-kevésbé) az albérletüket, ám a lány nyűglődik, amiért 2 év után még nincs eljegyezve és sok válaszoló is neki ad igazat, a kérdezőt pedig leszólják, amiért erősködik, hogy de igenis, a barátnője először diplomázzon le és menjen el ő is dolgozni. Sok kérdező írta a srácnak, hogy csak kifogásokat keres és igenis, meg lehetne kérni így is, mindenféle feltétel nélkül annak a szegény lánynak a kezét, pláne 2 év után! (Nyilván nem minden válaszoló írja ezt, sokan a kérdező pártját fogták). Itt a kérdés:

http://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__eljegy..

Itt meg egy másik eset, ahol a kérdező kifogásolja, hogy miért kell a diplomához, mint feltételhez kötni a lánykérést, hogyha a srác már dolgozik, a lány még tanul, és ha már együtt vannak több éve, akkor miért ne jegyezhetné el a srác a kedvesét akkor is, ha a lány még egyetemre jár? Itt a link:

http://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__eljegy..

Összességében úgy láttam, hogy a többség csak kifogásnak tartja a férfi részéről, ha az kiköti, hogy márpedig előbb legyen a nőnek munkája/diplomája/stb, és majd utána jöhet a lánykérés. Sokan erre azt írták, hogy a pasi valójában nem is akar házasodni, csak hitegeti és áltatja a lányt, és ezekkel a "kamu" kifogásokkal próbálja húzni az időt. Ezekről mit gondoltok?

2016. jan. 26. 13:32
 7/37 Költőnő? ***** válasza:
79%

sztem érthető. Eljegyzés ugye ált azért van, mert hamarosan esküvő. Évekig jegyben járni pl? MINEK? Ez meg amúgy is strapás, nem ha még suli mellett. Ez az iskolai részre vonatkozó véleményem.

A munka részére:

A házasság egy VAGYONI közösség IS. Mondjuk az már régen rossz, ha vkit ezzel kell rávenni a munkára, de a kitartottság sztem csak úgy működhet, ha ez a két fél közös döntése. Ha csak az egyik akarja, ha csak az egyiknek jó; az már parás.

2016. jan. 26. 13:35
 8/37 anonim ***** válasza:
48%
Biztos hogy osszeilletek? Ilyen problemazas utan meggondolando
2016. jan. 26. 13:37
 9/37 anonim ***** válasza:
93%

Mindenki mást gondol az eljegyzésről, van, aki egyértelműen a házasság tervezését kezdi meg az eljegyzés után. Sok ember nevetségesnek tartja, ha 5 évig jár valaki jegyben és csak olyan foglalózásféle a gyűrű, de nem terveznek konkrétan semmit.

Aki úgy gondolja, hogy akkor ad gyűrűt a másiknak, amikor el is kezdik szervezni konkrétan az esküvőt, az nem fogja megkérni a másik kezét, amíg az még tanul és fogalmuk sincs, hogy mikor lesz meg a lehetősége egy lagzinak. Ez teljesen normális dolog.

Teljesen elfogadható, ha valaki nem akarja élete végéig eltartani a másikat és mielőtt teljesen elköteleződne, "ki akarja próbálni" a közös életet, hogy hogyan fog működni. Megvárja, amíg a másik is "felnő".

A házasság egy olyan döntés, ami sok olyan kérdést vet fel, amiben mindkét félnek egyet kell értenie, különben nem fog működni. Ilyen kérdések közé tartozik a családmodell is (egy, vagy többkeresős), a gyerekek száma ésatöbbi.

Én sem jegyeztem volna el a csajszit.

26N

2016. jan. 26. 14:40
 10/37 anonim ***** válasza:
23%

Ha feltételekhez köti, akkor nem is szeret igazán.Egy szerelmen alapuló kapcsolat és ha már állítólag annyira szereti, ő az igazi neki, hogy feleségül is venné, akkor az úgy az igazi, ha van benne némi "őrültség" és spontán jön magától, romantikusan, szívből, ahogy kell.

Ha már egyezkedés van, hogy "jóó, hááát egye fene, elveszlek, de csak ha elmész dolgozni" Na azt már megette a fene, az is inkább amolyan észérvekre alapuló közösség, olyan akkor az is, mint egy munkakapcsolat.Brrr kiráz a gondolatától is a hideg.Nekem ez olyan élettelen, "száraz",rideg dolog! Ha nekem ilyet mondana a pasi, nagyot csalódnék, mert az jönne le elsőnek, hogy nem feltétel nélkül szeret.

2016. jan. 26. 15:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!