Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
SOS! Mit gondoltok a női és férfi szerepek a párkapcsolatban?
Én úgy érvelnék, hogy szerintem nincsenek tipikus női és férfi szerepek a párkapcsolatban.
Hogy miért gondolom ezt? Mert egyszerűen a dolgok lebutításának tartom azt, hogy apu "az erős, a bátor, a biztos háttér", anyu meg a "gondoskodó, konyhatündér, törékeny, megértő" (tetszés szerint behelyettesíthető fiúval-lánnyal, férfival és nővel).
Persze biológiailag mindig a nő lesz a "befogadó", de ez nem jelenti azt szerény véleményem szerint, hogy például az empátia, az érzékenység, a szépérzék kizárólag feminin vonások lennének. Vagy fordítsuk meg: egy nő nem lehet erős (akár fizikailag, akár lelkileg), nem tarthatja el a családot, nem nyírhatja le a füvet, satöbbi?
Bocsánat, ha túl mélyre vagy túl távolra mentem, lehet, nem is erre irányult a kérdés. Ha mondjuk a mindennapokat nézzük: egy férfi is főzhet jól, vagy akár egy nő is érthet az autószereléshez (nem én, de valaki biztos :D). Szóval én ezekkel a "szerepekkel" abszolút nem tudok azonosulni - amellett, hogy imádok a szerelmemről gondoskodni és később anyaként is ezt tervezem. Szeretek főzőcskézni, a leendő kis lakásunk csinosítgatását ötletgazdaként teljesen én (szerinte jó az ízlésem, és imádom a csináld magad-megoldásokat), kivitelezésben együtt végezzük majd. Alkalmazkodónak és megértőnek tartom magam. Lelkileg erősnek. Ha a barátomra gondolok, akkor csomó olyan tulajdonságot látok benne, mint amit magamban is. Lehet, ő kicsit gyakorlatiasabb nálam, viszont pl. a mindennapi teendőkben több tapasztalatom van, mint neki. (Ezt értem úgy, hogy nem feltétlen tudna egy kitört széklábat hamarabb a helyére tenni, mint én :D).
Mégis, nekem ízig-vérig Férfi, és tudom, hogy neki én vagyok a Nő.
Na bocsi ezért a kis kitérőért, úgy próbálnék segíteni, hogy fel tudd építeni az érvelésed. Persze lehet, hogy nem is fogsz velem egyetérteni. :D Hozhatnál esetleg példát a saját családodból, te hogyan látod ezeket az erő- és feladateloszlásokat, valamint akár azt is pedzegetheted, te hogyan képzeled el magad a jövőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!