Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek hazudott? Évek óta együtt élünk és amikor rákérdeztem a házasságra, játszotta a hülyét?
6 éve vagyunk együtt, 3 éve együtt élünk. Én 29 vagyok, ő 38.
Jól megvagyunk, nincsenek jelentősebb konfliktusok. Voltak kapcsolataink ezelőtt, de senki nem volt házas.
Tudja, hogy nekem fontos a házasság, mert nem szeretnék valakinek évek után is a csaja lenne, meg járni vele. Tehát nem magára az esküvőre és az azzal járó felhajtásra vágyom, de azért úgy gondolom, már nem gyerekek vagyunk és igenis fejlődhetne a kapcsolatunk, főleg, hogy ő már szinte mindennap mondogatja a gyerektémát.
Azt is megmondtam neki világosan, hogy csakis kizárólag házasságba szülnék.
Pár napja életemben először rákérdeztem, hogy mik a szándékai. Teljesen meglepődött, nem értette, miért kérdezek ilyet. Hebegett-habogott, azt mondta, nem tudta, hogy nekem ez fontos, meg ez csak egy papír szerinte, és nincs is jelentősége. Ő szeret engem így is stb stb...
Mondtam neki, hogy ne hazudozzon, hiszen mindig elmondtam neki, hogy én is akarok gyereket, de csak házasságba, akkor most miért lepődik meg? Utána azt mondta, hogy az sok pénz, majd azt mondta, hogy meg akarta kérni a kezem, már a gyűrűt is kinézte, de most elrontottam, mert rákérdeztem.
Szerintetek hazudik? Annyi mindent összehordott. Azóta nem merek rákérdezni sem, de nagyon bánt, hogy ezt mondta. Talán pár nap múlva ismét felhozom neki. Mit gondoltok, van valami megoldás?
Házasságon kívül inkább ne szülj.
Nagy anyagi bukta neked több évre kiesni a munkából.
Gondolj bele...lassan 40 éves, ha eddig nem házasodott, már nem fog. Hazudik, sumákol. Ráadásul szemét módon most rád fogja, hogy te rontottál el mindent a kérdéssel, mert ő bizony meg akart kérni, már a gyűrűket is kinézte. Ugyan már, blablabla, duma.
Ülj le vele beszélni, ne tűrj halogatást, ígérgetést. Konkrét dolgokat akarj, fix határidőn belül. A "majd" az nem elfogadható válasz.
Ha jönnek a kifogások, ne rabolja az idődet, lépj ki ebből, keress mást, akivel a céljaitok egyeznek.
Nem tudom, mikor fejezik már be egyesek ezt az elcsépelt szöveget, hogy a házasság csak egy papír. Ezt valami idióta egyszer kitalált és azóta ezzel jön mindenki. Elég szomorú, hogy már ez a menő manapság és az is elég szomorú, hogy közel 40 évesen egy 4 éves szintjén van a párod agyilag. Pont, hogy ellent mond magának amúgy, mert ha csak egy papír, és szeret téged, akkor miért nem teszi meg érted? Mert nem szeret. A házasság nem csak egy papír, hanem egy szándék, egy döntés, elköteleződés a másik felé, felelősségvállalás, csak ezt ma már nagyon sokan elfelejtik, mert beslattyognak a Polgár Jenő úrhoz flip-flop papucsban, hogy aszongya hogy, adjon össze minket...! Az egész esküvő egy szép dolog szerintem, amit a pár együtt él meg.
Elvesztegettél az életedből 6 évet a semmire. Főleg, hogy te már az elején közölted, hogy házasodni akarsz és utána gyereket szülni, erre pont leszarja és még játssza a hülyét. Én ezek után biztos kiábrándultam volna belőle.
A házasság csak egy papír hozzáállásnak azért jegyezzük meg, hogy van létjogosultsága, mivel sajnos statisztikailag is kimutatható, hogy úgy van kezelve...a kétezres évekre ugyanis 1000 házasságkötésre ~562 válás jut, melynek ~71%-át a feleségek kezdeményezik. Lássuk be, ezek nem túl rózsás kilátások, annak fényében meg pláne nem, hogy válás esetén egyrészt felezni szokás, másrészt szokás a gyereket elszakítani az apától, majd kitől mennyit, indokolt vagy indokolatlan mértékű, gyerektartást vonni.
Én hiszem, hogy egy házasságban nem a papír, hanem az eskü a lényeg, de nem tagadom, hogy baromi nagy aggodalommal olvasom ezeket a számokat/olvasom/hallgatom a meredekebbnél meredekebb sztorikat és megértem, hogy ez némelyeknek elrettentő lehet. Azért ezt vegyétek figyelembe lányok, mielőtt nagyon elkezdenétek haragudni ránk, mert ez nem egy egyszerű kimondjuk, hogy járunk.
32/f
Oké, de aki úgy kezeli a házassáhot, hogy csak egy papír, ergo nem tölti meg értelemmel, annak olyan is lesz a házassága - üres, semmitmondó kártyavár.
30n
Sumákol.
"meg ez csak egy papír szerinte" - ez volt az igazság. Csak az lemaradt, hogy mivel már évek óta együtt éltek, és mindent megkap így is, mert feleségszerepben vagy rég, ezért ez a "papír" olyan plusz kötelezettségeket tolna rá, amit nem akar. Szomorú, hogy nem képes normálisan kommunikálni erről a fontos kérdésről, csak kamu dolgokat kitalál, hogy "kinézte a gyűrűt". Esze ágában sem volt megkérni.
Pár hét múlva esetleg felhoznám újra, azt is megmondva, hogy felhajtás nélkül is lehet házasodni és kérném, hogy próbáljon meg őszinte lenni.
Nyilvánvaló, hogy hazudott. Eszébe sem volt feleségül kérni téged, amit az is bizonyít, hogy teljesen váratlanul érte a kérdésed, amikor a szándékai felől faggattad. Vagy megjátszotta magát, hogy nem tudta, hogy neked fontos a házasság, vagy annyira sem figyel rád, hogy ezt észrevegye. Nem is tudom, hogy melyik variáció a szánalmasabb.
De a hab a tortán az, hogy azt hazudta neked, hogy már el akart jegyezni téged, gyűrűt nézett stb. és TE rontottál el mindent. Undorító az ilyen ember, egyrészt a pofádba hazudik, másrészt húzza az idődet.
Biztos vagy abban, hogy szívesen lennél a felesége egy ilyen hazug embernek? Meg úgy egyáltalán, kicsit sem furcsa, hogy elvenni nem akar, de a gyerek az kell neki? Egy beszélő, két lábon járó anyaméh vagy számára, ami kihordja az ő utódját, és akiért nem akarja feláldozni a "szabadságát" meg a függetlenségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!