Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért fontos neki, hogy templomban sok ember előtt házasodjunk?
Tegnap egyháznak adófizetés kapcsán szoba került, hogy ha megkéri majd a kezem,akkor mégis hogy esküvő,ő református,én katolikus,milyen templom.Én meg néztem,és közöltem hogy én nem akarok templomi esküvőt meg felhajtást,ha a szülők ottvannak a polgári esküvőn és utána egy szolid vacsi,akkor az nekem elég,van jobb dolgom mint 200ból 150 idegen embert etetni,főleg hogy tudtommal neki is max 6 fő aki igazán számit a családjából.
Erre ő kijelentette hogy de ő templomi nélkül nem...
Ezen ne muljon végülis,de létezik,hogy egy templomba max 2 évente járó (akkoris csak a nagyi kedvéért) férfi mond ilyet?
nah,épp ez az "összeirjuk kiket illik meghivni"-től megy el a kedvem...
anyámnak 7 testvére van (magyarok vagyunk,mielőtt megkérdezi valaki,falun régen nem volt csoda ennyi gyerek),ebből én 2-t szeretek,többivel beszélni se...
de ha csak 2 van meghivva,akkor azt éltem végéig hallgathatom...ezért 1et se meghivni,csak szülők,nagyszülők...
nem tökéletes kapcsolat,nem értünk egyet mindenben,de nem is unatkozunk...
elég sok éve szeretjük igy egymást,felsorolni nem tudnám mennyi dologban eltérő a véleményünk,de ez nem számit,amig mindeketten ugy gondoljuk,hogy együtt jóban rosszban...a kiirt kérdés csak egy kis dolog ahhoz képest hogy összeházasodunk...csak a mikéntje..
saját részről tudom hogy az "illik meghivni" emberek között elég sok van,akik szivből gyűlölik egymást...nagynényém esküvője pár éve volt,mindenki a hatalmas cirkuszra emlékszik csak...
párom bővebb családjában sem ritka ez
én erre nem vágyom
ha ezeket felhozom indoknak,bele fog menni,hogy lagzi csak szűk családi körben,mert kedvemért bármit megtenne,de még nemtudom hogy akarom-e ezt kérni...
Ezek után lehet csodálkozni, hogy a fiatal pár bejelenti:megházasodtunk?A boldogság nem ezen fog múlni.
Elnéztem a sógornőméket a fiacskájuk esküvője előtt. Olyan idegesek voltak, azt hittem kórházban kötnek ki. A fiatal párra is ráragadt a rosszkedv, lógó orral jártak. Kikérés, leánybúcsú, költöztetés,idétlen tojásgörgetések a násznép előtt, minden ételnél kétértelmű megjegyzések a vőlegény micsodájára, meg a menyasszony befogadóképességére a násznép röhögésétől kísérve.. Hát megalázó annak, aki nem szereti az ilyet.Aztán az ültetésrend: ki ki mellé ne üljön, kire figyelni, ne vinni neki a piát, ha kéri is.De ki lehet bírni.Elvégre ez az egyik legszebb nap az ember életében.
Ha te ateista vagy, a párod, megy szökőévben egyszer megy templomba, akkor inkább ne.
Én vallásos vagyok, nagyon fontos volt a házasságunkra Isten áldása. Ezért mentünk be a templomba, és nem azért mert szokás, meg olyan romantikus, stb...
Akkor inkább legyen nagyobb a felhajtás a polgárin, vers, ének gitár, miegymás, de ne bohóckodjatok a templomban.
En nem vagyok nagyon vallasos, de nagy lagzit szeretnek. nem sok rokonom van, de en meg akarok hivni gyerekkori baratokat is, osztalytarsakat, akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot. ha jol szamoltam kb 70 ember lesz.
Jo buli a lakodalom, ha nem a parnak kell leszerveznie mindent. mi szerencsere megengedhetjuk az eskuvoszervezot, es hotelban lesz a lakodalom. de ha nekem kellene pl varrni a szekszoknyakat, meg a viragdiszeket elkesziteni, akkor lehet nem kellene a nagy lagzi. Viszont igy nagyon varom mar :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!