Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mennyi idő kell ahhoz, hogy az ember megismerje a párját?
Úgy értem,ha együtt élünk elég 1-másfél év?
És mennyi idő után derül ki,hogy komoly-e a kapcsolat( eléggé érett házasságra,esetleg gyerekvállalásra)
Kinél hogy volt?
Köszi a válaszokat!!
Szia!
Nagyjából én is így gondolom,hogy 1-2 év alatt meg lehet ismerni a párunkat.
A Párom picivel több,mint fél éve lakik nálam,jól megvagyunk,bár sokan azt mondják,hogy nem látunk a "rózsaszín ködtől" mert még nagyon az elején vagyunk.
Ezért is elhiszem,hogy tud meglepetéseket okozni a férjed ennyi idő után is!! :-))
Szerintem attól függ, hogy mennyire AKAROD látni, hogy milyen valójában. Ha mindig a "lehetőséget" látod benn, és azt várod, hogy bizonyos dolgokban megváltozzon, akkor nem ő a hibás, hogy nem ismered meg, hanem te kergetsz álomképeket.
Pl. sok nő szeretné, ha a párja figyelmesebb lenne, és azt hiszik, majd megváltozik. Nem fog. Amikor a nő erre évek múltán rájön, zokog, hogy átverték, pedig nem. Ő verte át saját magát, és képzelt bele olyanokat, amik nem voltak a pasiban.
Másik példa: pasi nem mutatja ki a ragaszkodását, sok nő erre azt mondja, hogy "még nincs túl az előzőn, de ha majd túl lesz, rajongani fog értem". Nem. Ha nem mutatja ki, nem szeret.
Vagy: pasi link alak, nő erre azt mondja, majd miattam megváltozik. Ismét nem fog.
Remélem, sikerült elmondanom, mit akartam. Szóval a szerelemben nincs "ha" és nincs "de". (Szeretem, de jobb lenne, ha...) Ha az elejétől olyannak látod, amilyen, kis idő is elég a megismerésre. Ha erre nem vagy képes, akkor tőled függ, meddig tudod illúziókban ringatni magad.
Ige,kedves második,ebben tökéletesen igazad van.
Voltam már életemben úgy,hogy azt hittem,majd megváltozik a (volt)párom,de nem változott.Én változtattam: mivel továbbra is gépfüggő volt,elküldtem haza a szüleihez.Szóval tapasztaltam,hogy a férfi nem fog megváltozni.
De: én se változok,és hálisten a Páromat úgy szeretem,ahogy van és ő is engem.
A kérdést is azért tettem fel,mert kíváncsi vagyok mások álláspontjára!
Köszi!!!
Mi 5évig voltunk együtt, az utolsó évben költöztünk össze, tehát 4év után. Az első 6 hónap csodálatos volt...voltak súrlódások, de tkp minden ment a maga útján. Aztán nem sokkal később szakítottunk...kár hogy nem volt lehetőség előbb összeköltözni, 5év túl sok idő a semmire.
Szóval remélem a ti következő félévetek ennél sokkal jobban sikerül :)
Szerintem másfél év elég hozzá, hogy megismerd a másikat és el tudd dönteni: le tudnál-e élni vele egy egész életet, hozzád való-e.
A megismerés folyamata azután azonban egészen halálig tart. Napról napra újabb és újabb dolgokat fogsz felfedezni a párodban.
Igazából nem az idő a lényeges, hanem a megismerés mélysége. Ismerek házaspárt, akik egy hét (!) járás után döntötték el, hogy összeházasodnak, és immár 35 éve boldogok. (Tényleg.) És nap mint nap hallani 7-8 éves kapcsolatokról, akik 3 hónapnyi házasság után egyszercsak tönkremennek... Na, ott a 7 év se volt elég egymás alapos megismeréséhez.
Mi másfél éve ismertük egymást, és egy éve jártunk, amikor a párom megkérte a kezemet. Újabb fél év múltán házasodtunk össze, most múltunk egyéves házasok. Szóval még nincs mögöttünk "nagy múlt", de nagyon nem úgy néz ki, hogy ebből akármikor is válás lenne. :-) Egyszerűen pont egymáshoz illünk.
11:32es!
Én is remélem,hogy jobban sikerül,mint nálatok!
Jó úton haladunk afelé szerintem,hogy együtt maradjunk még egy jó ideig.Remélem életünk végéig!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!