Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért fontos neki, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért fontos neki, hogy templomban sok ember előtt házasodjunk?

Figyelt kérdés

Tegnap egyháznak adófizetés kapcsán szoba került, hogy ha megkéri majd a kezem,akkor mégis hogy esküvő,ő református,én katolikus,milyen templom.Én meg néztem,és közöltem hogy én nem akarok templomi esküvőt meg felhajtást,ha a szülők ottvannak a polgári esküvőn és utána egy szolid vacsi,akkor az nekem elég,van jobb dolgom mint 200ból 150 idegen embert etetni,főleg hogy tudtommal neki is max 6 fő aki igazán számit a családjából.

Erre ő kijelentette hogy de ő templomi nélkül nem...

Ezen ne muljon végülis,de létezik,hogy egy templomba max 2 évente járó (akkoris csak a nagyi kedvéért) férfi mond ilyet?

2010. jún. 21. 06:27
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
A templomi esküvőt is lehet csak a násznagyok jelenlétében tartani. A nagy felhajtás ott sem kötelező. Talán a párod úgy gondolja,hogy szeretné Isten áldását is kérni a házasságotokra. Ha nem is jár templomba,azért még hihet Istenben,
2010. jún. 21. 06:40
 2/24 anonim ***** válasza:
83%

Lehet, hogy éppen a nagyi miatt. A vallásos emberek hiszik, hogy a házasságon akkor van áldás, ha az templomban köttetik.

Egyik rokonom elvett egy lányt, akiről nem is tudtam, hogy vallásos. A fiú biztos nem volt az. Görögkatolikus templomi szertartás volt, előtte jártak jegyesoktatásra, meg a srác megkeresztelkedett. Elmentünk az esküvőre. Min. 1 órás volt a szertartás. Ennek része volt, hogy a 2 méteres, kopasz, kigyurt srác fejére tettek egy aranykoronát.Majd szétröhögte magát a nézősereg, mert ismertük a fiú előéletét. Egyébként a házasságon nem volt áldás, mert így is elváltak már. Hát engem nem vettek volna rá, hogy templomban esküdjek. De ha csak így vett volna el a párom, ki tudja...

2010. jún. 21. 06:48
 3/24 A kérdező kommentje:

és olyan is van hogy templomi esküvő,megnézi aki akarja,de mi utána lelépünk?

a lagzi részétől nekem borsozik a hátam,pár éve anyám testvérének az esküvőjén megnézhettem mire képes a család (bár felét se ismerem,de ha lagzi,akkor "kötelező" lenne meghivni őket is)

2010. jún. 21. 06:50
 4/24 anonim ***** válasza:
59%

Nem hamvas lánykoromban mentem férjhez, ezért nem akartam hófehér ruhában lépkedni. A párom belement, hogy csak két tanuval, az anyakönyvvezető előtt fogadjunk örök hűséget. Ez 1974-ben volt -tehát működik a dolog. Otthon anyukám főzött egy fini vacsorát, s a tanúk feleségeivel nyolcan ünnepeltünk.

Azóta a két gyerekem is megházasodott. Az anyakönyvvezetőnél többen voltak, de a követő estebédre csak kb. 30 ember volt hivatalos.Nem volt élő zene, kiporciózott adagok voltak,meg korlátlan italfogyasztás, de mivel este 10-re véget ért, nem éltek vissza vele.

Viszont a vőm családjától kaptunk hideget, meleget, mert ők sátoros ünnepet akartak, élő zene, mifene. Szerencsére olyan csórók, hogy semmit nem invesztáltak a dologba, így mi diktáltunk.

Ők előtte tartottak a lányuknak esküvőt, felvettek 1 milliós kölcsönt, még ma is azt nyögik, mert a hőn óhajtott menyasszonytánc a felét se hozta vissza. Szóval akinek nem kottyan meg milliókat kidobálni, annak éri meg a rongyrázós lakodalom. Egyébként annak a pénznek van helye a házasságkötés utáni időkre.

2010. jún. 21. 07:01
 5/24 anonim ***** válasza:
65%

Én nem tudom, de nem tudnám az én lagzimat elképzelni h 30 emberrel, ég akkor sem, ha ők a hozzánk legközelebb álló emberkék. Elméletileg egyszer megyek férjhez és azt templomi (hagyomány, szokás) ceremóniával együtt sok meghivottal és egy fergetes mulatozással szeretném, ami meg is marad az embernek.És másnap azzal az örömmel szeretnék majd ébredni, hogy mindneki nagyon jól érezte magát velünk együtt persze.

De persze a ti elképzeléseteket is tiszteletben tartom, csak nekem nagyon furcsa volna..

2010. jún. 21. 07:15
 6/24 A kérdező kommentje:

páromnak is ilyen elképzelése van,templom,tömeg,miegymás...

csak abba nem gondol bele hogy valojában a szülőkön nagyszülőkön kivül senkivel nem tarjuk a kapcsolatot,akkor minek...

templom még oké,bár nem vagyok vallásos,de a lagzi...

2010. jún. 21. 07:18
 7/24 anonim ***** válasza:
86%

Ha neki ennyire fontos a templom, nagy lagzi, sok ember - te meg polgámesteri hivatalra, felhajtás nélkül, szük családi körre gondolsz, akkor az már elég probléma, hogy ennyire eltérö az igényetek.

Ebböl még jóval több lesz, mert utána minden hasonlo helyzetben újra vita lesz: a gyerekeket meg kell- e keresztelni, melyik vallást kapják, járjanak-e templomba, hittanra, stb?

MOst beszéljétek meg, hogy neki miért fontos, mert ha nem tudtok megegyezni, akkor vagy egész életben "beleegyezel" abba, amit ö akar, vagy nem lesz semmi értelmes a dologbol, és akkor jobb most szakitani.

2010. jún. 21. 07:27
 8/24 anonim ***** válasza:
49%
Túl leszel rajta, ha ez a béke ára. Minket is meghívtak már nagy lagzikba, bár éveken át egymásra sem telefonáltunk. Ilyenkor maguk elé teszik a papírt, összeírják az összes rokont, akit illik meghívni. Nekem rémes volt. Egy nagy teremben ment a tüc-tüc, alig volt 10 perc szünet, beszélgetni senkivel nem lehetett a zaj miatt. Idegen emberek hada, nyüzsgés, ricsaj.Pokoli olajszag, dögivel a zsíros kaják. Esküszöm, ha beállít 10 idegen ember, csak jóllakni, a kutya se tudta volna, hogy nem rokonok. Alig vártuk, hogy eljöjjön az éjfél, odaadjuk, amit szántunk, és léptünk is le.De ha nem megyünk el, akkor nagy sértődés lett volna belőle.Ha csak a szertartásra megyünk el, akkor meg sóherek vagyunk. Viszont azóta sem tudjuk, hogy élnek-e, halnak-e, van-e gyerekük.
2010. jún. 21. 07:34
 9/24 A kérdező kommentje:

annyira nem nagy vita ez,csak kompromisszum kell (ő megkapja a templomot meg felőlem ezer ember is nézheti,de "lazi" már csak szűk családdal legyen mondjuk 15fővel étteremben)

gyerek felőlem lehet keresztelve reformátusra,hittanra meg egy 7éves el tudja dönteni hogy akar-e járni,vagy sem

Templomba meg irtam h még párom is csak 2 évente kötelező jelleggel jár karácsonykor,utána is panaszkodik 2 napig,hogy odafagyott:d ezért csodálkoztam nagyon,sosem gondoltam hogy ő ilyet akar...

2010. jún. 21. 07:35
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Te úristen!!! Mennyi tökéletes párkapcsolatban élő ember létezik!!! Komolyan előző??? Szakitsanak azért mert a lagzival kapcsolatosan eltérő a véleményük?????!!!! Istenem istenem..jah és ebből kifolyólag majd semmin se fognak tudni megegyezni?? Mégis miből gondolod??Szerintem ez normélis mindenkinek nem egyforma a véleménye.. És egy házasság erről szól, hogy közös nevezőre kell jutni..És majd valakinek mindig engdenie kell, mert annyira tökéletes nem lesz , hogy mindenben megegyezzen a véleményük!!
2010. jún. 21. 07:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!