Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Komolyan ennyire rá vannak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Komolyan ennyire rá vannak kattanva a nők az eljegyzésre?

Figyelt kérdés

Sose voltam házasságpárti, sok a rossz tapasztalat a környezetemben. A kedvesem viszont totál rá van kattanva a házasság témára, mert neki az a család, meg anélkül nem akar gyereket.

Na most, ebből régebben is volt vitánk, mert én gyereket szeretnék, már benne vagyok a korban. Ő is mindig mondja, hogy nem akar idősen szülni. Aztán ehhez képest meg a házassághoz köti a gyerekvállalást.

Idővel azért szívesen elvenném. Ő az első, akinél ez eszembe jutott, exeknél soha.

Három éve vagyunk együtt, egy éve élünk együtt. Közös albérlet, a nulláról indultunk, most meg egész szép életünk van, szóval sok mindent letettünk az asztalra egy év alatt.

A múltkor egy nagy veszekedés után megint szóba került a téma. Hogy ő nem akar engem korlátozni meg leláncolni, de ha megkérem, akkor egy év múlva esküvő, meg a gyerek még legalább egy év, és ő 30 felett lesz, amit nem akar, és még nincs lakás, és ha nem jön össze a gyerek... szóval így évekre előre megtervezett mindent. Én megmondtam, hogy ennyire nem tudok előre gondolkodni. Meg így is mennyi mindent elértünk, nem értem, hogy miért ennyire elégedetlen.

Nyilván sz*rul esik, mert én is akarok családot. Most meg kb. betáblázná az életemet. Azért az esküvő sem két forint, nekünk meg lakásra kéne gyűjteni, hogy ne albérletben r*hadjunk. Tudom, hogy vannak álmai, milyen esküvőt szeretne, beszélgettünk már korábban. 50-60 fő legalább, és akkor az nem nagy esküvő. A végén elbőgte magát, hogy ő tornacipőben is hozzám jön, neki nem ez a lényeg. Meg hogy nem érdekli már az egész, nem kell neki a gyerekhez esküvő, csak akkor ne hazudjak neki, hogy én el akarom venni, mert én őt bizonytalanságban tartom.

(Amúgy annyi, hogy szoktam poénkodni vele, ha szóba kerül család előtt, hogy majd 80 évesen elveszem. Az anyja minden ünnepen ezzel nyaggat, most komolyan, mit kéne mondanom? De a kedvesemnek meg mindig mondom, hogy ő az első nő, akivel el tudnám képzelni, hogy megkérem.)

Na mindegy, akkor végül megnyugodott, ennyiben maradtunk.

Most haver megkérte a barátnője kezét egy év után. Én kísértem el gyűrűt választani az asszonynak, otthon meg nyilván elmeséltem, hol voltunk. Meg hogy neki nem is tudnám, mit válasszak, ha egyszer megkérném, annyi minden volt ott.

Erre így némán végighallgatott, majd elbőgte magát. Nem veszekedett meg semmi, csak így ült meg ömlött a könnye.

Én meg egyszerűen nem értem az egészet, most mi a fenét követtem el megint? Próbáltam jó fej lenni, meg elmesélni neki mit láttam, erre tessék.

Ennyire rá lenne indulva az eljegyzésre? Most komolyan nekem is vennem kéne egy gyűrűt, csak mert a haver?

Nyilván el akarom jegyezni, de annak, hogy így erőlteti, r*hadtul semmi értelme.

Tudom, nem lehet általánosítani, mert a nők sem egyformák, de valaki magyarázza el nekem ezt a házasodási mániát, mert már nem értem...

2018. febr. 5. 18:57
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
100%

Szóval 30-hoz közel ott tartasz, hogy nincs semmi terved a jövőre nézve, majd lesz ahogy lesz? Így akarsz gyereket?

Hitegeted a párod, és még poénkodsz is vele, mikor tudod, hogy neki ez érzékeny téma?

Aztán még komolyan megkérdezed, hogy mi rosszat tettél? :D

Hány évig akarod még halogatni? Hány évig akarod még rabolni az idejét, hogy vele vagy, de bízni már nem bízol benne, és nem akarod elvenni, hiába mondod, hogy de? Mire jó ez neked? Van fix punci, amíg nem találsz jobbat? :D

"nem hiszem, hogy attól leszek jó vagy rossz apa, hogy van-e gyűrű az édesanyja ujján"

És szerinted az jó apa, aki NAGY ÍVBEN TOJIK annak a vágyaira, igényeire, akit állítólag szeret? Gyereket is így fogsz nevelni?

"Megégettem már magam nagyon sokszor előtte. Kisemmiztek, megloptak, megcsaltak, idő kell, míg bízni tudok."

Ezekhez mi köze a párodnak? Ha olyannak nézed, aki ilyet tenne veled, akkor minek vagy vele? Normális ember elkerüli azokat, akiket aljas t@konynak lát, nem pedig kapcsolatban van velük.

"Mi van, ha nemet mond?"

Ezt ugye te se gondoltad komolyan, miután regényt írtál róla, hogy mennyire szeretne hozzád menni a barátnőd.

Meg most is épp neki könnyű, neked meg milyen nehéz - ő bőg, te meg elvagy mint Marci Hevesen. Mindjárt megsajnállak.

Ja, meg hárpia lesz? Neki szerinted mi a biztosíték arra, hogy nem leszel egy tohonya lusta tv előtt söröző "férfi", mint sokan? Vagy hogy nem fogod szétverni részegen, mint sokan?

Persze, lehet úgy is hozzáállni az élethez, hogy "másokkal ez van", meg hogy "Úristen mi lesz", de minek? Ebben mi a jó? Ennyi erővel mássz újra négykézláb, mint baba korodban, mert mi van, ha kétlábon elesel...

"Írtam fent is, hogy el akarom őt jegyezni"

Mese habbal. Ha akarnád, már rég megtetted volna.

Remélem kamuzol, és nem arról van szó, hogy magadat is átvered, és elhiszed ezt a sok marhaságot, amit itt összehordtál.

Gondold át az életed, és ezt a kapcsolatot.

Nagy problémák lehetnek veled az itt leírtak alapján.

2018. febr. 6. 11:02
 22/44 anonim ***** válasza:
100%
"Nyilván el akarom jegyezni," - ezt én se hiszem el, meg ő se.... de szerintem te se.
2018. febr. 6. 11:31
 23/44 anonim ***** válasza:
93%

"...egy gyerek komolyabb elkötelezettség, mint egy papír. Pontosan azért, mert a gyerekét nem hajítja el az ember." - De egy barátnő gond nélkül elhajítható ugyebár. Olyat pedig még senki nem hallott, hogy az "apa" elhagyta a saját gyerekét.

"De nem hiszem, hogy attól leszek jó vagy rossz apa, hogy van-e gyűrű az édesanyja ujján." - Ez igaz, viszont házasság nélkül apa se lesz belőled, legalábbis emellett a nő mellett biztosan nem.

"Megégettem már magam nagyon sokszor előtte. Kisemmiztek, megloptak, megcsaltak, idő kell, míg bízni tudok." - Ezekért a dolgokért miért a kedvesedet kell büntetni?

"egy nőnek ez könnyű... neki csak igent vagy nemet kell mondani" - Tényleg könnyű neki, főleg, hogy tőled a büdös életben nem fogja hallani azt a kérdést.

"Mi van, ha nemet mond? A megaláztatás csúcsa." - Ez komoly? :'D Arra vár, hogy végre megkérd. Bár ha lenne egy kis esze, keresne mást, aki tényleg el akarja kötelezni magát mellette, nem miattad sírna.

"Vagy hárpia lesz később." - Ez a kijelentésed bizonyítja, milyen önző vagy. Igen, benne van a pakliban. Ezért te úgy gondolkodsz, hogy ha élettársak lesztek és úgy válik hárpiává, te könnyen leléphetsz mellőle, nem kell a válással sz.rakodni. Ez a legfontosabb neked, a szabadságod. De akkor gyereket se várj tőle, mert az meg lehet hogy prostituált vagy bűnöző lesz később.

"Ziher, hogy ő se lenne boldog a hisztije miatt megkérve" - Eltaláltad, nem lenne az.

Mivel ebben sose fogtok kompromisszumot kötni (ugyanis nem lehet), az lenne a tisztességes, ha ezt megbeszélnétek, és elválnának útjaitok. Hadd legyen boldog valaki mással. Te meg keresd meg a buta tehénkédet, aki mindenben azt teszi amit te akarsz, és leborjazik neked utasításra.

2018. febr. 6. 12:18
 24/44 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó válaszadók, tökéletesen leírtátok én is pont így gondolom.
2018. febr. 6. 14:06
 25/44 anonim ***** válasza:
93%
Nem vagyok rákattanva, leszarom, de ha a páromnak fontos lenne, akkor simán hozzámennék - elvenném.
2018. febr. 6. 16:37
 26/44 anonim ***** válasza:
98%

De te valami rémesen sötét vagy.

1. a barátnőd tegnap hozzádmenne, mert SZERET

2. a gyereket BÁRMiKOr elhajíthatod - ha már ezzel példálóztál

3. ahhoz, hogy téged az EXEID átvertek, kihasználtak mi a fene köze van a bartnődnek? SEMMI, de ha szerinted ő is ilyen géerinctelen, akkor MIÉRt vagy vele?

4. más: aki hagyja magát felnőtt létére átverni és kihaszanálni, megalázni az megérdemli

5. és amúgy meg egy érzéketlen bunkó vagy, aki totálra leszarja, hogy a szerelme mit érez, és én a helyében nemhogy esküvőt nem akarnék veled, de el is hagytalak volna már rég

De vergődj csak, meg bizonygasd a dolgot, NEM lesz igazad.

2018. febr. 6. 16:44
 27/44 anonim ***** válasza:
93%
Így van. Jajj annyira utálom az ilyen pasikat. Nem tudom ez mire jó? Legalább engedd már el azt a szerencsétlent,hogy találjon magának egy olyan férfit, aki elveszi feleségül.
2018. febr. 6. 18:28
 28/44 anonim ***** válasza:
100%
2018. febr. 6. 19:07
 29/44 anonim ***** válasza:
100%

Szóval az szerinted elképzelhetetlen szcenárió, hogy mondjuk papír nélkül szül neked gyereket és úgy lesz hárpia?

Tulajdonképpen mindenféle buta kifogásokat hozol, hogy megindokold tulajdonképpen miért nem szeretnéd elvenni, miközben csak nem mered magadnak/neki bevallani, hogy nem akarod és kész. Ami egyébként sokkal tisztességesebb lenne, mint az idejét húzni.

2018. febr. 6. 19:52
 30/44 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van. Nem hisztizik, hanem szomorú, csalódott, és úgy érzi (jogosan), hogy csak hitegeted, és eszed ágában sincs feleségül venni, csak épp aktuális barátnőnek tartod akitől, ha meguntad könnyebben meg tudsz szabadulni, ha nem vagytok házasok. Ennyi a sztori.

Neki semmi köze nincs ahhoz, hogy te más nők által át lettél verve, ki lettél semmizve, meg lettél csalva. Ha meg nem bízol benne, és abban, hogy szeret és veled akar lenni, minek vagy vele? (a fix szexet leszámítva)

Ha igazán szeretnéd, bíznál és valóban azt éreznéd, hogy vele fogod leélni az életed, akkor nem okozna problémát aláírni a házassági papírt. De neked gondot okoz. Te kifogásokat keresel "mi van ha nemet mond" kész vicc. Mikor a szeme kifolyik annyit sír, hogy képtelen vagy a törvény előtt is felvállalni őt. Tiszteletlen vagy vele, és megalázod mások előtt. Hitegeted, várakoztatod, poénkodsz, gúnyolódsz vele, miközben tudod mennyire fontos neki, hogy házasságban éljen és úgy szüljön.

Természetesen igényesség kérdése (kinek mi), de tudod nem minden nő arra vágyik, hogy zabigyereket hozzon világra egy épp aktuális pasijának, egy olyan pasinak aki nem veszi komolyan, csak a jelenlegi csajának tartja, nincs semmi elképzelése a kapcsolat jövőjét illetően, csak halogatja a felelősségvállalást, semmi konkrét jelét nem adja, hogy elköteleződne felé. Ha gyereket szül és pl szétmentek, a gyerek terhe is az ő nyakába fog szakadni teljesen, a te életedben nem sok vizet zavar majd. Nevelni ő fogja. Ő fog nehezebben párt találni gyerekes anyukaként. Persze, hogy a gyerek kéne, a házasság meg nem....azzal lenne macera neked is, ha szabadulni akarsz.

Én megértem őt, hogy nem akar házasságon kívül szülni. A magam részéről, gyerektéma nélkül is otthagytam volna azt, aki nem szeret annyira, hogy hivatalosan felvállaljon feleségeként.

Nincs azzal gond, ha valaki nem akar házasodni, vannak akik életük végéig barátnőként/valaki pasijaként élnek együtt a párjukkal, de én nem olyan vagyok és egy ilyen emberrel egyszerűen nem egymást keressük, plusz nem tisztességes a másik idejét húzni. Csak ez a baj ezzel az egésszel amit te csinálsz. Szóval megértem a szomorúságát.

Ha el akarnád venni, már megkérted volna a kezét, de akár el is vehetted volna.

Aki ennyire nem tud, vagy nem akar előre tervezni a párjával, annak nagyon nem kéne gyereket vállalni egy ilyen kapcsolatba. Mert te csak azt írod, hogy el TUDNÁD képzelni vele az életed. Nem azt, hogy eleve ezért vagy még mindig ebben a kapcsolatban, mert VELE képzeled el az életed.

2018. febr. 7. 19:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!