Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Komolyan ennyire rá vannak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Komolyan ennyire rá vannak kattanva a nők az eljegyzésre?

Figyelt kérdés

Sose voltam házasságpárti, sok a rossz tapasztalat a környezetemben. A kedvesem viszont totál rá van kattanva a házasság témára, mert neki az a család, meg anélkül nem akar gyereket.

Na most, ebből régebben is volt vitánk, mert én gyereket szeretnék, már benne vagyok a korban. Ő is mindig mondja, hogy nem akar idősen szülni. Aztán ehhez képest meg a házassághoz köti a gyerekvállalást.

Idővel azért szívesen elvenném. Ő az első, akinél ez eszembe jutott, exeknél soha.

Három éve vagyunk együtt, egy éve élünk együtt. Közös albérlet, a nulláról indultunk, most meg egész szép életünk van, szóval sok mindent letettünk az asztalra egy év alatt.

A múltkor egy nagy veszekedés után megint szóba került a téma. Hogy ő nem akar engem korlátozni meg leláncolni, de ha megkérem, akkor egy év múlva esküvő, meg a gyerek még legalább egy év, és ő 30 felett lesz, amit nem akar, és még nincs lakás, és ha nem jön össze a gyerek... szóval így évekre előre megtervezett mindent. Én megmondtam, hogy ennyire nem tudok előre gondolkodni. Meg így is mennyi mindent elértünk, nem értem, hogy miért ennyire elégedetlen.

Nyilván sz*rul esik, mert én is akarok családot. Most meg kb. betáblázná az életemet. Azért az esküvő sem két forint, nekünk meg lakásra kéne gyűjteni, hogy ne albérletben r*hadjunk. Tudom, hogy vannak álmai, milyen esküvőt szeretne, beszélgettünk már korábban. 50-60 fő legalább, és akkor az nem nagy esküvő. A végén elbőgte magát, hogy ő tornacipőben is hozzám jön, neki nem ez a lényeg. Meg hogy nem érdekli már az egész, nem kell neki a gyerekhez esküvő, csak akkor ne hazudjak neki, hogy én el akarom venni, mert én őt bizonytalanságban tartom.

(Amúgy annyi, hogy szoktam poénkodni vele, ha szóba kerül család előtt, hogy majd 80 évesen elveszem. Az anyja minden ünnepen ezzel nyaggat, most komolyan, mit kéne mondanom? De a kedvesemnek meg mindig mondom, hogy ő az első nő, akivel el tudnám képzelni, hogy megkérem.)

Na mindegy, akkor végül megnyugodott, ennyiben maradtunk.

Most haver megkérte a barátnője kezét egy év után. Én kísértem el gyűrűt választani az asszonynak, otthon meg nyilván elmeséltem, hol voltunk. Meg hogy neki nem is tudnám, mit válasszak, ha egyszer megkérném, annyi minden volt ott.

Erre így némán végighallgatott, majd elbőgte magát. Nem veszekedett meg semmi, csak így ült meg ömlött a könnye.

Én meg egyszerűen nem értem az egészet, most mi a fenét követtem el megint? Próbáltam jó fej lenni, meg elmesélni neki mit láttam, erre tessék.

Ennyire rá lenne indulva az eljegyzésre? Most komolyan nekem is vennem kéne egy gyűrűt, csak mert a haver?

Nyilván el akarom jegyezni, de annak, hogy így erőlteti, r*hadtul semmi értelme.

Tudom, nem lehet általánosítani, mert a nők sem egyformák, de valaki magyarázza el nekem ezt a házasodási mániát, mert már nem értem...

2018. febr. 5. 18:57
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
99%

#10 Csak annak lehet vinni a fele vagyonát, aki olyan hülye, hogy át lehet verni. Házasság előtti vagyon különvagyonnak számít, amit akár egy házassági szerződéssel 100%-ban bebiztosíthat magának. Ha a nő ez ellen tiltakozna, na akkor lenne igazad, mert akkor ott tényleg valami ilyesmi van a háttérben.

Az ilyen facebookos tündérkék meg szerintem más kategória. Normális nő nem azért akar házasodni, hogy a közösségi oldalakon villogjon vele. Mindenki ismer ilyen embereket, de az értelmes nőkről valahogy megfeledkeztek.

2018. febr. 5. 19:50
 12/44 anonim ***** válasza:
6%

#11 normális nő nem ragaszkodik a házassághoz, mert nem veszi be a marketinget, és tudja hogy semmi értelme.

A házassági szerzőésről ne beszélj, a nők 99% úgy hagyná ott azt a férfit aki házassági szerződést akar, mint a huzat, de legalább is nem egyezne bele.

Ha nem így lenne, akkor mimdegyik házasság szerződve lenne, mert a férfiak látják mi megy, dehát nem tehetik.

A facebookos tündérkék pedig ma már az átlag női kategória. De régen is a felhajtásról szólt az esküvő, de ma a facebookkal még nagyobb hírverést lehet csinálni.

2018. febr. 5. 20:06
 13/44 anonim ***** válasza:
99%

#12 A házasság évszázadok óta létező dolog, régen kik voltak a marketingesek? Milyen statisztikai méréseket végeztél, mekkora mintával dolgoztál, hogy ezt a 99%-ot így ki mered jelenteni, elhanyagolva azt a tényt, hogy egy nőnek is lehet magasabb a fizetése és/vagy öröksége, jobb anyagi helyzete? Miért nem tehetik meg a férfiak a házassági szerződés megkötését? Ha nem megy bele a nő, mindenki csak jól jár; vagy ez esetben a férfiak érdekeit nézed, hogy akkor dobbant mellőle az állandó punci?

"A facebookos tündérkék pedig ma már az átlag női kategória" - sok van belőlük, de akkor ezek szerint osztod a "minden nő k..va" nézetet is? Miért gyűlölöd ennyire a nőket? Ebben az utolsó dologban lehet, hogy tévedek, de az írásaidból az jön le, hogy lenézed és utálod is őket.

2018. febr. 5. 20:15
 14/44 anonim ***** válasza:
100%
Most nem azért, kérdező, de ha egy mondhatni visszacsinálható dologgal (esküvő) nem vagy hajlandó elkötelezni magad a barátnőd mellett, mert "te még nem tudsz ennyire előre gondolkodni", akkor mégis hogy képzeled, hogy bármilyen nő, akinek 2-nél több IQ-ja van gyereket fog neked szülni, ami nem hogy egy éves, de minimum 18 éves előre tervezést igényel? Ráadásul nem is lehet olyan könnyedén "megszabadulni tőle", mint a nem kívánt házastárstól.
2018. febr. 5. 20:42
 15/44 anonim ***** válasza:
0%

#13 igen volt marketing, a vallási pszchózis, és terjesztői.

Hány házassági szerződésről hallottál? Nem sokról? Naugye.

Lehet magasabb fizetése, jobb anyagi helyzete, de túlnyomó részt nincs, ezért próbáljátok pl a házassággal bebiztosítani magatokat.

Jól járás az ha mindenki egyedül marad? Hát nem hiszem. Ha nélküled, és a hasonlók nélkül marad, az viszont tényleg jó.

Azt akarod mondani, hogyha a de férfi puncit akar akkor fizessen a házassággal? Na igen, te k*va vagy ahogy mondod, ez nem is kérdés, és ráadásul a gerinctelenebb fajtából, és az ilyeneket gyűlölöm. De azért szerencsére még nem minden nő olyan gerinctelen mint ti vagytok, bár erősen próbáljátok átnevelni őket is. Remélem a váláskor lehuúzott vagyon helyett csak cirmi és nyávi lesz a vígaszotok :)

Értsd meg, a férfiak nem a te eltartásodra, kiszolgálásodra léteznek.

2018. febr. 5. 21:36
 16/44 anonim ***** válasza:
96%

15#

Pörögsz mint a zománcos lavór. Ne pazarold az energiád: soha nem fog az a veszély fenyegetni, hogy nő akarjon tőled bármit. Nem hogy házasodni veled.

Megnyugodhatsz, teljes biztonságban vagy.

2018. febr. 5. 21:42
 17/44 anonim ***** válasza:
94%

#15 Férfi vagyok, te szerencsétlen nyomorék :D Ez nagy öngól volt most részedről, jót röhögtem. :DD

Azt hittem (ugyan miből is...), hogy le lehet folytatni egy értelmes vitát a témáról, de túl alpári vagy hozzá. Ha legalább kicsit megtanulnád tisztelni a nőket, talán kefélhetnél egy jót végre és nem fröcsögnél a gyűlölettől szüzikém.

2018. febr. 5. 22:03
 18/44 A kérdező kommentje:

Nos. Én azt gondolom, hogy egy gyerek komolyabb elkötelezettség, mint egy papír. Pontosan azért, mert a gyerekét nem hajítja el az ember. De nem hiszem, hogy attól leszek jó vagy rossz apa, hogy van-e gyűrű az édesanyja ujján.

Igen, sajnálom, nehezebben határozom el magam. Megégettem már magam nagyon sokszor előtte. Kisemmiztek, megloptak, megcsaltak, idő kell, míg bízni tudok. De ezeket mind tudja a kedvesem is.

Szerintem egy év után felelőtlenség házasodni. Ebben anno egyetértettünk, hogy együtt kell hozzá élni.

És nagyon sokszor mondtam el neki is, hogy ő az a nő, akit nem akarok elveszíteni. Vele le tudnám élni az életem.

De egy nőnek ez könnyű... neki csak igent vagy nemet kell mondani. Csak várni a megálmodott lánykérésre. Egy férfinak pedig nagy bátorság kell, hogy megkérje a nőt. Mi van, ha nemet mond? A megaláztatás csúcsa. Vagy hárpia lesz később. Ebbe nem gondolnak bele a nők.

Írtam fent is, hogy el akarom őt jegyezni, de ezt az erőltetést és a feltételekhez kötést nevetségesnek tartom. Ziher, hogy ő se lenne boldog a hisztije miatt megkérve, mert akkor meg jönne az aggódás, hogy most akkor akartam-e őt vagy csak azért mert ment a sírás. Ennek így semmi értelme.

Aki értelmesen válaszolt, annak köszönöm.

2018. febr. 6. 00:22
 19/44 anonim ***** válasza:
95%

Nem, nem minden nő. Én például amíg össze nem jöttem a párommal kifejezetten nem akartam megházasodni, viszont mivel ez neki fontos, találtam a házasságnak egy olyan értelmezését (szerelmünk ünneplése) ami mindkettőnknek szimpatikus, és ebben a szellemben megegyeztünk hogy megtörténik majd az esküvő ha itt az ideje. Én nem sietek sehova, majd elvesz ha akar, kettőnk közül úgyis ő szeretné jobban. Ennek fényében olvasd kérlek amit írok.

Ő házasságban szeretne csak gyereket szülni, ezt szokta meg, ezt jelenti neki a család, így érzi magát biztonságban. Ezen lehet jókat vitatkozni hogy egyetérünk-e vele, de felesleges. A ti kapcsolatotokban ketten vagytok, nektek kell eldönteni, és ő ehhez stabilan ragaszkodik. Két út van. Vagy megkéred, vagy nem. C verzió nyilván nem lehetséges.

Ha megkéred, beleegyezel hogy a gyerek előtt elveszed, azt tényleg mostanában lenne időszerű megtenni. Nem tervez irreálisan hosszan előre. Ha két év múlva 30 fölött lesz, most 28-29 éves lehet, egy három éves kapcsolatban. Ilyenkor tényleg számít hogy eltölt-e éveket egy kapcsolatban aminek nincs jövője, főleg ha nem akar későn szülni. És ilyenkor időszerű hosszútávú terveket csinálni. Tudnia kell hogy tőled megkapja-e azt amit szeretne az élettől, záros határidőn belül. Hogyhogy te nem tudsz 30 körül 2 évre előre tervezni egy nővel akivel elvileg gyereket szeretnél? A gyerek jóval több mint 2 éves projekt. És ugyanitt: 30 körül másban sincsenek távlati terveid, vagy csak ebben?

Ha nem akarod elvenni, vagy nem a gyerek előtt, azt is közöld vele egyenesen. Így, hogy lebegteted előtte hogy lehet hogy elveszed, tényleg bizonytalanságban tartod. Nyilván szeret, így ha lát esélyt arra hogy veled megélheti az álmát akkor veled akar maradni, viszont aaz ő elvei szerint fut ki az időből. Gondolj bele, ha még 5 évet üldögéltek előremozdulás nélkül, és akkorra elege lesz vagy kinyögöd hogy nem fogod elvenni, biztosan szétmentek. Ott fog állni 34 évesen, pasi nélkül, gyerek nélkül. Mondjuk egy év mire talál valakit, 3 mialatt megismeri, összecuccolnak, összeházasodnak és összejön a gyerek. 38 éves. Az akárhogy is nézem, késő. És miért? Mert te 8 évig, a számára kívánatos családalapító kor egészében "hitegetted".

Legyél vele egyenes kérlek, és mindenek előtt magaddal. 30 évesen itt az ideje előre tervezned, terveznetek, és egyeztetnetek ezeket a terveket. Mertha együtt terveztek el kell kezdenetek megvalósítani ezeket a terveket, viszont ha nem passzolnak össze és egyikőtök se hajlandó kompromisszumot kötni, akkor tényleg csak raboljátok egymás idejét.

2018. febr. 6. 02:36
 20/44 anonim ***** válasza:
100%

18#

Te úgy gondolsz a házasságra, mint egy gonosz varázslatra, ami után a nők hárpiáva változnak. Mint egy áldozatra, vagy arra, hogy ő győzött, te vesztettél.

Nem bízol benne, hogy nem fog megcsalni vagy kisemmizni? Akkor ennek tényleg semmi értelme. Búcsúzzatok el egymástól, ne rabold az idejét.

A nőknek könnyű, csak várni kell? Szerinted miért sírt? Biztos túl könnyű neki. Komolyan azt hiszed, hogy nemet mondana? Ne röhögtess.

Szerinted melyik nagyobb megaláztatás? Nemet mondani egy gyűrűre, vagy ott maradni egy gyerekkel egyedül? Olvastad már itt az oldalon, hogy általában hogy vélekednek az emberek arról a nőről, aki rosszul választotta meg, hogy kinek szül?

Mi a különbség a mostani életed és a házasság között? Egy aláírás és kiegyensúlyozott nő, aki boldogan szülne neked gyereket.

Viszont akár hiszed, akár nem, a barátnőd nem fogja melletted megvárni, hogy betöltse a 30-at. Valószínűleg heteken belül ki fog rakni, és keres egy olyan férfit, aki nincs ennyire bexarva, hogy elkötelezze magát mellette.

Te meg majd lesel, mint hal a szatyorban, hogy életed szerelme egy év múlva posztolja a boldog, nagypocakos fotókat - más oldalán.

Nektek nincs már dolgotok egymással. Olyan alapvető probléma van a kapcsolatban, ami értelmetlenné teszi a folytatást. A jó hír az, hogy nem lesz esküvő! Maradsz agglegény!

2018. febr. 6. 09:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!