Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Nem akar eljegyezni, vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem akar eljegyezni, vagy tényleg nem jött el az ideje?

Figyelt kérdés

9 éve leszünk együtt 3 hónap múlva,van már egy lassan 4 éves gyerekünk.

2 hónapja megkérdeztem tőle, illetve a tudtára adtam, hogy szeretnek esküvőt.

Nagyon ideges lett és mérges, hogy ilyen hülyeségekkel vagyok elfoglalva, meg hogy még nincsen itt az ideje. (????)

Amúgy, minden rendben nálunk.

Tudom, ez csak egy papír, de nekem fontos. Én szeretnék.

Ma is elküldtem neki egy videót vicces eljegyzesről, értette a célzást, mondta is, hogy tudta, hogy erre akarok rátérni.

Erőltetni tovább nem szeretném...így is 2x mondtam már.

Szerintem szimplán nem szeretné, ha a felesége lennék, úgy egyáltalán soha.

Pedig rendben vagyunk, de én értelmesebb vagyok, és általában mindig az van, amit ő akar. Egy nagyobb dolog van amit szeretnék és még az sem.

Nem szeretnék több millió forintos esküvőt, semmi ilyen.

Oké, most lakásfelújításban vagyunk, de a kérdés ingyen van és a gyűrű sem több, mint 25-30.000forint.

Igen, szomorú vagyok. Mindenki a környezetemben meg lett lepve, én meg csak vagyok.

Naponta 25.000ft-ot keres, ha akarta volna, már régen megtehette volna.

Nyáron megyünk a munkatársa esküvőjére, tokre fel van dobva tőle... Én úgy döntöttem

Nem maradok tovább 1 óránál, ha megyek.

Tök bénán hangzik, de igen, elsírom magam. Nem, nem vagyok hisztis, csak egyszerűen szomorú, hogy már van egy gyerekünk és meg ennyi sem járhat szàmomra.

Bocs, ha hosszú lett, de szerettem volna ezt megosztani így ismeretlenül.

Szerintetek a reakcióiból esélytelen, ugye?

2017. júl. 2. 16:25
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%
9 év és gyerek után nevetséges indok, hogy "nincs itt az ideje". Mégis mire vár, mi kell még, hogy "ideje legyen"? Majd ha a gyerek lediplomázik, vagy még akkor sem?
2017. júl. 3. 22:51
 22/40 anonim ***** válasza:
0%
Az esküvőn kívül hiányzik valami az életedből?
2017. júl. 3. 22:56
 23/40 anonim ***** válasza:
82%
22. Lehet nem vilàgos. Nem az esküvő a lényeg, hanem a törvényesített kapcsolat. Összetartozás jogilag is, hogy ne a pasija legyen, hanem a törvényes hozzàtartozója, a férje.
2017. júl. 3. 23:17
 24/40 anonim ***** válasza:
28%

A kérdező kérdése eljegyzésről szólt és esküvőről, nem családjogi paragrafusokról.

Az tényleg az emberi kapcsolatok mély degradációja, ha jogkövetkezményekként gondolunk rá.

Ha valakiben megbízol, azzal nem szerződést kötsz, hanem megegyeztek.

2017. júl. 3. 23:30
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
Van, akinek fontos az eljegyzés, esküvő, házasság, van, akinek nem. De a kérdésben szereplő pasi indoka, hogy miért nem lépi ezt meg, marhaság.
2017. júl. 4. 06:55
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

24.

Làtom nem sikerült megérteni. A kérdezőnek nem egy buli a fontos ( szerintem) , amit esküvőnek hívnak, hanem az hogy a pasija a hàzastàrsa legyen. Mit nem lehet ezen felfogni? Tetszik nem tetszik, a házassàg egy jogi formàja 2 ember kapcsolatànak akik egyébként nem rokonok, és vannak jogi következményei. Nem paragrafusokról írtam, hanem a tényeket. Ha viszont félreértettem a kérdező szàndékait és nem is az érdekli, hogy a pàrja a férje legyen, csak akar egy bulit, akkor viszont nem a hàzassàg fontos neki. Mert a hàzassàg lényege az amit leírtam. Nem degradàl le senki semmit, de még mindig ez a legszorosabb törvényes kapcsolati forma 2 ember között akik ugye egyébként nem rokonok.

2017. júl. 4. 11:00
 27/40 anonim ***** válasza:
19%

Közvetve vagy közvetlenül tízszer van benne említve az eljegyzés és az esküvő és egyszer, hogy felesége szeretne lenni a kérdező. Aláírom, hogy nem egy tudományos értékű megállapítás, de nekem az jött le, hogy a gyűrű kellene, meg a szép fehér ruha.

A házasság gyakorlatban már úgyis megvalósult, azon tényleg nincs sok akarnivaló már.

Azt viszont vitatom, hogy ez lenne a legszorosabb jogi kapocs két ember között.

Pl. kérdezőéknél is ott a gyerek. Nem úgy megy, hogy aláírok pár papírt és nem vagyok többé szülő, mert nem jött be a szitu. A gyerekek az igazi örökreszóló kötelék férfi és nő között.

Közös cégből, lakáshitelből is nehezebb kiszállni.

2017. júl. 4. 11:46
 28/40 anonim ***** válasza:
100%

Ha van gyerek, attól ők még nem feltétlenül fognak örökre együtt maradni,szóval ha a házasság nem, akkor a gyerek sem örök kapocs 2 ember között, csak egy esetleges szakítást nehezít meg, mert utána is folyamatosan tartaniuk kell a kapcsolatot. Már ha az apuka kíváncsi lesz a gyerekére.

Milyen házasság valósult meg? Nem házastársak. Barát- barátnő akik együtt élnek egy közös gyerekkel, ennyi. Ez nem házasság. Ha pl a pasi fogja magát és lelép, csak gyerektartásra kötelezhető (bár van ismerősöm aki még azt sem fizet), nincs a lelépésnek következménye a párja felé, nem kell elválni, nem hozzátartozói egymásnak hivatalosan.

Ha meg tényleg a buli a fontos, meg a gyűrű , meg hogy villogjon a barinők előtt, akkor az sajnálatos. De ezt a kérdést csak a kérdező tudja tisztázni, hogy most konkrétan akkor neki mi lenne a lényeg.

2017. júl. 4. 12:06
 29/40 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Teljesen jól látod. Nekem nem a csillogás lenne a fontos, hanem az összetartozás. Hogy őszinte legyek, frusztrált mikor az ismerőse azt mondta, hogy "és a feleséged"? Erre a válasz: nem, nem az, a barátnőm.

Nekem ez kellemetlen.

Ha szeret, akkor jogilag is elismer. Nem szeretnék nagy bulit, semmi puccos dolgot, csak egyet, hogy ő is akarja, őszintén.

Fájó dolog ez, rettentően, pláne, mikor ismeretlenek leírják, hogy hülye voltam, mielőtt szültem házasodni kellett volna. És ez mind igaz.

Az eljegyzés is fontos része, hiszen a szándék megvan és akar 1-2 éven belül megtörténhet az a bizonyos dolog.

Persze itt nem a 20 évig élünk jegyességbenre gondolok.

Most nem is számítok rá, meg amúgy sem mostmár egyáltalán.

Várok vele keveset, aztán minden bizonnyal befejezem ezt a kapcsolatot. Én őszintén szeretem, de ha neki ez fájdalom, hogy lépni jéne, akkor hagyom, találja meg a boldogságát. Fájni fog ez is természetesen, de ugye mondig mondják, ha elfogadod, akkor élj vele, ha nem , akkor hagyjd el.

Adok neki minimális időt, pár hónapot, ha ez nem történik meg, akkor végeztem.

:-(

Apum tudna segíteni, ha esetleg ilyenre kerülne a sor.

2017. júl. 4. 14:25
 30/40 anonim ***** válasza:
71%

Akkor jól gondoltam, hogy neked maga a házasság lenne fontos lényegében. Viszont ne haragudj, de ha már gyereket is szültél ebbe a kapcsolatba, akkor butaság amiatt elhagyni, hogy nem vesz feleségül. Akkor még megtehetted volna amikor még nem volt gyerek, de most már a te ilyen jellegű vágyaidat sajnos háttérbe kell szorítani a gyerek miatt, ha egyébként a kapcsolat jó és rendben van.

Ezért van az, hogy azon nők többsége akik házasságban szeretnének élni, csak házasságban esnek teherbe és szülnek gyereket. Mert akik a babát előbb vállalják, azok között igen kevés az olyan akit a pasija utólag elvesz. (gyerek után). Emiatt ne szakítsd el a gyereket az apjától. Tényleg nem akarlak megbántani ezzel, de sajnos nagyon önző dolog lenne részedről gyerekkel kilépni a kapcsolatból csak mert nem lehetsz a felesége. Ezt addig kellett volna megtenni amíg ketten vagytok. Ott volt a lehetőség.:(

2017. júl. 4. 14:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!