Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek erről?
A párommal nem vagyunk együtt egészen egy éve. Elég gyors ütemben haladt a kapcsolatunk már a megismerkedésünk óta, amivel semmi probléma. Az elejétől kezdve mind a ketten úgy érezzük, hogy egymással szeretnénk leélni az életünket. 4 hónap után várandós lettem, nagyon várjuk a kis jövevényt, szépen be is rendezkedtünk az érkezésére. Viszont szeretném, ha a párom megkérné a kezem. Szóba jött már a házasság, nincs ellenére neki sem. Mindkettőnk családja faggatott már minket az esküvőről, de azt felelte, hogy az anyagiak miatt nem vesz gyűrűt. Nem mondtam neki, mivel nem szeretném kikényszeríteni a lánykérést, de szerintem ez csak kifogás. Volt már egy hosszú kapcsolata, amiben eljegyezték egymást a lánnyal. Lehet ez az oka, hogy nem szánja rá magát?
Pedig nagy álma, hogy élete szerelmét fehér ruhában lássa az oltár elé vonulni. Én lennék nagyon türelmetlen? Mivel jön a baba jó érzés lenne számomra, ha megkérne.
Attól, hogy megtartjátok a babát, még nem biztos, hogy együtt is maradtok. Ez már nem a középkor, ahol el kell venni a nőt, ha terhes lett. Majd idővel kiderül, hogy megmaradtok-e egymás mellett, és ha eljön az ideje, még fog kérni.
Szerintem ha a szülés előtt úgyse lesz esküvő, majd akkor, ha a gyerek már 3-4 éves lesz. Általában ez a tendencia.
A legtöbb pasi nem akar házasodni addig, amíg nem mész vissza dolgozni, ami azért valahol érthető.
Egy dolgot értsetek meg lányok: leülni és értelmesen végigbeszélni, hogy mik a tervek nem erőltetés/kierőszakolás. Leültök és elmondod, hogy Te szeretnéd ha megkérné a kezed. Amíg ez nem történt meg ne vonj le messzemenő következtetéseket. Az eljegyzést illetően kétféle felfogás létezik:
a) szándéknyilatkozat, majd lesz esküvő ha minden adott lesz (anyagiak, egyéb körülmények, munka, lakás,autó és egy golden retriever)
b) egy éven belül esküvőt kell tartani különben semmit sem ér az egész és különben is mit szól a Marinéni.
Nem tudjuk, hogy a párod melyiket vallja, erről is klassz lenne ha beszélnétek. Ha az elsőt, simán eljegyezhet egy bizsu gyűrűvel és tarthattok esküvőt amikor már minden adott lesz hozzá amit Ti szeretnétek. Lehet köpködni de a mi karikagyűrűink és a kísérőgyűrű összesen nem került húszezer forintba és a nejem nem akadt fent rajta, boldog volt, hogy el akarom venni és már egy ideje házasok is vagyunk.
Valóban igazad van abban, hogy le kellene ülni és megbeszélni. Csak attól tartok, hogy ha elmondanám neki, akkor kizárólag azért kérne meg, mert én azt szeretném. És ezt érezném "kierőszakolásnak".
És abszolút nem vágyom drága gyűrűre sem, a szándék lenne számomra a lényeg. Ő viszont valószínűleg szeretne drága gyűrűt venni és megadni a módját, ha már megkér.
Egyébként én még esküvőre sem vágyom igazán, mielőtt Őt megismertem elleneztem a házasságot is. Csak jól esne egyszerűen a gesztus, hogy velem szeretné leélni az életét és kicsit elköteleződne mellettem.
Az eljegyzések, házasságok felbomolhatnak, de egy gyerek örök... szerintem ennél jobban elköteleződni egy férfi nem tud egy nő iránt! (teherbe ejt és veled nézz szembe az apaság kihívásaival).
Én 7 éve élek párkapcsolatban, és nem érzem, hogy ennél jobban is hozzám tartozna a párom, ha gyűrűt adna nekem. Tudom, hogy szeret ezt érzem a gesztusaiban, a mondataiban, a velem való törődésében. Ennél jobban már nem tudja bizonyítani, hogy komolyan velem akar élni és megöregedni. És én ezt tudom nagyon jól.
Nem lehet, hogy téged azért foglalkoztat ez, mert most a baba miatt mindenki nekiugrott ennek a kérdésnek? (Sajnos nálunk is volt ilyen időszak, mikor mindenki ezzel jött)
Valószínűleg azért foglalkoztat, mivel az ő és az én családom idősebb tagjai, szülők, nagyszülők is ezt firtatták...
És tudom, hogy szeret és velem akar lenni, és nagyon várja már az apaságot is.
Csak kicsit hülyének érzem magam, hogy én csinálok-e valamit rosszul (pedig megpróbálok mindent megtenni érte), hogy az én kezemet nem kéri meg, de egy előző kapcsolatában már eljegyzett egy lányt. Vagy ez nem az én hibám, egyszerűen mivel már egyszer csalódott megfontoltabban szeretné meglépni a mi kapcsolatunkban ugyanezt(?).
Újabb kifogás: nincs pénz gyűrűre. Aztán, ha azt mondja a nő, hogy neki nem is kell gyűrű, csak menjünk be két tanúval házasodni, akkor meg az a válasz, hogy "szeretné megadni a módját". Persze, pénz sosem lesz, mert mindig másra kell: új lakás, új autó, utazás anyóséknak, stb.
Így sosem lesz házasság, mert igazából az indok az, hogy a férfi nem akarja elvenni a nőt.
De kívánom, hogy ne így legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!