Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Karikagyűrű hordása a jegyesség alatt? Ti hogy csináltátok? Mi a véleményetek erről?
Csak másfél év múlva lesz az esküvő, 2017 őszére van kitűzve a dátum.
A vőlegényem köves gyűrűvel kérte meg a kezem, amit bal kézen hordok. De már kitaláltuk, milyen karikagyűrűket akarunk csináltatni, és amint lesz is rá egy kis időnk, meg is csináltatjuk.
Viszont a hordásában bizonytalan vagyok. Alapvetően ugye a jegyesség alatt azt is bal kézen szokás hordani, de nem szívesen venném fel a köves mellé a gyűrűs ujjamra, mert annyira szép ez a gyűrű így magában is.
Vőlegényem mondogatja inkább, hogy ő is nagyon szeretne már gyűrűt hordani a jegyesség alatt a bal kezén, ezért sürgetné inkább ő jobban, hogy megcsináltassuk.
És az esküvő után húznánk jobb kézre.
De attól is kicsit tartok, hogy ha már olyan sokáig hordtuk a gyűrűt, talán nem lesz olyan különleges felhúzni az esküvőn.
Meg úgy gondoltam, hogy a köves utána is maradna a bal kezemen, és csak a karikagyűrűt viselném a jobbon.
Az is felmerült opciónak, hogy csak a vőlegényem fogja hordani a jegyesség alatt a karikagyűrűt bal kézen, én pedig csak a köveset. Vagy ez nagyon fura megoldás?
Ti hogy csináltátok? Mi az "elfogadott"?
Az esküvő előtti héten lett meg a gyűrűnk, egy-kétszer az ujjunkra próbáltuk, de ennyi.
Mondjuk azóta meg már mindkettőnké a dobozában pihen, nem bírtuk megszokni :D
Nekünk esküvő előtt kb 1 héttel lett kész a karikagyűrűnk, mert plusz a férjemét picit utólag tágítani is kellett. Az eljegyzésünk viszont 17 hónappal korábban volt, szóval nem hordtuk (nem is akartuk). A férjem köves gyűrűvel kért meg, amit bal kézen hordok, neki pedig acélgyűrűje van, szintén bal kézen. Az esküvő óta pedig jobb kézen hordjuk a karikagyűrűinket. Ennyi.
Nincs elfogadott. Úgy csináljátok ahogy akarjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!