Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek korai lenne megkérnem a baratnom kezet? 4 éve vagyunk egyutt. En 20 eves vagyok a barátnőm pedig 19.
9-es: "hanem várunk még majd egy pár évet."
aztán minek vártok,ha szerinted akkora nagy ötlet a jegyesség/házasság, és úgy örülnél neki?! ez így marhára súlytalan és éretlen gondolkozás! fogadok veled egy láda pezsgőben, h. nem juttok el ti sem az oltárig... de gondolom, a barinők előtt villogni a gyűrűvel, és éveken át nyálazni az esküvői magazinokat, téged kielégít... ne délibábot kergess, hanem felnőttként viselkedj.
Mert a "ne itt egy gyűrű, de elvenni nem foglak azt felejtsd el" aztan marha romantikus. ..
( ok értem h ezt szépen akarod megfogalmazni)
Általában azt vallom, hogy pár év együttélés után ha minden stimmel, akkor nincs akadálya egy eljegyzésnek. Viszont esetetekben a korotok miatt mondom azt, hogy nem biztos, hogy most jó ötlet lenne. Személyes példámat nézve én 18-23 éves korom között változtam a legtöbbet, mivel évről évre új élethelyzetekben találtam magam, pedig "csak" tanultam az egyetemen. De először jött a tdk munka, aztán a diplomamunka, szigorlatok, államvizsga, mellette állást kerestem, találtam. Újabb és újabb közegekbe kerültem és sokat alakított a személyiségemen. Gimi utolsó évében jött össze az első komoly kapcsolatom, ami egyetem végére véget is ért, mivel addigra teljesen különbözőek lettünk személyiségben is, illetve hozzáállás tekintetében és a céljaink is eltérőek lettek, pedig 17 éves koromban még nagyon egy húron pendültünk.
Így én azt tanácsolom várj még a nagy kérdéssel. Ha mindketten tanultok a család nem fog ezen kiborulni. A barátnőddel pedig meg tudod felnőtt módjára beszélni, hogy egyetem befejezésekor ha minden oké, akkor "mehet a buli", ha szóvá teszi, hogy na mikor lesz már a nagykérdés. Viszont akkor tartsd is magad ehhez. Ez csak így működik.
Na nem terveztek összeházasodni 1-2 éven belül, akkor semmi értelme. 4-5 -6 évig jegyben járni nagyon komolytalan. Ha neki csak ez a biztosíték arra, hogy vele maradsz, hogy ott lesz egy gyűrű az ujján, és kiposztolhassa mutogatni a barátnőinek, az már régen rossz.
A lánykérés egy komoly dolog (annak kéne lennie). Annak a jele, hogy belátható időn belül össze akartok házasodni. Ha ez a szándék nincs meg, akkor értelmetlen.
szerintem nem a kor a lényeg. egyik dolog az,hogy jó pár éve járjatok és működjön. nálatok ez adott. másik dolog pedig,hogy eljegyzés után el szokták kezdeni szervezni az esküvőt. 1-2 éven belül pedig megtartják. ennek van szerintem értelme.
nekem is van olyan barátnőm, akit a barátja megkért 17 évesen. most 22 évesek és még mindig jegyesek,de még mindig tervben sincs az esküvő. az ilyennek szerintem nincs értelme és elég komolytalan is.
én is vágyok már az eljegyzésre,de a barátommal megbeszéltük,hogy még nem lennénk képesek kifizetni a tervezett esküvőt, várjuk még vele. olyankor kérjen meg,amikor tényleg el tudjuk kezdeni szervezni az esküvőt reális időn belül. ez most nekünk sem adott az egyetem miatt.
de nyilván te döntesz. ha nektek megfelel évekig jegyben járni,akkor kérd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!