Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Korai lenne az eljegyzés?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Korai lenne az eljegyzés?

Figyelt kérdés
23 éves fiú vagyok, a barátnőm 20 éves. 2 éve járunk, és nagyon szeretjük egymást, Mindketten úgy látjuk, hogy jobb lenne korán családot alapítani, mondjuk ha már ő is elvégezte a fősulit. Nem beszéltünk még ugyan eljegyzésről vele, csak pár haveromnak meséltem, hogy arra gondoltam, eljegyzem hamarosan. Szerintük korai, és ki is röhögtek. Én biztos vagyok a kapcsolatunkban, de kicsit gondolkodóba estem. Ti mit gondoltok?
2016. máj. 15. 20:51
 1/9 Költőnő? ***** válasza:
52%
Együtt éltek? Anélkül sztem felesleges.
2016. máj. 15. 20:57
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ igazából, hogy mennyire mélyen sikerült egymást megismerni. Van ismerősöm, aki srác, 23, hamarosan születik a második gyereke. Neki mindig is az volt az álma, hogy hamar családot alapítson, korán meg is ismerte a lányt, akinek szintén, ők úgy tűnik, boldogok. Én nem lennék képes ennyi idősen erre, de ha te felelősen úgy érzed, hogy tényleg megismerted már teljesen és nem csak a szerelem beszél belőled, akár működhet is.

Lehet, hogy kiröhögnek, számomra is túl korai, de ha jobban belegondolunk, szüleink is ilyen idősen kezdtek neki ezeknek, szóval nem kell nagyon messzire nyúlni a példákhoz.

Ismétlem magamat: egy a lényeg, hogy ne az legyen az egyetlen tény, hogy szeretitek egymást. Tegyél fel magadnak kérdéseket, mint például: vannak hibái? Ha erre nem a válasz, akkor semmiképp ne menj még bele ilyenbe, mert mindenkinek van, és ha te nem látod, mert "ő a tökéletes, a NAGY Ő", akkor még mindig csak a rózsaszín köd beszél belőled. Ez egy példa volt, nem akarom tovább szaporítani a szót, érted a lényeget.

2016. máj. 15. 21:02
 3/9 anonim ***** válasza:
60%

Ameddig nem éltek együtt legalább egy félévet, addig eszedbe se jusson. Sajnos okozhat sok meglepetést egy összebútorozás.. Hidd el, ez legyen a következő lécső, ne egyből az eljegyzés, ha már simán megy az együttélés utána mehet a gyűrű :)

L/25

2016. máj. 15. 22:07
 4/9 anonim ***** válasza:
50%

Szia!

Ha már együtt éltetek/éltek, akkor nem lenne korai, főleg, ha fiatalon szeretnétek családot alapítani. Persze ehhez jó, ha tudod, hogy a barátnőd is hogy áll ehhez a kérdéshez. (Mondjuk a leírtak alapján nem lenne baj.)

Viszont, ha nem éltetek még együtt, akkor javaslom, hogy azt lépjétek meg először, mert előjöhet néhány olyan dolog, ami másképp nem. Tapasztalatból mondom. Inkább így jöjjön a felszínre néhány rossz szokás, mert könnyebb esetleg kilépni, ha arról van szó.

De ha minden rendben köztetek, tudjátok is, hogy milyen együtt élni, a barátnőd is ezt szeretné, akkor

vágj bele. A haverokkal pedig ne foglalkozz, gyerekesen viselkedtek, ők nem úgy gondolkodnak, ahogy te.

Sok párt ismerek, akik fiatalon jegyezték el egymást, illetve házasodtak, és nagyon jól megvannak.

Arra pedig készülj fel, hogy meg fognak szólni páran, ha most kéred meg a lány kezét, de ugyanígy lesz, ha később teszed fel a kérdést. Ezekre a megszólásokra pedig ne is figyelj oda, mert úgysem tudják, hogy nektek milyen, csak károgni tudnak.

2016. máj. 16. 10:08
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem éltek együtt teljesen felesleges.
2016. máj. 16. 11:56
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

Azért röhögtek ki a haverjaid mert éretlenek egy eljegyzés komolysàgú kapcsolatra. Vagy akàr irigyek is lehetnek, hogy te ennyire szeretsz valakit.

Ha komolyan gondolod, hogy feleségül vennéd, és ez max 2 éven belül meg is történne akkor kérd meg. Ha még 4-6 évig jàrogatnàtok eljegyezve akkor felesleges, teljesen komolytalan lenne. Esküvő előtt mindenképp éljetek együtt, legalàbb pàr hónapot, hogy làssàtok úgy is működik e.

Nem minden pasi vàgyik arra, hogy végigdugja a fél orszàgot, hogy aztàn majd 30 utàn kapjon észbe és kezdene összekaparni egy rendes kapcsolatot... csak akkor màr a normàlisabb nők rég hàzasok vagy komoly kapcsolatuk van. Ilyenkor szoktak a férfiak panaszkodni, hogy nincsenek normàlis nők...

2016. máj. 16. 15:26
 7/9 anonim ***** válasza:
30%

Szia! :-) Szerintem nem korai, egyébként mindenki érzi saját magán, hogy mikor áll rá készen! Lehet valaki 23 évesen úgy érzi, hogy ideje megállapodni, de van aki 30-as éveiben se. Embere válogatja.

Én is azok közé tartozom, akiknek korábban eljött ez az érzés, én most kértem meg a barátnőm kezét, 25 vagyok, de pl. a haveri társaságom 90%-ának, akik szintén velem egy idősek, esze ágában sincs megnősülni, sőt komoly kapcsolatra sem vágynak.

De egyébként én is ajánlom előtte az összeköltözést!

2016. máj. 16. 21:49
 8/9 anonim ***** válasza:
35%
A haverjaid véleménye nem számít. De szerintem is először az együttélést kene kipróbálni...
2016. máj. 16. 22:00
 9/9 anonim ***** válasza:

Ez egy szint a párkapcsolatban. Akkor érdemes meglépni ha már együtt éltek egy ideje és tudatosul bennetek hogy együtt akarnak maradni mert minden működik, az esküvő szándékát jelzi.

Próbáljátok ki az együttélést, hogy hogy tudtok a pénzügyekről élesben döntéseket hozni, egyensúlyozni együtt a hétköznapokban, milyen egymáshoz alkalmazkodni és úgy együtt lenni hogy nincs hazamegyek akkor és a legjobb formámat látja a másik. Így meglátjátok hogy megy-e jóban-rosszban-egészségben-hányás/hasmenéses vírusos megbetegedésben és nyűgös-szürke hétköznapokban.

Évekig se érti meg csak jegyes lenni, akkor a legjobb ha utána 1-3 éven belül lesz esküvő is. Így nem nevetnek ki, mert ma már kb mindenki eljegyzi a másikat, persze hogy nem veszik komolyan így senki a dolgot, ha csak úgy lebeg után az egész.

Egyébként ha ezen átmentek akkor nem korai, mi is korán akarunk majd családot, de mi csak összeköltözés után fogunk eljegyzést tartani mert vicces az a szituáció hogy eljegyzitek egymást és mindenki megy haza a szüleihez... :D

2016. máj. 17. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!