Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » 20 és 21 évesek vagyunk....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

20 és 21 évesek vagyunk. Szerintetek korai lenne az eljegyzés?

Figyelt kérdés

20/N és 21/F.több mint 2 éve vagyunk együtt. én vagyok a nő. bevallom őszintén,hogy már vágynék legalább egy eljegyzésre. utána rá 1-2 évre meg esküvőre.

de a barátom szerint ez még korai .

nem is erőltetem tovább a témát, de kicsit bánt.

kicsit bennem van a félsz, hogy mi van, ha nem is akar később sem elvenni?

mert amikor beszélgettünk erről, nem mondott semmit,hogy hány év múlva tudná elképzelni.ez is aggaszt,hogy hány évet várjak, mire elhatározza magát? mi van, ha sosem akar majd megkérni?

én tényleg nem akarom kényszeríteni rá, magától kéne jönnie!

elég sok embert ismerek. van olyan a környezetemben, aki kevesebb ideje van együtt a párjával mint mi, de már házasok meg a baba is úton van... de több ismerősöm is már régen jegyben jár, pedig kevesebb ideje vannak együtt mint mi.

ti mit gondoltok? 20 és 21 évesen tényleg olyan korai az eljegyzés? hangsúlyozom mégegyszer,hogy az esküvőt eljegyzésre rá 1-2 évvel tartom ideálisnak. de még nagyon max 3 .

olyan ismerősöm is van, akik 5-6 éve együtt vannak és még mindig barát-barátnő státuszban vannak. nekem ez nagyon nem fekszik, nem szeretnék így járni.

amúgy nagyon szeretem a barátom és tényleg vele képzelném el a jövőm..

2016. ápr. 26. 12:42
1 2 3
 1/30 A kérdező kommentje:
amúgy dolgozik teljes munkaidőben, én csak részmunkaidőben,mert még 2 évig tanulok.
2016. ápr. 26. 12:43
 2/30 anonim ***** válasza:
64%
Miért ilyen fontos ez? Csak mert ismerőseid nagy része már eljegyezte egymást...? Na, pontosan emiatt a viselkedésed miatt kételkedik párod teljesen jogosan. Szörnyen gyerekes és önző ez az egész szitu. Semmi más indokot nem hoztál fel, csak másokkal hozakodtál elő. Kit érdekelnek? Talán már ott tartotok, hogy önállóan tartjátok fent magatokat? Közös ház, autó, gyermekvállalás gondolata? Ha nem, akkor semmi értelme az egésznek. Korai, mert nem tartotok ott érettségben, önállóságban, hogy erről érdemben szó legyen. Párod ezt jól látja, te pedig csak mások által lefestett, idealizált képet akarsz elérni mindenféle jelentős tartalom nélkül. Ne. Csak, ne.
2016. ápr. 26. 12:53
 3/30 anonim ***** válasza:
80%
Korai.
2016. ápr. 26. 12:53
 4/30 anonim ***** válasza:
75%
1-2 év még nem sok együttlét, sokszor még javában tombol a rózsaszín köd, meg a hormonok, ami viszont nem tart örökké, és amikor elmúlik ez, akkor jönnek a problémák, amiket vagy meg tudtok oldani közösen, mert van olyan szintű mély szeretet köztetek, és akkor tényleg sokáig együtt tudtok lenni, vagy nem, és elkezditek egymás hibáit kiemelni és szétmentek, ami szerintem sokkal rosszabb ha már el vagytok jegyezve/össze vagytok házasodva, mint amikor csak jártok. Állítom, hogy a nagyszámú válásnak az a fő oka, hogy elhamarkodottan, 1-2 év járás után már összeházasodnak. Én csak akkor kérném meg egy lány kezét, ha már felépítettünk valamit, amire tudunk közös jövőt építeni, van ahol ketten tudunk lakni, ketten meg tudjuk oldani a közös megélhetésünket, és megvannak azok a feltételek is, hogy gyereket tudjunk vállalni, és mindezt nem kicentizve, hanem akkor se kerüljünk bajba, ha valami váratlan esemény közbeszól. Az eljegyzés nagy dolog, az ember szeretné ha életre szólva, így nem árt ha nem csak a tomboló szerelemtől elvakulva lépitek meg, hanem higgadtan, racionálisan végiggondolva is, hogy mit is jelent az a "közösen eltervezett jövő".
2016. ápr. 26. 12:54
 5/30 anonim ***** válasza:
22%

Én 16 voltam, a párom 17 amikor összejöttünk. Most 20 és 21 évesek vagyunk, több mint 3 éve együtt, 6 hónapos terhes vagyok, és még mindig nem kérte meg a kezem. én ugyan azt érzem amit te, bár én nem bánnám, ha évekig jegyesek lennénk esküvő előtt. de úgy érzem a 'barát-barátnő' dolog olyan gyerekes, a mi kapcsolatunk már rég nem azon a szinten van. de nincs mit tenni, a párom még nem akar eljegyzést. próbálok beletörődni, majd megtörténik amikor megtörténik. egy időben nyaggattam vele kicsit, akkor éreztem, hogy idegesíti a téma. nem éri meg mindig felhozni. szóval szerintem nem korai, de ne piszkáld miatta a párod, mert nem lesz jó vége.

20N

2016. ápr. 26. 12:56
 6/30 anonim ***** válasza:
62%

Egyik legjobb barátom 20 éves korában jegyezte el a 19 éves barátnőjét, akkor 1 év együttlét után.

Most 23 éves és még mindig együtt vannak. Legyen nyugodtan eljegyzés nálatok is.

7/30 anonim ***** válasza:
57%
nem az, de 26 évesen elvált egy gyerekes anyukának lenni az gáz.
 8/30 anonim ***** válasza:
100%

>kicsit bennem van a félsz, hogy mi van, ha nem is akar később sem elvenni?

Nagyon rosszul teszed, ha a házasságot tekinted a jó és sikeres kapcsolat mérőszámának. Ne azzal foglalkozz, hogy házasság legyen belőle, hanem azzal, hogy jól működjön a kapcsolat, és akkor majd lesz jó alapotok a házasságra.

>de több ismerősöm is már régen jegyben jár, pedig kevesebb ideje vannak együtt mint mi.

Úgy tűnik, hogy te is a társadalmi elvárások miatt akarod a házasságot. Nem akarsz lemaradni a barátnőktől, nem akarsz csalódást okozni a szülőknek. Hagyd abba! A legnagyobb hülyeség ezen versenyezni, és sok lány mégis ezt csinálja. Akik még kevesebb ideje vannak együtt és már jegyesek, lehet, hogy elsietik. Ne másokhoz mérd magatokat!

>20 és 21 évesen tényleg olyan korai az eljegyzés?

Ez emberfüggő. Személy szerint én annak tartom, főleg úgy, hogy látszik rajtad, hogy külső kényszer vezet. Ráértek, nincs hova sietni. Nyugodtan beszéljetek róla, de ne terheld ezzel a barátodat. Lehet, hogy úgy általánosságban nem tudja még elképzelni a végleges elköteleződést, és nem segítesz azzal, ha így helyezel rá nyomást. Csak azzal foglalkozz, hogy működjön a kapcsolat és legyetek boldogok, a házassággal meg ráértek még.

2016. ápr. 26. 12:57
 9/30 anonim ***** válasza:
100%
Együtt éltek?
2016. ápr. 26. 12:59
 10/30 A kérdező kommentje:

azt kifelejtettem,hogy nála a családban nincs is olyan rokon, aki házas lenne. mindenki elvált 1-2-3x . szóval nem sok pozitív példa van arra,hogy érdemes megházasodni.

erre is gondoltam, hogy emiatt kételkedik.

egyébként nem szeretnék még gyereket,de ha igen, akkor mindenképpen házasságba. nem szeretnék a hivatalba bemenni bejelenteni,hogy ki az apa, hanem automatikusan a párom legyen beírva. de nyilván nem ezért szeretnék házasodni. de a gyerek témát biztosan nem szeretném addig, amíg csak barát-barátnő vagy akár jegyes státuszban vagyunk..

de ő viszont már olyat is mondott,hogy ő hamarabb szeretne gyereket, mint megházasodni.. nyilván mondtam,hogy én ebben nem leszek partner..

2016. ápr. 26. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!