Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » 20 és 21 évesek vagyunk....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

20 és 21 évesek vagyunk. Szerintetek korai lenne az eljegyzés?

Figyelt kérdés

20/N és 21/F.több mint 2 éve vagyunk együtt. én vagyok a nő. bevallom őszintén,hogy már vágynék legalább egy eljegyzésre. utána rá 1-2 évre meg esküvőre.

de a barátom szerint ez még korai .

nem is erőltetem tovább a témát, de kicsit bánt.

kicsit bennem van a félsz, hogy mi van, ha nem is akar később sem elvenni?

mert amikor beszélgettünk erről, nem mondott semmit,hogy hány év múlva tudná elképzelni.ez is aggaszt,hogy hány évet várjak, mire elhatározza magát? mi van, ha sosem akar majd megkérni?

én tényleg nem akarom kényszeríteni rá, magától kéne jönnie!

elég sok embert ismerek. van olyan a környezetemben, aki kevesebb ideje van együtt a párjával mint mi, de már házasok meg a baba is úton van... de több ismerősöm is már régen jegyben jár, pedig kevesebb ideje vannak együtt mint mi.

ti mit gondoltok? 20 és 21 évesen tényleg olyan korai az eljegyzés? hangsúlyozom mégegyszer,hogy az esküvőt eljegyzésre rá 1-2 évvel tartom ideálisnak. de még nagyon max 3 .

olyan ismerősöm is van, akik 5-6 éve együtt vannak és még mindig barát-barátnő státuszban vannak. nekem ez nagyon nem fekszik, nem szeretnék így járni.

amúgy nagyon szeretem a barátom és tényleg vele képzelném el a jövőm..

2016. ápr. 26. 12:42
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
71%
Sztem nem korai.
2016. ápr. 27. 10:35
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

A korotok önmagában még nem lenne probléma. A férjem pl 21 volt amikor megkért. 22 amikor házasodtunk. De mi nem mások miatt akartuk hanem mert nekünk így volt jó. Haveri körben meg van most 8 éves kapcsolat is mégsem házasok, mert nekik így jó, mert mindketten ezt akarták. Mi meg 6 évesek vagyunk és 4,5 éve házasok, mert ezt akartuk. Van akik már vagy 5 éve jegyben járnak és itt leragadtak...

Az lenne a lényeg, hogy te mit akarsz és a párod mit akar. Nem az, hogy a barátnőknek gyűrűje van, gyereke van, házasodik stb. A friss 1-2-3 éves kapcsolatra gyereket vállalni főleg fiatalon, 25 előtt szerintem alapból nem szerencsés. De ez már egyéni véleményem.

Nagy baj, hogy te mások kapcsolatától teszed függővé a sajátodat. Nem kell azért jegyesnek lenni mert a barátnők is azok. Az érveid nem valami erősek így.

Azt megértem, hogy nem akarsz 5-6 évig olyannal lenni aki nem vesz el, (én sem akartam volna) aztán meg találkozik egy másik csajjal akit 1-2 év alatt elvesz...sok ilyen van, én is ismerek ilyet. De ez is már a másik véglet.

Nem kell hogy ennyire elfajuljanak a dolgok. Ha 2-3 év múlva visszatérsz a témára még akkor is elég fiatal vagy ahhoz, hogy ha a pasid ellenkezik, neked viszont fontos a házasság, akkor tudj lépni az ügyben.

Hosszútávon azt kell átgondolnod, hogy te tudnál e adott esetben élettársi kapcsolatban élni életed végéig.

Ha nem, akkor 2-3 évet még rászánhatsz arra hogy várj. Többet szerintem felesleges, mert akkor csak te szívod meg. Az évek eltelnek, és ahogy idősebb lesz az ember, egyre nehezebb párt találni. Ilyen komoly és fontos dolgokban pedig nem érdemes kompromisszumot kötni, mert az mindenképp tüske marad. (mármint ha a pároddal maradnál, annak ellenére hogy nem vesz el, pedig te szeretnél házasságban élni). Ilyen lányt is ismerek aki inkább lemondott a házasságról, és sokat szomorkodik miatta, ő ezt megalázónak érzi..viszont már nem mer lelépni mert fél, hogy nem talál mást.

Az eljegyzés nem korai csak a korod miatt. A hozzáállásod miatt viszont igen.

2016. ápr. 27. 18:04
 23/30 anonim ***** válasza:
73%

Ha még nem szeretnél gyereket, akkor nem kell a házasságon görcsölnöd. Más lenne a kérdés, ha már szeretnél. Elég fura a mai társadalom hozzáállása ugyanis. Huszonévesen jönnek, hogy "még nem is éltél", meg "korai", ha meg harmincas lettél, és esetleg nem jön össze rögtön a baba, jönnek, hogy "a huszas éveidben kellett volna szülni", "nem akarnak szülni a mai nők" meg hasonlók. 25 évesen (esetleg elvált) anyukának lenni semmivel sem cikibb, mint 40 évesen óvodába vinni az első gyereked. (És ez nem csak a nőkre igaz, ismerőstől hallottam, hogy volt olyan, hogy anyuka nem ért rá, és az 50 körüli apuka ment az alsós gyerek szülőértekezletére, és a tanárnő azt hitte, hogy a nagypapa.)

Mostanában az a divat, hogy éljél, és aztán 35 körül vállalj családot, de én semmi rosszat nem látok abban, ha például valaki 20 évesen szül, és akkor megy utazgatni, világot látni, kezd bele új hobbiba, amikor a gyerek már 15 éves, ő meg még csak 35. Környezetemben több ilyen is van. Persze tanulni nehezebb a gyerek mellett, kell a család és barátok segítsége, viszont munkát találni könnyebb lehet egy már 5-6 éves gyerekkel, mint ha még azután gondolkodnál családalapításon.

Szerintem beszéld meg a pároddal, hogy ő hány évesen tervez megállapodni, hány évesen gondolkodik a gyerekvállaláson. Aztán egymáshoz igazodjatok, ne az elvárásokhoz.

2016. ápr. 28. 04:10
 24/30 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosnak bizonyultak. egy kommentre reagálnék külön

" Legalább 5-6 év munkaviszony, elég spórolt pénz(...)"

azért ez kicsit túlzásnak tartom,hogy szerinted 5-6 év munkaviszony kell egy házassághoz.miért? gyerekvállalás előtt is 1-2 év bejelentett munkaviszony kell. a házasságnak és az eljegyzésnek miért feltétele az 5-6 év munkaviszony? mikor menjen férjhez akkor az ember? 30 évesen? aztán további 5-6 év munkaviszony és jöhet a gyerek. már ha sikerül. ez a hozzállás nem igazán tetszett, de a többiek válaszát köszönöm.

még 1-2 évig jegelem a témát ,arra jutottam. de akkor már azért jó lenne, 4 év kapcsolat után,ráadásul addigra már én is végzek a suliban. ha utána sincs benne hajlandóság, akkor fogok elgondolkozni,hogy van -e jövőnk.most igazatok van, még úgyis a sulira kell koncentrálnom, esküvőre kva nehezen tudnánk gyűjteni. nyilván nem anyucival fizettetnénk ki, de szerintem ez ma már nem is "divat", az összes ismerősöm magának gyűjti rá a pénzt, nem mással fizetteti ki. ez a normális.

amit írt az egyik hozzászóló,hogy 5-6 évig jár valakivel a pasi, nem kéri meg, majd a következő barátnőjét elveszi feleségül egy éven belül. hát az annyira rossz, csak sajnálom az olyan lányokat akiknek ennyi időt elrabol az életükből a srác, aztán más meg gond nélkül elvesz..

2016. ápr. 28. 12:15
 25/30 anonim ***** válasza:
67%

"azért ez kicsit túlzásnak tartom,hogy szerinted 5-6 év munkaviszony kell egy házassághoz.miért?"

Azért, mert a felnőtt élet alapja a saját háztartás, életvitel, felelősség,és ehhez évek kellenek, mire kialakul. Lehet, hogy az 5-6 év túlzás,de egy 2-3 év tényleg nem ártana.

Még nagyon gyerekes vagy, valószínűleg ezért is nem érted, hogy önállónak lenni FELFLŐSSÉG, és az évek megváltoztatják az embert.

Ha vakon, gyerekfejjel belerohantok egy házasságba, és utána rátok szakad az anyagi, tényleges önállóság, annak sok esetben válás a vége, mert saját magatoknak egy olyan aspektusát nem ismeritek még, ami fontos lenne az elköteleződés eldöntésénél. Pl. hosszútávú céljaitok egyeznek-e, megegyezik-e a pénzkezelésetek, hogy képzelitek el a közös pénzügyeket, képesek vagytok-e a másikról gondoskodni ha kiesik a munkából, milyen anyagi céljaitok vannak és hogyan akarjátok azokat elérni, stb.

Erről mind szép és jó úgy beszélni, hogy nem kerestek, de onnéttól, hogy ti magatok dolgoztok meg a pénzért mindez drasztikusan megváltozik. És talán rájössz arra is, hogy egy esküvőt nem 2 fillér összedobni,sokan éveket spórolnak rá.

"gyerekvállalás előtt is 1-2 év bejelentett munkaviszony kell. a házasságnak és az eljegyzésnek miért feltétele az 5-6 év munkaviszony? mikor menjen férjhez akkor az ember?"30 évesen?"

Akkor menjen férjhez az ember, ha

- van keresete,önálló, önellátó,szülőktől független ember

- 2-3 éve együtt él a kiválasztottjában, harmonikus kapcsolatban

- a hosszútávú céljaik család és anyagiak terén egyeznek.

Ebből nálatok mi áll fenn? Mert esetleg az utolsó. Az együtt éltek-e kérdést kerülöd, illetve azt is, hogy dolgoztok-e. Tehát valószínűleg még a szülőknél élő tanulók vagytok...

"aztán további 5-6 év munkaviszony és jöhet a gyerek. már ha sikerül. ez a hozzállás nem igazán tetszett, de a többiek válaszát köszönöm."

Ilyet senki nem írt, erről te túlzol a felháborodottságodban, amiért 90%-ban nem neked tetsző válaszokat kaptál.

2016. ápr. 28. 12:25
 26/30 anonim ***** válasza:
64%
Még mindig nem tudjuk, hogy együtt éltek-e...
2016. ápr. 28. 12:26
 27/30 anonim ***** válasza:
Írta hogy még tanul, szóval se nem dolgozik, se nem élnek együtt. 2 év járogatás után sír az eljegyzésért...
2016. ápr. 28. 12:31
 28/30 A kérdező kommentje:

istenem tanuljatok már meg olvasni, mielőtt nekem estek...

"

A kérdező kommentje:

amúgy dolgozik teljes munkaidőben, én csak részmunkaidőben,mert még 2 évig tanulok.

# 1/27 Időpont tegnapelőtt 12:43 Privát üzenet"

írtam világosan, hogy a barátom már főállásban dolgozik , én meg részmunkaidőben.

együtt élünk, ezt valóban nem írtam le, de azt igen, hogy dolgozunk.. (még ha én nem is teljes munkaidőben, hiszen tanulok )

2016. ápr. 28. 14:07
 29/30 anonim ***** válasza:
71%

Egy esküvő valóban nem két fillér, tényleg. De ha a házasság a fontos, hogy hivatalosan összekösd az életed a szerelmeddel, akkor össze lehet hozni úgy is, hogy nem kell évekig kuporgatni a milliókat aztán azt kidobni az ablakon egy bulira.

Érdekes, mi az esküvőnk előtti fél éves együtt élésünk alatt összespóroltuk rá a pénzt, és nem 2 tanúval mentünk farmerban, hanem hétvégén (tehát nem volt ingyen) , voltak vendégek , család, barátok, kaja , pia, torta stb. Csak épp nem hívtuk meg az évente 1x látott rokonokat, a távoli nagybácsi valakijének a valakijét is stb stb, ezért 95 ezerből megoldottuk. Mindenki jól érezte magát, dicsérték a kaját is.

Szóval nem tudom mire van ez a felhajtás az esküvő ára körül. Csak akkor kerül milliókba, ha nagy puccparádét akar rendezni az ember. Az meg már rég nem a házasságról szól, hanem a magamutogatásról.

A kérdező pedig leírta, hogy mindketten dolgoznak, ő részmunkaidőben, a párja pedig teljesben, csak meg kéne tanulni olvasni.

2016. ápr. 28. 15:03
 30/30 A kérdező kommentje:

köszönöm utolsó! :)

amúgy amikor szóba jött az esküvő téma, akkor mi is ezt beszéltük, hogy csak a legközelibb hozzátartozókat hívjuk meg. nekem sem vágyam a több milliós buli.

2016. ápr. 28. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!