Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
6 éve vagyunk együtt a párommal, ő 33, én 24 éves vagyok. Még nem kérte meg a kezem. Vélemények? (többi lent)
Amikor először felhoztam a témát (egy évvel ezelőtt), azt mondta, hogy ő arra gondolt, hogy erre akkor kerülne sor, ha lediplomázom. Megbeszéltük, hogy ennek nincs igazán értelme, ha pár hónapon belül úgyis összeházasodnánk (minek költsünk eljegyzési gyűrűre pl), itt a szándék lenne a lényeg, hogy komolyan gondolja. Ezért abban állapodtunk meg, hogy megkér, mielőtt betöltené a 33-at. Ez májusban lesz. Ennek ellenére az az érzésem, hogy az egészhez úgy áll, mintha a fogát húznák. Azt, hogy most már tényleg el kéne menni ékszerüzletbe, én erőltettem, effektív meg is szerveztem az egészet, ki van választva a gyűrű, tudjuk az árát, megvan a méret, már csak el kellene mennie megrendelni. Mégis, most, hogy konkretizálódott a dolog, minden fontosabb lett, hirtelen bejött egy csomó "váratlan" kiadás, stb, elég esélytelennek látom a dolgot.
Megelőzendő az ezirányú kommenteket, leírom, hogy jövőre végzek egy elég komoly egyetemen, és nem lesz rossz fizetésem sem ebben a szakmában, tehát nem arról van szó, hogy a pénzére hajtanék, vagy bármi ilyesmi. Egyszerűen úgy érzem, hogy vagyunk már olyan szinten a kapcsolatunkban, hogy megtegyük ezt a lépést, hogy elhatározzuk magunkat és egyúttal a külvilág felé is mutassuk, hogy mi a szándékunk. Ráadásul ő bőven elég idős már ahhoz, hogy elkötelezze magát (mellesleg nem egy csapongó Don Juan típus amúgy sem).
Szóval az lenne a kérdésem, hogy szerintetek én vagyok türelmetlen, vagy van igazság abban, amit szeretnék? Szerintem feleslegesen pocsékoljuk egymás idejét, ha ennyi év nem volt elég ahhoz, hogy eldöntsük, hogy akarjuk-e ezt az egészet. Persze, voltak nálunk is hullámvölgyek, de mindig kikeveredtünk belőlük valahogy, meg egyébként is, hol nincsenek. A környezetemben egyre-másra jegyzik el, veszik feleségül egy-két évek után a lányokat, már totál nevetségesnek érzem magam, hogy egy relatíve idősebb pasi ennyire nem tudja elhatározni magát.
Mit gondoltok?
Mi is 6 éve vagyunk együtt egy hosszabb kihagyással, de ugyanúgy 24 éves vagyok, mint te, bár nekem a barátom 36 éves. Nálunk pedig épp ellenkezőleg van...ő erőlteti mindig ezt a házasság témát, hogy őszinte legyek, én kicsit félek a dologtól. Lehet, hogy jó ideje együtt vagyunk meg minden, de azért mégis fiatalnak gondolom magam ehhez. Ő meg kb alig várja, hogy elvegyen. Na én nem mondom, hogy nem szeretnék hozzá menni, de azért mégis ott van bennem a "de" szócska...szerintem ne parázz ezen..amúgy meg nekünk is többször meg volt beszélve, hogy na majd összeházasodunk meg stb. Amikor szétmentünk 1 évre, akkor spec egy jegyességet bontottunk fel.
Legutóbb abban maradtunk, hogy ha meg van a diplomám, majd utána. Nos, ez pedig idén lesz. Mintha tudnám, hogy ő az igazi, de mégsem akarom elhamarkodni...
Szerintem ne erőltesd ezt a témát neki, mert ezzel pont az ellenkezőjét fogod elérni. Egy kérdés: melyik gyűrűnek örülnél jobban: amit magától ad, vagy annak, amit ráerőltetsz? Mert ha ráerőlteted és így kér meg, az biztos, hogy nem lesz az igazi felhőtlen érzés.
"már csak meg kéne venni a gyűrűt, meg a kérdést feltenni, mégis jönnek a kifogások, azt viszont nem mondja, hogy nem akarja, hogy együtt legyünk." - csak ez a két lehetőség van, hogy vagy elvesz, vagy azt mondja, hogy ne legyetek együtt?...
"nem leszek munkanélküli, és lesz egzisztenciám"
Na hát ez az, h majd csak lesz. Amíg nincs, addig eltartott vagy, gyakorlatilag gyerek. Gyereket meg nem fog feleségül venni.
Jaj, ez a sok általánosítás!
A férfiak közt vannak olyanok, akik házasságpártiak, és olyanok is, akik képesek felfogni, hogy a nőknek fontos a házasság. Divat azt mondani, hogy "az csak egy papír", de ha ilyen jelentéktelen dolog lenne, nem félnének tőle annyian. Még egyszer hangsúlyozom, nem attól lesz valaki férfi, hogy ódzkodik a házasságtól.
Kérdező: hogy mi van a párod fejében, azt mi nem tudhatjuk, talán nem érzi magát elég érettnek a házasságra, talán azok a hullámvölgyek, amikről írtál, számára többet jelentettek. Talán nem biztos magában. És persze az is lehet, hogy szeretné ő megmondani, hogy mikor akarja megkérni a kezed. Ebben például szerintem te is hibás vagy, mert úgy veszem ki, elég rendesen rátelepedtél ezzel a témával - nem mintha nem értenék egyet azzal, hogy jogod van tudni, merre is tartotok tulajdonképpen. Talán le kéne ülni és őszintén megbeszélni, hogy mit szeretne ő és mit te, és hogy tudnátok az igényeket összeegyeztetni. Számomra elég kiábrándító lett volna, ha megvan, mely időpontig bezárólag kell megkérnem a feleségemet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!