Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek is elhamarkodom?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek is elhamarkodom?

Figyelt kérdés
27 éves vagyok és a barátnőm 29 éves és 1 éve vagyunk együtt és 3 hónapja költöztünk össze. Nagyon jól megvagyunk és az együttéléssel sincs semmi gondunk. Nála érzem azt, amit az előző barátnőimnél nem érzetem és tudom, hogy ő az igazi, akire szükségem van. Én már nagyon elszeretném jegyezni, de édesanyám szerint még túl korai és ez picit elgondolkodtatott, hogy lehet tényleg igaza van. Párommal 2-3 éven belül szeretnénk gyerekeket is, de én előtte feleségül akarom venni és csak utána a gyerekek. Én készen állok arra, hogy megkérjem a kezét és szerintem a párom is, de édesanyám most elbizonytalanított.

2015. szept. 20. 16:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Már nem azért, de ha édesanyád ennyire befolyásolni tud egy ilyen dologban, akkor nem igazán állsz még készen a házasságra...
2015. szept. 20. 16:47
 2/14 A kérdező kommentje:
Valahogy éreztem, hogy ez lesz az első, amit mondani fognak a kérdésemre...Nem befolyásol ebben édesanyám, csak elgondolkodtam rajta, hogy tényleg korai-e. Úgy mondod, mintha te amikor nagy kérdések előtt állsz és van egy elképzelésed és egy hozzád közel álló személy mond valami ellenkezőt, akkor nem gondolkozol el rajta...Szerintem ez egy normális reakció.
2015. szept. 20. 16:52
 3/14 anonim ***** válasza:
63%
Édesanyádnak abban igaza van, hogy 1 év alatt, 3 hónap együttéléssel még nem derült ki semmi arról, hogy hosszú távon együtt tudtok-e élni, és a szerelem csillapodásával valami erősebb alakul ki közöttetek, vagy elhidegültök. Elég idős vagy hozzá, hogy helyesen válassz partnert, de éppen emiatt azt is tudhatnád, egy év még nem garancia semmire. Megkérheted a kezét, ha akarod, de a házassággal jó várni legalább 3 évet, és gyereket csak akkor vállalni, amikor kiderül, hogy hosszú távon is képesek vagytok kitartani egymás mellett. Ne ess abba a hibába, hogy még a lángolás időszakában lakást vásároltok, házasodtok, majd gyereket vállaltok, mert az azt eredményezi, hogy minden el fogja vonni a figyelmet a kapcsolat esetleges problémáiról, és azok csak akkor fognak felszínre kerülni, amikor nincs semmi nagy dolog, külső inger, ami lefoglalja a gondolataitokat. A gyerek/gyerekek 2-3 éves korában pedig ott álltok egymással szemben, és nem értitek, hogyhogy hirtelen elromlott a kapcsolat, holott korábban sem volt jó, csak nem volt időtök észrevenni.
2015. szept. 20. 17:11
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ :)
2015. szept. 20. 17:13
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
ne feleselj fiam! húzd ki magad! csináld meg a leckéd! mosd meg a fogad! a zöldséget is edd meg!
2015. szept. 20. 17:24
 6/14 anonim ***** válasza:
62%

#3-as azért te se hiszed amit előadtál! Elmondom neked! 5 év mulva is elmesélheted ezt neki!

Kérdező! Anyukád nem tud elengedni. Hiába költöztetek össze 3 hónapja. Anyuci pici fiát szeretne!

Ha a lány is úgy gondolja állj a talpadra! Arra készülj fel! Nincs egyforma nap! Lesznek hullámvölgyek!

Haraggal sose feküdjetek le!

Türelem, őszinteség, kompromisszum készség.

2015. szept. 20. 17:44
 7/14 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem is arról van szó, hogy anyukàd fél , hogy ha megnősülsz, végleg elvàgod a köldökzsinórt. Enyszerűeh hatni próbàl rád, hogy ne kötelezd el magad. Nem akar elengedni. Szerintem ha biztos vagy, kérd meg a lànyt. Mi 1,5 év utàn hàzasodtunk. Nem azon múlik meddig vagytok együtt esküvő előtt. Ismerek 8 év utàn hàzasodott, majd 1 évre rà elvàltat, szòval nem ezen mùlik a hàzassàg tartòssàga, hanem rajtatok. A gyerekvàllalàst viszont nem érdemes elkapkodni.
2015. szept. 20. 18:56
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi idősen szerintem nem korai. Anyukád másképp látja a dolgokat, de ez az ő nézőpontja, nem mindig van igaza a szülőnek. Tinektek kell érezni és tudni, mi számotokra az ideális tempó. Ne hagyd magad elbizonytalanítani, hanem örülj, hogy megtaláltad a hozzád illő lányt.
2015. szept. 20. 18:59
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem lepődöm meg azon, hogy ezen a fórumon mindenki kényszeresen ragaszkodik ahhoz az állásponthoz, hogy minden anya magához akarja láncolni a fiát/lányát, nem pedig a legjobbat akarja neki, és ennek megfelelő tanácsokkal látja el. Bizonyára mindenki a saját tapasztalataiból indul ki, én viszont úgy gondolom, az lázad igazán, aki találva érzi magát, aki egyenrangú partnerként beszél a szüleivel, az viszont nem tartja szégyennek vagy elnyomásnak, ha meghallgatja a véleményüket, és talán még el is gondolkozik rajta. Tinikorban sem az a legfüggetlenebb, aki anyázza a szüleit a háza mögött, inkább arra utal, hogy úgy érzi, el kellene szakadnia, mert az a menő, de nem tud, és ezért a szüleire vetíti ki a dühét. Továbbra is úgy gondolom, 1 év kapcsolatra kár házasságot alapozni, hiszen az élet elég hosszú, nem marad le az ember semmiről, ha időt ad ahhoz, hogy megéljen egy-két hullámvölgyet a kapcsolat. Azért tartanak tovább a később kötött házasságok, mert a legtöbben már nem rohannak fejvesztve az oltár elé, megrészegülve attól, hogy végre felnőttek, hiszen házas emberek lettek.. Felnőttkorban az ember már tudja, hogy a körülmények mindig változnak, és nem az dönti el, mennyire lesznek jó páros, hogy a jelenben mennyire szeretik egymást, hanem az, hogy mennyire tudnak összhangban reagálni az élet alakította változásokkal szemben a jövőjükben. Ahhoz pedig bizony idő kell. Az első 1-2 év a lángolás ideje, akárhány éves legyen is az ember, minden életre szóló kötöttségbe csak a harmadik év után érdemes belevágni. Ettől függetlenül a lánykérés még nem kötelezi az embert semmire, a gyerekvállalással viszont jó, ha az eredeti tervnél maradtok, és csak a kapcsolat 3-4 évében kezdtek gondolkozni.
2015. szept. 20. 19:19
 10/14 anonim ***** válasza:
50%

#9-es

ne haragudj, de te le vagy ragadva!

Az élet nem olyan fekete-fehér ahogy gondolod. Nem tudom mi alapján gondolod amit irtál a más véleményen lévőkről.

De hogy ismét megcáfoljalak, egyben #7-es válaszához is csatlakozzak:

#3,#6-os vagyok.

Az első butaságod! Mundig jó volt a viszonyom szüleimmel. Anyukámmal megtudtam beszélni a csaj ügyeimet. Ugy hogy nem tudom miről beszélsz!

A párimat szilveszteri bulin ismertem meg. Márciusban eljegyeztük egymást. Szeptemberben esküdtünk.

Most 28.-án lesz 30 éve.

Rengeteg dolgon átmentünk.

De egymás szemébe nézve még mindig kitudjuk mondani "szerelmem".

Nem kell elvenni a kedvüket!

Azt senki nem tudja megmondani meddig fog tartani, csak az élet!

2015. szept. 21. 08:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!