Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem akarja az eljegyzést, a babát?
Nagyon szomorú vagyok. Félek, nagyon rossz irányba tart a kaocsolatunk. 2 éve élünk együtt, 3 éve vagyunk együtt. Ő a negyvenes évei közepén, én a harminas közepén.
Kb. egy éve megbeszéltük, hogy jöhet a baba, az eljegyzés, csak előbb 1-2 dolgot intézzünk még el. Azóta is semmi. Azóta is ragaszkodik ahhoz, hogy szedjem a fogamzásgátlót. Eljegyzés azóta sem történt. Sőt, még a szexuális életünknek is ártott, lassan heti egyszer, sőt lasan már csak kéthetente egyszer szeretkezünk. Ezt is nagyon keveslem, néha már a falat kaparom.
Szeretője biztos nincs. Arra gondoltam, hogy sok neki a házasság és gyerek téma, és ezért lett visszafogott a szex terén is. Mindig amikor felhozom, azt mondja, majd.Nemsokára.
De ez olyan, mintha odázni szeretné a dolgokat. Viszont már nem is vagyunk huszonévesek, hogy játszunk egymás idejével.
Amúgy nagyon jó ember, és szeret engem, és én is őt.
Szerintem ne várj nyár végéig. Minek? Hogy egy félévvel még tovább told az esetleges gyerekvállalást?
Most amúgy az a kérdés. Letudnád élni az életed gyerek nélkül? Mert mondod, van egzisztenciátok, gondolom neked jó állásod. Na majd most jön a lepontozás... én abbahagynám a fogamzásgátlót, és várnék míg teherbe esek. Eztán ő eldöntheti, hogy marad-e (nem fog) és egyedül nevelném fel. Nagyon jól tudom, hogy ez hazudozás, aljasság, és játszmázás, de ő mit csinál? Ugyanezt, csak fordítva. Hiteget, hazudozik, húzza az időt, mikor már nem lehet gyerek. Ilyen idősen nehéz úgy új kapcsolatot kezdeni, hogy könnyen találj egy normális párt, akit szeretsz, tényleg jó vele, és akkor még 1-2-3-4 év, mire jöhetne a baba, és tessék, már 40 felett vagy. Első gyerekkel. Talán még össze is jöhetne, de mi van a sok gátló tényezővel?
Én emiatt, hogy ne vegye el tőlem a gyermekáldás lehetőségét, nagyon szemét módon játszanék. Ez van. Ő szerintem ebben a történetben a rosszabb, mert "megnyomorít" egy másik embert ezzel.
Vagy, ha neked nem ennyire fontos a gyermekáldás, akkor szokj hozzá a gondolathoz, hogy nem lesz.
A beszélgetést pedig ne követelőzve, de halálosan komolyan, és nyugodt körülmények között, MIHAMARABB ejtsd meg.
"az én párom 38 éves (13 év a korkülönbség köztünk) és még nincs gyereke mivel 10 évig élt egy olyan nővel aki csak hitegette, s mindig a nem létező karrierjére fogta a dolgot. Úgyhogy légyszíves ne általánosíts!"
Hát, nézd, a 25 éves lányokkal se azért szoktak kezdeni a negyvenhez közelítő palik, mert rögtön gyereket akarnak, de te tudod.
Én erre azt írom amit szoktam hasonló kérdésnél. Ha el akarna venni, elvett volna már. Ha babát akarna, akkor nem kéne védekezned.
Gondold át, hogy neked mi a fontosabb. Házasság, gyerek, vagy a párod? Mert ez a halogatás csak annyit jelent, hogy húzza az időt. A te idődet. De nem akar elköteleződni melletted. Hiteget, várj , várj, aztán egyszer csak bejelenti hogy összejött egy huszonévessel és lelép.... te meg ott maradsz egyedül x évesen gyerek és házasság nélkül.
Egy nőnek egy idő után észre KELL vennie, hogy csak hitegetik.
Ne haragudj, kérdező, de szerintem nagyon gyorsan lépned kellene. Ha nőként 35 felé jársz, akkor nagyon hamar kifutsz abból az időből, hogy gyereket vállalhass.
A párod láthatóan nem akar elköteleződni melletted, és valószínűleg te is félsz "csak úgy" elhagyni őt.
Tedd fel magadnak először a kérdést, hogy mennyire szeretnél gyereket?
Utána ennek függvényében beszélj a barátoddal, hogy lépni kell, mert kifutsz az időből. Ha nem füllik a foga az apasághoz, és te úgy döntesz, hogy a gyerek fontosabb számodra, mint ő, akkor most azonnal hagyd ott, mert különben soha nem lesz gyereked.
Sok szerencsét, sok boldogságot!
Sziasztok, köszönöm a sok választ, és a kedvességetek.
Tegnap beszélgettünk. És, ahogy a 11-es válaszoló írta, tényleg egy trauma volt az oka a "halogatásnak". Megbeszéltük, hogy leteszem a gyógyszert, és jöhet a baba. Illetve először nődoki, kivizsgálás utána gyógyszer letétel és baba. Boldog vagyok. :-)
Sok boldogságot:)
A házasságról beszéltetek? Vagy az nem olyan fontos? Csak azért kérdezem, mert ha előbb gyereket szülsz, nem valószínű, hogy elvesz. Bár persze kivételek mindig vannak:)
Igen. Igazából mindent átbeszéltünk. Hogy nincs etetés, halogatás, csak a családi problémák miatt tényleg nem gondolt arra, hogy pont most kell meglépni, hanem "halogatta" a közeljövőre.
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!