Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mi ez a mánia, hogy eljegyzés/...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi ez a mánia, hogy eljegyzés/esküvő elött mindenképpen költözzön össze a pár?

Figyelt kérdés
Régebben (és most nem 50 évvel ezelöttre gondolok, csak 10-re) sem költöztek össze rögtön az emberek. És mégis jól megvannak egymással.
2015. febr. 12. 06:19
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
88%
nem mánia ez szerintem, csak mivel azt látni, hogy sok a válás, így ez egy próba, ha csúnya szó rá, ha nem.
2015. febr. 12. 09:20
 22/57 anonim ***** válasza:
91%

"Mert ez a normális. Régen egyházi/társadalmi nyomásra nem költöztek össze."

Azért ez ebben a formában nem igaz. Szüleim 87-ben házasodtak és még akkor sem volt szokás előtte összeköltözni, a szocializmusban meg kár vallási kényszereket keresni, mikor már ekkor válni is lazán lehetett.

Szerintem az okok inkább a begyűrűzött nyugati liberalizmusban keresendők. A család fogalma már nem olyan fontos, régen az volt, hogy amíg nem volt valaki házas, addig a szüleihez "tartozott", és így voltak egy család, majd miután megházasodott a fiatal, akkor úgy lettek új család. Ma már ez nincs: egyfelől, mert sokan nem tekintik a házasságot a család alapjának, másfelől a fiatalok huszonévesen kirepülnek a fészekből, albérletben élnek és a kényszer is ráviszi őket, hogy költözzenek össze, mert így könnyebb megélni.

Aztán van (egy szerint téves) felfogás, miszerint az összeköltözéssel majd még jobban megismerik egymást. Ezzel nekem az a problémám, hogy egy 40-50 évig tartó házasságot nem lehet lemodellezni néháhy évre. Akikkel beszéltem és régóta házasok, mind azt mondják, hogy a házasság is változik, nem ugyanaz friss házasként 15 éves házasként és 30 éves házasként. Tehát nem tudsz mit kipróbálni, illetve az a néhány dolog, amit igen, az igazán nem tenné szükségessé az összeköltözést. A másikat valóban megismerni krízishelyzetekben lehet, mivel egy vártatlan krízisben lehull az álca és ott derül ki ténylegesen, hogy mennyire tudjátok a közös problémákat megoldani. No, meg a másik a kommunikáció.

Egyébként nekem is van párom, és mi sem fogunk összeköltözni házasság előtt. Mi ezt így gondoljuk (egyébként nem vagyunk egyedül, mert több ilyen ismerős pár is van), gondolom, most ezért kapom is a lepontozást, meg biztosan "ostoba vagyok", de ettől függetlenül úgy gondolom, hogy mindenki úgy éljen, ahogy neki jó.

2015. febr. 12. 09:25
 23/57 Költőnő? ***** válasza:
81%
nem mánia, hanem mki úgy csinálja, ahogy jónak látja. Én személy szerint nem házasodnék olyannal akit nem ismerek minden szempontból, mert nálam a házasság nem ez a próbáljuk meg, lesz, ami lesz. Én ahhoz akarok hozzámenni, akivel valóban le szeretném élni az életem. És igenis lakva ismeri meg az ember a másikat.
2015. febr. 12. 09:30
 24/57 anonim ***** válasza:
47%

"Akikkel beszéltem és régóta házasok, mind azt mondják, hogy a házasság is változik, nem ugyanaz friss házasként 15 éves házasként és 30 éves házasként."

Ez igy van.

"Tehát nem tudsz mit kipróbálni, illetve az a néhány dolog, amit igen, az igazán nem tenné szükségessé az összeköltözést."

Nem tudsz mindent kiprobalni, de alapveto dolgokat viszont igen, ami szuksegesse teszi az osszekoltozest. Baromi fontos dolgok derulnek ki a masikrol, meg magadrol is, hogy mit tudsz toleralni es mit nem, mi az ami neked fontos, mi az ami idegesit. Hogy nem lehet lemodellezni 30 ev hazassagot, az nyilvanvalo, nem is ez a cel, viszont az alapveto hibakat ki lehet es ki is kell szurni.

"A másikat valóban megismerni krízishelyzetekben lehet, mivel egy vártatlan krízisben lehull az álca és ott derül ki ténylegesen, hogy mennyire tudjátok a közös problémákat megoldani.2

ez reszben igaz. a krizishelyzeten kivul meg van kismillio elethelyzet amirol semmit sem tudsz amig nem koltozol ossze.

"Egyébként nekem is van párom, és mi sem fogunk összeköltözni házasság előtt. "

Sok sikert az orosz ruletthez. Amugy ezzel kellett volna kezdeni, es akkor az elejetol tudjuk hogy most eppen a sajat helyzetedet magyarazod.

2015. febr. 12. 09:35
 25/57 anonim ***** válasza:
75%

"Tehát nem tudsz mit kipróbálni, illetve az a néhány dolog, amit igen, az igazán nem tenné szükségessé az összeköltözést."

mit nem? pl. ki hogy áll a pénzhez, igen lehet ezt amúgy is tudni, de ha neki fontosabb a 20. giccs mint a villanyszámla, ott baj van.

igény a tisztaságra. az hogy akkor kitakarít mikor átmész hozzá (vagy nem is ő?) az más mint mikor mindig kell.

azért 0/24ben együtt lenni keményebb tud lenni, mint cask minden másnap vagy akármi.

ha te így akarod, hajrá.

sose értettem mikor írják, hogy ők biza együtt alszanak 4 éjszakát és milyen jó... ja amíg valamennyik anyuci megfőzi az ebédet, és csak le kell vonszolni a popsit, és nem kell a pénzről sem gondolkozni....

2015. febr. 12. 09:41
 26/57 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat :)

igazából mondjuk magam sem tudom, hogy mi mellett állok... Az a sok traktálás, hogy össze kell költözni idegesít :p

viszont!!! Most megyek majd szeptemberbe fősulira, és szeretnék a páromhoz költözni, csak anyáék nem engedik meg, pedig sokkal jobb lenne, mint a kolesz.

2015. febr. 12. 09:48
 27/57 anonim ***** válasza:
67%

jaj mit akartok házasodni, ha anyád nem enged összeköltözni?

felnőtt vagy te?

2015. febr. 12. 09:51
 28/57 anonim ***** válasza:
100%

Azért vegyük azt is számításba, mai világban általában hitelre lesz a párnak saját lakása/háza, ha nincs olyan szerencsés helyzetben, hogy szülőknél lakva összespórolja, örököl, stb. Egy akár több évtizedes közös adósság.

Adott egy pár, akik több év albérletben együtt élés után döntenek úgy, hogy közös lakást/házat vesznek. Hitelt vesznek fel.

Van egy másik pár, akik ilyen-olyan okkal nem költöznek össze házasság előtt, így összeházasodnak, és vesznek egy lakást/házat hitelre.

Melyik párnak van nagyobb esélye a működő kapcsolatra? Ki kockáztat nagyobbat azzal, hogy mindjárt adósságba veri magát egy olyan emberrel, akivel egy percig nem élt együtt? Hm?

Lehet azzal jönni, hogy jaj, nem lehet mindenhez úgy állni, hogy vége lesz. De sajnos a statisztika mégis azt mutatja, hogy sok a válás, többen válnak el, mint ahányan házasodnak.

Én biztos meggondolnám, olyan emberrel vállalok-e ilyet, akit nem ismerek lakva...

2015. febr. 12. 09:53
 29/57 anonim ***** válasza:
86%

Kerdezo, ha te most mesz foiskolara, akkor elegge messze vagy meg az eskuvotol.

Ahogy lattad, en az osszekoltozes hive vagyok, de nem a te esetedben. Menj kollegiumba, ismerkedj, a kozepiskolas kapcsolatok amugy sem szoktak tulelni az egyetemre kerulest, es ez igy van jol.

2015. febr. 12. 09:59
 30/57 anonim ***** válasza:
18%

Dehogynem. 10 évvel ezelőtt már a 17 éves húgom is összecuccolt az aktuális pasijával...szóval szerintem egy kicsit le vagy maradva.

Igen is, minél hamarabb költözzön össze a pár..úgy ismeri meg csak igazán egymást két ember. Az, hogy heti 3x talizol pár órára a pároddal..az semmire sem jó, semmire sem elég.

2015. febr. 12. 10:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!