Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mi ez a mánia, hogy eljegyzés/...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi ez a mánia, hogy eljegyzés/esküvő elött mindenképpen költözzön össze a pár?

Figyelt kérdés
Régebben (és most nem 50 évvel ezelöttre gondolok, csak 10-re) sem költöztek össze rögtön az emberek. És mégis jól megvannak egymással.
2015. febr. 12. 06:19
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
70%

Mert ez a normális. Régen egyházi/társadalmi nyomásra nem költöztek össze. Már akkor is nagyon jó tudták, hogy "Lakva ismerszik meg az ember"

Össze kell költözni, addig igazából nem is ismered a másikat, hiába "alszotok" egymásnál, az nem ugyanaz.

És ha nem illetek össze, egyenesebb út egy szakítás, mint egy válóperes szenvedés, mert sanszos, hogy a másik fél(többnyire a nő) ki akar baszni veled.

2015. febr. 12. 06:29
 2/57 anonim ***** válasza:
82%

Régebben ahhoz mentél, akihez a családod akarta, és onnantól kezdve kss volt a neved.

Ha szr volt a házasság/másik fél, hát így jártál, max. szenvedtél 40-50 évet, de ez senkit nem érdekelt.

Jól megvannak, csak közben orrba-szájba mentek a félredgások, verés, stb.

Beteg dolog, ahogy pl. szüzen házasodni.

Értelmes ember először megismeri a másikat, amihez 1-2 ott alvás, meg beszélgetés édes kevés. Lehet, fél év alatt egymás agyára mentek, és ha más házasok vagytok, akkor az fsza. Bár igazad van, a válópereseknek is meg kell élni valamiből.

2015. febr. 12. 06:38
 3/57 A kérdező kommentje:

egyes, teljesen igazad van.

Kettes, pont azt mondtam, hogy nem olyan régen! Anyaék 20 éve házasok, nagyon jól megvannak, szinte tökéletes minden, és házasság ellött nem laktak együtt. Unokatesóm 4 éve házas, nem laktak együtt elötte, mégis nagyon jól elvannak.

2015. febr. 12. 06:44
 4/57 anonim ***** válasza:
85%

Van két jó példád, ez által általánosítasz.

Keresztapám mondta, hogy nem fogja engedni, hogy a lánya együtt élés nélkül esküdjön, mert a falujukban is 3 hónap után vált egy pár, akik előtte nem éltek együtt.

2015. febr. 12. 06:47
 5/57 anonim ***** válasza:
92%
Valóban, lakva ismeri meg a másikat az ember, ezt nem véletlenül mondják. Ma már szerencsére megengedhetik maguknak az emberek, hogy szerelemből házasodjanak, csak sokan elfelejtik, hogy egy dolog a szerelem, és teljesen más dolog a működő párkapcsolat. Hiába vannak oda egymásért, ha a hétköznapokban képtelenek egymást elviselni.
2015. febr. 12. 06:54
 6/57 anonim ***** válasza:
34%

A válaszokból is láthatod, hogy mennyire tévesen ítélik meg a mai fiatalok a régi időket. A háború óta más nem a szülők szabták meg, hogy kivel házasodj össze. A nők sem akarták a házasság előtt kiélni magukat, hanem szüzen mentek férjhez, és a legtöbb házasság ennek ellenére jó volt. Akkor nem hitték azt, amit ma: ha a szex jó, akkor jó lesz a házasság is.

Fontosabb volt, hogy megértsék egymást, azonos elvárásaik, céljaik legyenek, a gondjaikat megbeszélték egymással, szerették egymást és tolerálták a másik hibáit.

Ma csak a szex a fontos, a nők többsége állandóan féltékeny a párjára, a kommunikáció nem működik közöttük, és divat lett, hogy a házasság csak egy papír.

Egyre több pár válik el, és a gyerekek egyszülős családban nőnek fel, nincs előttük család-modell, hogy megtanulják hogyan kell egy másik emberrel együtt élni.

Nagyon sok gyerek úgy nő fel, hogy az elvált anya váltogatja a "párjait", mert ő boldog akar lenni. Az nem érdekli, hogy ez mennyire rossz hatással van a gyerekre.

Az a gyerek, aki ilyen körülmények között nő fel, ritkán tud egészséges párkapcsolatot keresni. Ezért hiszik azt, hogy a házasság előtt együtt kell élni.

2015. febr. 12. 06:55
 7/57 anonim ***** válasza:
97%

Mi nem éltünk igazából együtt előtte (esküvő előtt egy hónappal már ott lakott nálunk a párom de ennek más oka volt) Lassan 4 éve vagyunk házasok 7 éve együtt! Az biztos hogy alakultunk egymáshoz mióta együtt élünk/házasok vagyunk. Én inkább azt mondanám soha ne kösd össze az életed olyannal akivel még nem volt konfliktusod/vitád/veszekedésed. Ha meg tudjátok oldani szívből megbocsátani akkor később is menni fog. Ha meg az egyik játssza a tündi-bündit és nem mutatja ki a foga fehérjét na az a baj. Lehet hogy csak én fogom fel így, de mindenkinek vannak rossz napjai és ha egyszerre mindkét félnek abból valszeg vita lesz. Aztán annál jobb a kibékülős szex :) (nem úgy értem hogy még amikor dulifuli van nekiugrani az ágynak hanem bocsánatkérés megbeszélés után)

6# a jó szex kell a jó házassághoz! aki mást mond hazudik. én katolikus vagyok és olvastam könyvet a házasságról szintén keresztény szerzőtől és feketén fehéren már az első oldalakon le van írva hogy a jó szex a jó házassághoz kell és kész. az meg egy másik dolog hogy a jó és hosszú házassághoz csak a jó szex nem elég.

2015. febr. 12. 07:44
 8/57 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem értelmetlen az eljegyzés, ha mindkét fél külön lakik a szüleivel. Az semmi önálló lépést nem jelent így, hogy jegyesek lesznek.

Ha meg odaköltöznek egyik fél szüleihez, annak sincs sok értelme, hogy ekkor jegyeskednek, mert nem a szülők hátán kell ezt építeni.

Majd ha teremtenek egy saját közeget (összeköltöznek), akkor megléphetik egy újabb szintű kapcsolat érdekében.

A párommal én is most költöztem össze, talán majd a későbbiekben eljegyezzük egymást.

22N

2015. febr. 12. 07:53
 9/57 anonim ***** válasza:
74%
Kinek mik a lehetősége, úgy csinálja s ne a társadalom vagy bárki kedvéért ugorjon olyanba ami nem megoldható csak lemondásokkal stb. Az viszont tény, jobb együtt lenni/lakni, mert akkor jönnek elő az addig ügyesen elrejtett nyavaják... :) kevésbé lutri így a jövő.
2015. febr. 12. 07:55
 10/57 anonim ***** válasza:
77%
Ez nem mánia, hanem az emberek többségének alapvető. Nekem is az volt, és a vőlegényemnek is, hogy minél jobban megismerjük egymást mielőtt megkérné a kezem, vagy házasodnánk. Biztos vannak jó példák is arra, hogy valakik összeköltözés nélkül is, a mai napig jó házasságban élnek, évek óta, de sajnos negatív példa is van. Ismerek olyan párt (azaz volt házasok), akik 7 év után döntöttek úgy, hogy összeházasodnak, és az esküvő után költöztek össze szülői segítséggel. Rá 1 évre elváltak, mert a nő számára akkor egyértelműen kiderült, hogy mint férfira a mindennapokban nem tud felnézni a párjára, és hogy teljesen olyan volt neki, mintha összeköltözött volna a testvérével. Eléltek szépen, csak sajnos egymás mellett, és nem együtt. Én is amondó vagyok, hogy lakva ismeri meg egymást igazán a pár, teljesen más az, hogy néha ott alszanak egymásnál, egy kis szobában, meg anyu apu is otthon stb.
2015. febr. 12. 08:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!