Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi ez a mánia, hogy eljegyzés/esküvő elött mindenképpen költözzön össze a pár?
Mert ez a normális. Régen egyházi/társadalmi nyomásra nem költöztek össze. Már akkor is nagyon jó tudták, hogy "Lakva ismerszik meg az ember"
Össze kell költözni, addig igazából nem is ismered a másikat, hiába "alszotok" egymásnál, az nem ugyanaz.
És ha nem illetek össze, egyenesebb út egy szakítás, mint egy válóperes szenvedés, mert sanszos, hogy a másik fél(többnyire a nő) ki akar baszni veled.
Régebben ahhoz mentél, akihez a családod akarta, és onnantól kezdve kss volt a neved.
Ha szr volt a házasság/másik fél, hát így jártál, max. szenvedtél 40-50 évet, de ez senkit nem érdekelt.
Jól megvannak, csak közben orrba-szájba mentek a félredgások, verés, stb.
Beteg dolog, ahogy pl. szüzen házasodni.
Értelmes ember először megismeri a másikat, amihez 1-2 ott alvás, meg beszélgetés édes kevés. Lehet, fél év alatt egymás agyára mentek, és ha más házasok vagytok, akkor az fsza. Bár igazad van, a válópereseknek is meg kell élni valamiből.
egyes, teljesen igazad van.
Kettes, pont azt mondtam, hogy nem olyan régen! Anyaék 20 éve házasok, nagyon jól megvannak, szinte tökéletes minden, és házasság ellött nem laktak együtt. Unokatesóm 4 éve házas, nem laktak együtt elötte, mégis nagyon jól elvannak.
Van két jó példád, ez által általánosítasz.
Keresztapám mondta, hogy nem fogja engedni, hogy a lánya együtt élés nélkül esküdjön, mert a falujukban is 3 hónap után vált egy pár, akik előtte nem éltek együtt.
A válaszokból is láthatod, hogy mennyire tévesen ítélik meg a mai fiatalok a régi időket. A háború óta más nem a szülők szabták meg, hogy kivel házasodj össze. A nők sem akarták a házasság előtt kiélni magukat, hanem szüzen mentek férjhez, és a legtöbb házasság ennek ellenére jó volt. Akkor nem hitték azt, amit ma: ha a szex jó, akkor jó lesz a házasság is.
Fontosabb volt, hogy megértsék egymást, azonos elvárásaik, céljaik legyenek, a gondjaikat megbeszélték egymással, szerették egymást és tolerálták a másik hibáit.
Ma csak a szex a fontos, a nők többsége állandóan féltékeny a párjára, a kommunikáció nem működik közöttük, és divat lett, hogy a házasság csak egy papír.
Egyre több pár válik el, és a gyerekek egyszülős családban nőnek fel, nincs előttük család-modell, hogy megtanulják hogyan kell egy másik emberrel együtt élni.
Nagyon sok gyerek úgy nő fel, hogy az elvált anya váltogatja a "párjait", mert ő boldog akar lenni. Az nem érdekli, hogy ez mennyire rossz hatással van a gyerekre.
Az a gyerek, aki ilyen körülmények között nő fel, ritkán tud egészséges párkapcsolatot keresni. Ezért hiszik azt, hogy a házasság előtt együtt kell élni.
Mi nem éltünk igazából együtt előtte (esküvő előtt egy hónappal már ott lakott nálunk a párom de ennek más oka volt) Lassan 4 éve vagyunk házasok 7 éve együtt! Az biztos hogy alakultunk egymáshoz mióta együtt élünk/házasok vagyunk. Én inkább azt mondanám soha ne kösd össze az életed olyannal akivel még nem volt konfliktusod/vitád/veszekedésed. Ha meg tudjátok oldani szívből megbocsátani akkor később is menni fog. Ha meg az egyik játssza a tündi-bündit és nem mutatja ki a foga fehérjét na az a baj. Lehet hogy csak én fogom fel így, de mindenkinek vannak rossz napjai és ha egyszerre mindkét félnek abból valszeg vita lesz. Aztán annál jobb a kibékülős szex :) (nem úgy értem hogy még amikor dulifuli van nekiugrani az ágynak hanem bocsánatkérés megbeszélés után)
6# a jó szex kell a jó házassághoz! aki mást mond hazudik. én katolikus vagyok és olvastam könyvet a házasságról szintén keresztény szerzőtől és feketén fehéren már az első oldalakon le van írva hogy a jó szex a jó házassághoz kell és kész. az meg egy másik dolog hogy a jó és hosszú házassághoz csak a jó szex nem elég.
Szerintem értelmetlen az eljegyzés, ha mindkét fél külön lakik a szüleivel. Az semmi önálló lépést nem jelent így, hogy jegyesek lesznek.
Ha meg odaköltöznek egyik fél szüleihez, annak sincs sok értelme, hogy ekkor jegyeskednek, mert nem a szülők hátán kell ezt építeni.
Majd ha teremtenek egy saját közeget (összeköltöznek), akkor megléphetik egy újabb szintű kapcsolat érdekében.
A párommal én is most költöztem össze, talán majd a későbbiekben eljegyezzük egymást.
22N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!