Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mi ez a mánia, hogy eljegyzés/...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi ez a mánia, hogy eljegyzés/esküvő elött mindenképpen költözzön össze a pár?

Figyelt kérdés
Régebben (és most nem 50 évvel ezelöttre gondolok, csak 10-re) sem költöztek össze rögtön az emberek. És mégis jól megvannak egymással.
2015. febr. 12. 06:19
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
81%

"Anyaék 20 éve házasok, nagyon jól megvannak, szinte tökéletes minden, és házasság ellött nem laktak együtt. Unokatesóm 4 éve házas, nem laktak együtt elötte, mégis nagyon jól elvannak."

Aha, es hany olyan peldat tudsz, amikor nem eltek egyutt es kinszenvedes lett a hazassag? Sokkal tobb ilyen eset van.

Nem a kozepkorban elunk hogy valami buta vallas buta eloirasait kovessuk. Mielott egesz eletere elkotelezed valaki mellett magad, ismerd meg. Ha nem elsz vele egyutt, nem tudod megismerni, es ez nem elsosorban a szexrol szol. felelos ember felelos dontest hoz, nem pedig hazardizorik.

Aki hazassag elott nem szexel a parjaval az meg egyenesen beteg.

2015. febr. 12. 08:15
 12/57 anonim ***** válasza:
84%
10 évvel ezelőtt is teljesen megszokott és normális volt, hogy a párok együtt éltek.
2015. febr. 12. 08:19
 13/57 anonim ***** válasza:
11%
Ennyi erővel egy csöveshez is kijárhatsz főzni meg takarítani rá, aztán hozzámehetsz...pont ugyanannyira ismernéd.
2015. febr. 12. 08:20
 14/57 anonim ***** válasza:
90%

Én is együttélés párti vagyok. (nyilván azért mert az én környezetembe erre van több jó és a házasság utáni összeköltözésre több rossz példa).

Azt gondolom az biztosan nem árt egy kapcsolatnak, ha az ember jobban megismeri a párját akivel le karja élni az életét. És annál nincs jobb módja ennek, mint amikor együtt élnek. Olyankor nem csak a rózsaszín köd van, hanem vannak rossz napok, van, hogy a másik fáradt, ingerült. Kiderül, hogy tudják-e egyáltalán kezelni a konfliktusokat illetve képesek-e együtt megoldani a problémákat. Szerintem a házasság előtti együttélés nem feltétele a házasságnak (hiszen mindenki látott erre jó példát is), de biztosan segít abban, hogy jobban megismerjük a másikat.

2015. febr. 12. 08:28
 15/57 anonim ***** válasza:
37%

"Régebben (és most nem 50 évvel ezelöttre gondolok, csak 10-re"

10 év nem volt régen és rosszul gondolod. Sokkal régebb óta az a jellemző, hogy a párok bizony összeköltöznek mielőtt úgy döntenek, hogy házasság lesz (vagy sem belőle, mert sokaknak elég az együttélés). Már a szüleid 20 éve is szembementek az akkor jellemző "trenddel", amikor NEM költöztek előbb össze.

2015. febr. 12. 08:39
 16/57 anonim ***** válasza:
87%

"Régebben (és most nem 50 évvel ezelöttre gondolok, csak 10-re) sem költöztek össze rögtön az emberek."

LOL, ezt a 10et eszre sem vettem :)

Dehogynem mar 30 eve is ossztekoltoztek, ha tehettek, nemhogy 10 eve! Ne rohogtess mar. Mi 15 eve vagyunk hazasok, elotte 4 evig jartunk egyutt, es 2 evig egyutt laktunk, eloszor kollegiumban, aztan kozos lakasban.

El sem tudom kepzelni hogy ugy vegyek el valakit, hogy nem laktam vele egyutt, nem ismerem az ertekrendjet, nem tudom milyen az amikor morcosan reggel kikel az agybol, esatobbi.

Ha csak alkalomszeruen talalkoztok, akkor mindenki a jobb oldalat mutatja, marhara nem ismered hogy milyen ember valojaban.

Anyosom is igy ment ferjhez, oriasi szerelem es udvarlas, persze csak hetvegenkent es szuloi felugyelet alatt, semmi szex. Aztan hazassag, gyors teherbeeses, aztan meg hazamenekules a 3 honapos kisbabaval (a nejemmel), mert kiderult hogy a ficko alkoholista, es agressziv amikor iszik. Csak amikor udvarolni jart akkor nem ivott...

Masik ismerosom tobb ev udvarlas utan osszekoltozes nelkul ment ferjhez, a naszutrol mar kulon jottek vissza...

ezer ilyen pelda van.

2015. febr. 12. 08:54
 17/57 anonim ***** válasza:
41%

Hát nem tudom, én kb. 15 éve ismertem meg az első igazit, 3-4 év után költöztünk össze, akkor kérte meg a kezem (2 év együttélés után) amikor már elegem lett és nem tudtam elviselni együttélve vele és 2 év alatt annyira visszafordíthatatlan lett, hogy szakítottam vele.

A gyerekeim apjával 1 hét után összeköltöztünk, két gyerekem apja, 5 éve együtt élünk és össze sem lehet hasonlítani a két kapcsolatot.

Ez nem mánia amúgy.

2015. febr. 12. 08:57
 18/57 HengerR ***** válasza:
83%

Kedves kérdező, ez már nem mániának számít hanem bevett gyakorlatnak. Gyakorlati oka van, hogy a párok előbb összeköltöznek mintsem megházasodnak. Nincs ezzel semmi gond hiszen minden pár magának dönti el, hogy mihez is kezd a jövőjével.

Jó és rossz példa is szól az összeköltözés mellett/ellen. A te döntésed, hogy eldöntsd neked/nektek mire van igényed

2015. febr. 12. 08:58
 19/57 anonim ***** válasza:
100%
Régen mások voltak a szokások, anyagilag is akkora lépés volt hogy ezért hagyták az esküvő utánra. Változik a világ, a szüleinket se magázzuk már, biztos van még ezer dolog amit máshogy csinálunk.
2015. febr. 12. 08:59
 20/57 anonim ***** válasza:
55%

Kedves Kérdező!

Én nem is tettem így az első házasságomban, jól meg is jártam! 3 év 220km távkapcsolat volt, majd egyből közös lakás vétel és összeköltözés+esküvő. Hamar rájöttünk, hogy lakva egyáltalán nem működik ez a kapcsolat!

A mostani párommal csodás minden és még nem vagyunk házasok, együtt élünk van egy csodás kisfiúnk és minden szuper! igaz anyagi oka is van, hogy nem házasodunk, de ha lett volna pénz akkor is 1 évet együtt éltünk volna előtte.

2015. febr. 12. 09:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!