Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig "vártál" rá, meddig várnál, ha egyáltalán várnál?
Olyanokra gondolok, ahol az egyik fél folyamatosan halogatta az eljegyzés, esküvő témát. Azt állította akarja, közbe mégsem lépett az ügyben. Volt hogy kiléptél emiatt egy kapcsolatból, vagy emiatt nem lépnél le?
Ha kiléptél, mennyi időt voltatok együtt?
Nem tudom a kulcstartót gyűrűs dobozban minek szánta, poén lett volna vagy tényleg ennyire tapintatlan...
Bár 1-2 napra rá beszéltünk, mert fényezte magát előttem mondtam, hogy "Milyen ügyes férjem van nekem". Én meg mondtam neki hogy "Nekem nincs férjem, pedig már azt hittem..." Nem engedte befejezni a mondatot, hanem kérdezte hogy "azt hitted a dobozban más van?" És letérdelt elém a dobozzal és csak megpuszilta a hasam...tehát tudja, tisztában van vele hogy akarom, és mégsem lép.
Csípem az ilyen nincs rá pénz dumákat. Egy esküvő nem kell hogy milliókba kerüljön. A mienk 95 ezer volt családdal, barátokkal, virággal, ebéddel, tortákkal együtt. Ennyi pénzt fél év alatt össze lehet gyűjteni.
Itt a hozzáállással van a probléma. Ha el akarna venni, 7 év alatt már elvett volna szerintem.
Ha valaki 4-5 évig halogatja, az 10 év után sem akar házasságot többnyire. Aki meg igazán akarja és biztos magában, határozott, arra nem kell éveket várni. Csak annyit, ami az együttéléshez kell. Pl munka. De persze ezt mindenki maga érzi.
Egy házasság nem attól lesz sikeres, hogy előtte 5-10 évig vagy 2 évig voltak együtt, és nem is a kortól.
Ismerek olyat aki 8 év után házasodott, rá 1 évre meg vált...ezek után abszolút igaznak gondolom azt, hogy nem igazán az idő számít, hanem a kapcsolat minősége.
"Azt nem tudom, hogy a 7 év alatt miért nem beszéltetek egyszer sem erről őszintén? Miért vagy együtt egy olyan emberrel, akivel olyan alapvető dolgokról nem tudtok beszélni, mint a közös jövő, családtervezés?"
Mi írta hogy egyszer sem beszéltünk erről?
A kapcsolatunk elején tisztázva volt, házasságpártiak vagyunk. Ezek után én nem akartam célozgatni, ráerőltetni magam, mint ahogy azt a többség teszi. Ha felhoztam volna 2 hetente a témát az mivel jobb? Én akkor tanultam még, fiatal voltam ehhez, nem hoztam fel a témát, nem volt aktuális.
A kapcsolatunk kb. 4. évétől mostanáig érzem itt lenne az idő.
Hogy beszéljek erről őszintén-komolyan ha csak engem érdekel a téma?
Ha megkérdem el akar e venni, a válasz az hogy igen.
Ha megkérdem hogy mikor, az a válasz hogy ha lesz rá pénz.
Hiába mondom el neki, hogy nem akarok nagy esküvőt, és 7 év után nem akarok ilyen külsőségre adni mint pl nagy lakodalom. Nem érdekli.
Akkor én még hogy beszéljek vele erről komolyan?
Álljak elé hogy vagy megmondja pontosan mikor vesz el vagy elhagyom? Nem érzem megoldásnak.
De az se megoldás, hogy vele vagyok, pedig házasságban akarok élni.
Mi majdnem 8 év után házasodunk. De nem voltam túlságosan türelmetlen, ő 6 év egyetemet jár(t), idén végez, ezt mindketten így láttuk jónak. Ha most sem akart volna elköteleződni, biztos elgondolkodtam volna, de már első éves egyetemisták voltunk, mikor megbeszéltük, hogy hatod év végén lagzi...
24-N
"A kapcsolatunk kb. 4. évétől mostanáig érzem itt lenne az idő.
Hogy beszéljek erről őszintén-komolyan ha csak engem érdekel a téma?
Ha megkérdem el akar e venni, a válasz az hogy igen.
Ha megkérdem hogy mikor, az a válasz hogy ha lesz rá pénz.
Hiába mondom el neki, hogy nem akarok nagy esküvőt, és 7 év után nem akarok ilyen külsőségre adni mint pl nagy lakodalom. Nem érdekli. "
Ilyenkor kellene leülni, és megbeszélni, hogy mégis mennyi pénzre gondolt, és hány emberre ebből a pénzből. Egyeztetni, megegyezni egy létszámban és egy összegben, aztán megtervezni mennyi idő alatt tudjátok ezt félretenni.
Nem tudom neked feltűnt-e, de az esküvő milyensége nem csak azon múlik, hogy te milyet szeretnél, ketten vagytok ebben a kapcsolatban. Te ugyanúgy nem veszed figyelembe a párod kívánalmait időpont és pénz terén, mint ő a tiédet. Az egyikőtöknek be kellene fejeznie ezt a gyerekes viselkedést ha szeretitek egymást, és engedni egy kicsit, átbeszélni a témát. Ilyen hülyeség miatt badarság lenne kilépni egy amúgy jól működő kapcsolatból, hogy majd kinek a gyerekkori elképzelése szerint lesz az esküvő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!