Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig "vártál" rá, meddig várnál, ha egyáltalán várnál?
Olyanokra gondolok, ahol az egyik fél folyamatosan halogatta az eljegyzés, esküvő témát. Azt állította akarja, közbe mégsem lépett az ügyben. Volt hogy kiléptél emiatt egy kapcsolatból, vagy emiatt nem lépnél le?
Ha kiléptél, mennyi időt voltatok együtt?
Ez egy nehéz kérdés, én nem léptem ki emiatt, de azt hiszem kilépnék. Valahogy nekem ez a nem szeret eléggé üzenetet hordoz, hacsak nincs a háttérben valami tényleg durva trauma, de ez ritka. Ha meg az alap életszemléletünk nem egyezik, minek legyünk együtt, nem?
Unokatesóm viszont kilépett 2 év után.
Márciusban lesz a 7. évfordulónk. Tudom róla hogy házasságpárti, meg akar nősülni, de a jelek szerint engem nem akar elvenni.
Beszélni komolyan nem lehet vele erről, vagy terel, esetleg ad egy nyúlfarknyi kitérő választ és ennyi.
Tudja azt, hogy szeretném, többször a tudtára adtam. Azzal is tisztában van, hogy gyereket házasságba szeretném, és nem akarom hogy akkor vegyen el ha teherbe esnék (csak a gyerek miatt).
Akkor mégis mire vár? 1 éve saját lakásban élünk, én nem látom akadályát.
31 éves, ennyi idő után már illene tudni hogy mégis mik a tervei velem.
Korábbi kapcsolatomból kiléptem. Ott volt lánykérés, de az esküvőre azt mondta az exem, hogy majd ha szültem neki gyereket akkor elvesz, olyan 10 év után.
Ebbe nem mentem volna bele. Egyrészt nem vártam volna 10 évet a házasságra, másrészt nem szültem volna olyannak aki előbb nem vesz el, illetve csak akkor ha gyerek van. Ráadásul más baj is volt..., így 10 hónap után elhagytam. Nem akartam se hozzámenni, se vele maradni.
A férjemmel 24 évesen jöttem össze, ő a 21-et töltötte. 1 max 2 évet vártam volna lánykérésre. Többet várni : egyszerűen időpocsékolásnak tartom.
Az a legjobb, ha a kapcsolat elején megbeszéli 2 ember az ez irányú terveit. A "majd elveszlek" nyilvánvalóan terelés, és a másik becsapása. Illetve akit hitegetnek az vegye észre, és lépjen, ne akkor amikor már a gyerekvállalásra is kevés ideje van, nem hogy hozzá való párt találni. (már ha a gyerek fontos szempont), ha nem az, akkor végül is mindegy.
Nekem időm se volt várni mert nagyon hamar szóba hozta a témát a férjem, és 1 hónap után meg is kért, szóval tudtam hogy el akar venni amint befejezzük a sulit (1 év volt hátra mindkettőnknek), és munkát találunk, hogy összeköltözhessünk. Végül 1,5 év után házasodtunk, amiből az utolsó fél év együtt élés volt. Így is terveztük.
Amelyik férfi 1-2-3 év után is halogatja a lánykérést, tereli a témát, stb, arra nem érdemes várni. (szerintem)
Én azért 1-2 évet olykor kevésnek találok a mai világban a 20-on pár éves fiataloknál.
De 5-6-7 évet sem normális várni. Én vártam. Vártam türelmesen, nem célozgatva kb. 4 évig. De onnan kezdve mostanáig sem erőszakoltam/erőszakolom magamat rá, de már elvárnám, és szerintem ez érthető.
Én próbáltam célozgatni, próbáltam nyíltan sikertelenül.
Legutóbb konkrétan megkérdeztem "mikor veszel el?" A válasz az volt, majd ha lesz rá pénz. Ő nagy lakodalmat akar, de szerintem ez csak újabb időhúzás, mert erre nem lesz mostanság pénz.
Aztán Újévkor ismerősnek megjegyeztem egy beszélgetés alkalmával hogy "2015-ben sem megyek férjhez". Erre is érkezett reagálás Tőle: "még beleférhet".
Hol ezt mondja hol azt mondja. Kifogás az mindig van.
Sőt, Karácsonykor egy igazi cuki-muki GYŰRŰSDOBOZBA kaptam Tőle pároknak való kulcstartót!
Hát volt ám meglepődés...
omg.. a kulcstartó elég durva... ő poénnak szánta? mert annyira nem vicces, főleg ha tudja hogy hogy érzel az ügyben.
Sajnos a mi kapcsolatunk is hasonló mint a tiétek, mi (én vagyok a nő) 4 éve vagyunk együtt, és legeslegelőször Ő hozta fel 3 hónap után picit spiccesen, hogy nemsokára szintet fog lépni a kapcsolatunk és mosolygott. Másnap kérdeztem, h emlékszik-e? a válasza igen és megerősítette, hogy komolyan gondolja velem és lassan lépni fog.
Na ennek lassan 4 éve lesz, azóta semmi, Ő nem hozza fel, ismerősök kérdezik, hogy naaa mikor lesz a lánykérés? ő terel, "majd"-ozik.
Nekem azt mondja, hogy még nincs pénze rá (7 éve dolgozik, ahhha... meg minden másra van, kocsi, táplálékkiegészítő.
Szóval én is elgondolkoztam már, hogy pattint, vagy csak nem nőtt be a feje lágya, de hát már 28 éves, én már 25, fiatalabbak mi sem leszünk.
Jaj de bocsi, hogy leírtam a sztorimat...
Én nem fogok rá várni még évekig, szerintem te se tedd. Fél év idő realisnak tűnik ahhoz, hogy letisztázd magadban és vele az egészet. Ha pedig azért akarna eljegyezni, mert fél h szakítasz vele akkor megette a fene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!