Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi ido a maximum amennyit varnal az eljegyzesre, hazassagra?
pont azért, mert idősebb vagyok, erős 30-as, engem hidegen hagy a házasság, eljegyzés, hasonló dolgok.
valahogy a fontos az lenne nekem, hogy legalább szülessen gyerekem.
ráadásul, ha a férfi el akar hagyni, eljegyzés meg esküvő után is elhagyhat.
nem tudom, nálam már rég máshol van a hangsúly, szerintem itt már pánikhelyzet van, esküvőre várni, legalábbis az én helyzetemben, úgy gondolom, luxus.
Nekem is fontosa házasság nem akarok házasságon kívül szülni, de azért ezt elég nagy túlzásnak tartom.
Le kell ülni megbeszélni, nem duzzogni.
25 éves vagyok. Nem úgy gondolok a házasságra, mint egy jutalomra a nő számára. Nem csak a férfinek, hanem a nőnek is meg kell érnie a gondolatnak, hogy szeretné az életét a másik mellett eltölteni.
Így tehát, nem kellene várakoznom, hiszen egy komoly kapcsolatban lehet erről a dologról beszélni. Ki hogyan képzeli a jövőt, akar-e házasságot, gyereket, nagyjából mikor. Így nem kellene remegve várnom a lánykérést, mert tisztában lennék azzal, a párom mikor, és mit akar.
Nyilván, ha megbeszéljük, hogy itt az idő, mondjuk egy éven belül szeretnénk eljegyzést, akkor sejteném, hogy lánykérés lesz nemsokára, de óriási meglepi nélkül is nagy lenne a boldogság. A megbeszélt, előre megtervezett dolgokat szeretem, és az olyan kapcsolatot, ahol mind a két félnek egyértelmű, mit várhat a másiktól. Ebbe viszont nem fér bele, hogy évekig emésszem magam, hogy vajon mikor lesz esküvő?
Miért ne tudhatnám? Kivel beszélném meg, ha nem vele??
26 éves fejjel gondolom ezeket:
- összeköltözés ha fel sem merül fél éven belül, akkor számomra a kapcsolat nem nevezhető komolynak (ha egy év után sincs összeköltözés, az már felvet kérdéseket)
- ha mondjuk fél éven belül megvolt az összeköltözés, akkor kb. 1-1,5 éven belül jó, ha tisztázódik, ki hogy áll a házassághoz, illetve tisztázás után jó, ha nem sokkal a konkrét eljegyzés is megtörténik, amennyiben akarnak házasodni a felek (tehát kb. megismerkedés után a 2. év táján)
- esküvő meg nyilván az eljegyzés után 1-2 évvel jó, ha megvan, minek húzni az időt, ha komolyan gondolják a felek, és házasságpártiak
Tehát összegezve: 3-4 év múlva ha nincs esküvő, az SZÁMOMRA gáz, ennyi együttélés után már tudni kell dönteni felnőtt embereknek.
A környezetemben nagyon megoszlottak az időintervallumok, volt akit a párja 11 év együtt élés után vett el, volt akit másfél év múlva...
Számomra ez inkább korfüggő dolog. Tehát nem bánnám ha olyan 30 évesen lenne egy eljegyzési gyűrű az ujjamon. Utána meg jöhetne a családalapitás, mert szerintem ezt sem túl jó későre hagyni.
Én meg annak a hive vagyok hogy esküvő előtt nincs gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!